zaterdag 19 november 2011

"Oranje boven" voor Omlandia C1 in topper tegen Oranje Nassau

Zaterdag 19 november stond voor Omlandia C1 een echt zware krachtmeting op papier. Tegenstander was op het mistige Omlandia-complex Oranje Nassau C1G. Een club met een sterke voorhoede (45 doelpunten) en dus mocht met name de verdediging van Omlandia zijn borst nat gaan maken is de gedachte vooraf.
Zeven meisjes speelden er in het team van de tegenstander, maar die konden zeker niet onderschat worden gezien de derde plek op de ranglijst. Omlandia ging weer goed van start. Weer was het Jeffrey Runhart die met zijn enorme snelheid vele keren voor kansrijke situaties zorgde. In de eerste minuut al een schot wat net naast ging. Dan in de 4e minuut al een mokerslag voor ON en ook nu lag Jeffrey aan de basis. Een perfecte voorzet van rechts belandde voor de voeten van Kevin Potgieter, die onberispelijk de bal in de touwen jaagde. Nog twee kansjes volgden er in de beginfase, maar zonder resultaat. Hierna volgde een periode van twintig minuten zonder kansen aan beide zijden. Omlandia's verdediging gaf niets weg en elke poging van ON om een bal voorin te krijgen werd snel onderschept. Zelfs Robert Dijkhuizen (1m60) met een snelle reus van twee, bijna drie meter tegenover zich hield zich kranig staande. Maar ook Omlandia wist zich in deze periode niet of nauwelijks kansen te scheppen.
Pas in de 30e minuut weer eens een mooie aanval van Omlandia. Een goede combinatie eindigde bij Ricardo van Coevorden, maar die schoot echter net naast. Toen werd de Omlandia-verdediging drie keer op de proef gesteld. De eerste bal werd nog eenvoudig onderschept. De tweede was een schot op doel, maar keeper René Dwarshuis stond op de juiste plek. Vlak voor rust herhaalde hij dit noodzakelijke klusje nog eens op prima wijze. De ruststand: 1-0.
De twee, bijna drie meter grote tegenstanders van Oranje Nassau
Na de rust was Omlandia weer het eerst gevaarlijk. Een schot van Melvin Bakkelo ging nog naast, maar zijn assist in de 42e minuut op Jeffrey betekende de 2-0. Tussendoor een kansje voor ON. Weer was er René, die goed ingreep. Dan een aanval van Omlandia, die wordt onderbroken en te veel spelers mee voorin. Een enorm gat op het middenveld betekende een levensgevaarlijke aanval met resultaat t.w. de 2-1. ON kreeg weer hoop en kreeg enkele minuten later nog een enorme kans, maar gelukkig geen doelpunt. Hierna behield Omlandia een overwicht, maar achterin was en bleef het opletten geblazen. De echte kansen waren voornamelijk voor Omlandia. Jeffrey kreeg er drie op rij en de derde was weer raak, 3-1 in de 57e minuut. Nog een keer was ON gevaarlijk, maar hun schot ging naast. Kevin kreeg ook nog eens een enorme kans, maar ON wist op tijd de bal te onderscheppen. Als laatste mocht Jeffrey het nog eens proberen, maar in de stand kwam geen verandering meer. 3-1 dus, dit keer geen grote overwinning, maar wel een belangrijke kampioenskandidaat nu op grote afstand gezet. Belangrijkste concurrent is nu Neptunia. Een tegenstander met een "Atlantic Wall"-verdediging zo als uit de doelcijfers blijkt. Op 3 december a.s. in Delfzijl mogen ze het onderling gaan uitvechten.