zaterdag 12 november 2011

Ook Assen draait zich om voor Omlandia C1

De "Voice of Holland"-kijker weet wat met de titel bedoeld wordt. In dit geval een voetbalteam die wekelijks een hoogstaande prestatie probeert neer te zetten. Of dat ook nu weer zou lukken was de vraag. In elk geval ...
verwendde de herfst ons zaterdag 12 november met het zoveelste zonnige weekend. Onze Omlandia C1-gladiatoren mochten het in hun achtste wedstrijd opnemen in Assen tegen de jongens en meisjes van FC Assen C2. Dit team stond ergens in de middenmoot en uit de cijfers rolde een inschatting van een niet al te gevaarlijke voorhoede, maar wel een stugge verdediging. De inschatting bleek wel aardig te kloppen. De eerste helft was ondanks een veelbelovend begin een moeizaam geworstel. Omlandia had wel continu een duidelijk technisch overwicht, maar vele kansen leverde het dit keer niet op. Wel had Assen al na een minuut achter kunnen staan. Melvin Bakkelo schrok echter van een levensgrote kans en schoot de bal te zacht richting doel. In de vijfde minuut een mooie voorzet van Jeffrey Runhart op Jurry de Boer, maar de keeper redt. Even later weer Jeffrey met een schot, die op de paal belandt. D1-gastspeler Roy Boer brak dit keer de ban. Een mooi afstandsschot beoordeelde de keeper van Assen totaal verkeerd en dat betekende 1-0. Assens aanvalspogingen waren er ook, maar de meeste er van werden telkens ver voor doel onderschept en schoten van veraf bleken te gemakkelijk voor keeper René Dwarshuis. Vooral Nick Oostland, Nieck Baljeu en Bodhi Prenger probeerden met goede passing Jeffrey te lanceren, maar Assen haar verdediging gooide tot ieders frustratie telkens roet in het eten. Ruststand: 1-0.

Na de rust ging het beter. Jeffrey was telkens weer levensgevaarlijk, maar vele van zijn rushes gingen vandaag naast of over. Eén er van leverde een corner op, die Nick Oostland perfect voor het doel bracht. De bal belandde op het hoofd van Jeffrey, die simpel kon inkoppen. Vier minuten later kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Melvin en ook hij scoorde met een mooi afstandsschot. De buit was binnen. Ook D1-invaller Remco Bolhuis was weer alert. Hij wist op eigen kracht goed door het centrum te breken en de 4-0 te scoren. Assen gaf het op. Een minuut later was het 5-0 door Jurry de Boer na een prima assist van Ricardo van Coevorden. Voor beide teams volgden nog wat kansen, maar Omlandia wist niet meer te scoren. Robert Dijkhuizen redt bij een aanval van Assen nog net op tijd in samenwerking met René. Toch redde Assen de eer door in de allerlaatste minuut na een misser in de verdediging de 5-1 te scoren. Samenvattend. Geen hoogstaande wedstrijd dit keer voornamelijk door de niet al te beste eerste helft, maar de tweede helft vergoedde veel.