zaterdag 19 november 2011

Bekerwinst Schaakclub Ten Boer in Winschoten

Vrijdagavond 18 januari stond in de eerste bekerronde van de Noordelijke Schaakbond voor de Schaakclub Ten Boer (viertal) als tegenstander Van der Linde 2 op het programma. Uw schrijver dacht dat een route over Ten Post en Schildwolde nog te doen was in de dichte mist. Het tegendeel was het geval.
Onze overheid denkt dat het weglaten van wegmarkeringen op secundaire wegen de veiligheid bevordert. Het gevolg is met name bij mist en in de avond hachelijke avonturen voor de automobilist. De mist maakte dat de overgang van weg naar berm een vrijwel onzichtbaar streepje was. Iemand die dan op onbekend terrein is, zal snel het snel het spoor bijster zijn geraakt. Maar goed, Winschoten werd bereikt en de wedstrijd kon beginnen. Op papier zou de uitslag 4-0 voor Ten Boer moeten worden. Zo als zo vaak ging dat weer eens niet door. Wel werd er gewonnen met 2,5 - 1,5 en dat is het belangrijkste. Een moeizame winst voor uw schrijver, een remise aan bord 2 voor Albert Prins, een mooie winst voor Jan Pilon en Piet Beetsma verloor ondanks het overspelen van zijn tegenstander in de opening. Een gedetailleerd verslag op Alberts Schaakblog (zie link). De terugweg toch maar over Groningen gereden. In elk geval met wegmarkering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...