zaterdag 5 november 2011

Omlandia C1 wint “The Battle” tegen Gruno C1

"The Battle"

Uw verslaggever was met lichte stress opgestaan deze zaterdagochtend 5 november 2011.
Topscorer Jeffrey Runhart zou ontbreken tegen Gruno C1 en de vraag was hoe het team daarmee zou omgaan. Ook Carlos Chrysotome (van Zwol) kampt al wat langere tijd met een blessure en kan niet op volle kracht spelen. Kortom, al met al best wel een aderlating. De tegenstander was Gruno met een doelsaldo van 23-28. Achterin ogenschijnlijk zwak en voorin kennelijk gevaarlijk. Dat betekent dus dat ze absoluut niet te onderschatten waren al stonden ze ergens onderaan de ranglijst. Vooraf had onze jeugd, die als koploper eigenlijk voor geen enkele tegenstander bang hoeft te zijn, zich toch laten intimideren door allerlei wild-west-verhalen over de tegenstander. Gruno bevestigde deze verhalen al snel met sterk fysiek spel op het veld en Omlandia liet zich al snel ook op het veld intimideren en straalde dit ook uit. Nu was er bij Gruno ook inderdaad een speler die maling had aan de reputatie van de club. Hij had, als de scheidsrechter gewild had, circa vier keer in de eerste helft van het veld verwijderd kunnen worden, maar de laatste liet het bij een eenmalige tijdstraf van vijf minuten.
"Lastige tegenstander voor Robert"

Net naast
 In de wedstrijd ging het dus een stuk moeilijker dan in alle voorgaande. Toch waren de eerste kansjes weer voor Omlandia. In de openingsfase een corner die op de lat belandde en een schot net naast.
En nog een keer

Ook Gruno lukte het om regelmatig uit te breken. In de vijfde minuut moest René Dwarshuis al attent ingrijpen. Melvin Bakkelo kreeg ook kansen, maar zijn eerste schoten gingen ook naast of naar de handen van de keeper. Toen weer Gruno met een levensgevaarlijke en snelle uitbraak, maar de bal ging rakelings voorlangs. Vervolgens wat incidenten tussendoor (zie boven), maar tegen tien man wist Omlandia nog steeds niet te scoren. De adrenaline steeg bij mij dan ook per minuut. Dan de 32e minuut. Melvin veroverde de bal op het middenveld, brak door het centrum en bekroonde zijn goede spel met een fraai schot in het doel. Hoe gevaarlijk Gruno voorin kan zijn, bleek echter een minuut later. De tegenaanval leverde direct een doelpunt op en de stand was weer gelijk. Vlak voor rust schoot Ricardo van Coevorden nog eens naast,
maar kreeg ook Gruno weer twee kansjes. De ruststand 1-1.
Na de rust kwam er door kleine positiewisselingen meer lijn in het spel van Omlandia en met resultaat. Ricardo scoorde in de 37e minuut de 2-1 met een schitterende lob over de keeper.
Gruno mag weer vissen
Op weg naar de goal
Gruno gaf nog niet op en het spel golfde een klein kwartier heen en weer. Drie kansen waren niet aan Gruno besteed. Eén schot ging over en twee keer moest René weer attent ingrijpen. De bevrijdende 3-1 kwam weer van Melvin en weer een mooi schot vanaf grote afstand.
Eindelijk zakte het adrenalinepeil een beetje.Gruno verloor het geloof in de goede afloop en in de 60e minuut mocht de prima spelende Ricardo de knock-out uitdelen met ook zijn tweede doelpunt, 4-1. Ook Omlandia verslapte toen even. Een fout op het middenveld betekende een mooie tegenaanval met grote gevolgen. Dus 4-2. Nog eens krijgt Gruno een kans, maar Nieck Baljeu redt op het laatste moment. Invaller uit C2 Jeroen Brookman gaf nog eens zijn visitekaartje af en mocht een minuut voor tijd de slagroom op de taart zetten en de eindstand op 5-2 bepalen.
"Slagroom op de taart." De 5-2 in de maak.

"Overwinningsdansje?"
Omlandia mocht zich uiteindelijk toch wel overtuigend winnaar noemen van “The Battle” en Gruno zingt voorlopig een toontje lager. Gefeliciteerd jongens en natuurlijk ook coaches Jaap en Geert, hard geknokt en gewonnen.