zaterdag 26 november 2011

Tiende winst op rij voor Omlandia C1 tegen De Held

Zaterdag 26 november stond in Hoogkerk tegenstander De Held C3 op het programma. Deze club heeft Lewenborg C2 vervangen, nadat die zich had teruggetrokken uit de competitie. Ze hebben daarom nog vijf competitieronden in te halen. Uit de inmiddels door hun gespeelde wedstrijden lijkt het niveau van deze klasse voor deze club ook iets te hoog gegrepen. Geen hoogstaand spel van Omlandia dit keer al zou je dat niet zeggen gezien de eindstand. (later volgen foto's van Bernard van Galen)

Tevens de "Topscorersranglijst per 26 november 2011" (onderaan)

Vooral in de eerste helft werd er slordig gespeeld. De bal werd vaak niet goed geplaatst, of te hard afgespeeld of juist te zacht. Ook de combinaties liepen niet goed, maar natuurlijk was De Held hier vaak ook debet aan. Gastspelers waren dit keer D1-spelers Roy Boer (middenveld) en Liam van Galen (verdediging). Evenals tegen Assen was het ook Roy weer, die na drie minuten het eerste doelpunt zette na een mooie aanval over de linkervleugel.  Na tien minuten weer een goede aanval over rechts via Bodhi Prenger, Jeffrey Runhart en als eindpunt Jurry de Boer, die schitterend afrondde. Eerder had Jeffrey weer twee goede kansen gemist om de score al snel op te voeren. Toen een kwartier met  slordig spel resulterend in een drietal situaties, die slecht voor Omlandia hadden kunnen aflopen.
"Dan Omlandia maar weer", dachten de jongens kennelijk en Ricardo speelde zich knap vrij en scoorde de 0-3. Even later kilometervreter Nick Oostland met een hard schot op doel, die nog net werd gepareerd, maar door Jurry in de rebound na twee pogingen weer werd bekroond met een doelpunt. De ruststand werd in de laatste minuut door Jeffrey op zijn inmiddels bekende wijze op 0-5 voor Omlandia bepaald.

Na de rust liep het weliswaar iets beter, maar mooi spel bleef dit keer de hele wedstrijd achterwege. Toch vielen de doelpunten weer als rijpe appels uit de lucht, maar ook nu weer eerst een dik kwartier matig spel. Corners voor Omlandia volgden in hoog tempo, maar de kansen gingen over en naast. Jurry brak de tweede helft open met zijn derde mooie doelpunt. Jeffrey volgde even later met zijn tweede en daarmee de 0-7. En eindelijk dan Nick Oostland, goed voor menig schot richting doel, die vanaf 25 meter een verwoestend schot in de touwen jaagde. Vier minuten voor tijd breekt Jeffrey weer eens door en wordt onderuit gehaald. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Melvin Bakkelo. Een minuut later omspeelt Melvin nogmaals twee verdedigers en zorgt op subtiele wijze voor de dubbele cijfers, 0-10. In de laatste minuut maakte het elftal er een elftal van door het derde doelpunt van Jeffrey. Dit keer met een kopbal. Winst met 0-11 dus ondanks een dik half uur matig spel. Wat zou de uitslag kunnen worden met goed spel in de hele wedstrijd is dan de vraag? De regelmatige lezer en cijferaar weet wat ik denk.