zaterdag 10 september 2011

Omlandia C1 daverend van start tegen Lewenborg C2



Zaterdag 10 september was het dan zover. De geboorte van mijn blog en de start van de voetbalcompetitie voor de amateurs op één en dezelfde dag. Dat kan haast niet anders betekenen, dat deze datum mogelijk tot in lengte van jaren collectief in ieders geheugen gegrift zou worden. Jaren later zal waarschijnlijk nog menigeen zich exact herinneren wat hij deed op deze zwoele zomerse septemberdag in 2011. Ook de jongens van Omlandia C1, de nieuwste "Raw C-stars" van Ten Boer, hadden besloten er nog eens extra cachet aan te geven, maar dat kan ik me ook hebben verbeeld.                                                                         
 Hun eerste wedstrijd stond in Groningen op het programma tegen Lewenborg C2. Het schitterende en splinternieuwe (kunstgras-)complex blinkte ons bij aankomst al tegemoet. De aftrap was 12.14 uur en het is triest om te zeggen, maar de Groningers waren gewoon geen partij voor C1. Van een wedstrijd was niet of nauwelijks sprake. Toch maakten ze het desondanks nog twintig minuten spannend. Nick Oostland vuurde al na drie minuten een daverend kanonschot af, die op de lat uiteen spatte, een kopbal van Ricardo van Coevorden werd van de lijn gehaald, een schot van Melvin Bakkelo ging net naast. Gelukkig vond het team het toen wel welletjes en trok alle registers open. Bij de rust stond het al 4-0 door doelpunten van Ricardo (2x), Carlos van Zwol en Melvin. Na de rust moest Lewenborg zelfs met 10 man verder en stortte het tegenspel helemaal in elkaar. Wat volgde was een partijtje prijsschieten, die eindigde bij de stand van 14-0. De doelpuntenmakers in de tweede helft waren Jeffrey Runhart (2x), Melvin, Ricardo (2x), een fraaie hattrick van Nieck Baljeu, de mooi uitgespeelde 12-0 van gelegenheidsspits en zoon Robert Dijkhuizen en Jurry de Boer. Uw verslaggever met aan het eind een lamme hand van het schrijven noteerde in totaal een kleine dertig kansen waaruit dus 14 keer werd gescoord. Dat betekent een geweldig scoringspercentage van bijna 47%. Doelpunt-assists, sommige meerdere keren, waren er verder nog van Bodhi Prenger, Kevin Potgieter, Nick, Jurry en Jeffrey. Positief was dat tot het eindsignaal iedereen uitstekend bleef samenspelen en de bal zoals dat zo mooi heet het werk liet doen.

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je eigen blog! Greetje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. proficiat met je blog klaas!!
    nu nog wachten op klaas' klustips :)

    groet,
    jan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke blog!!!
    Groetjes Angela

    BeantwoordenVerwijderen

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...