zaterdag 24 september 2011

Voetbal: Omlandia C1 wint ook derde duel

Zaterdag 24 september stond in Eelde de derde competitiewedstrijd tegen Actief C2 op het programma. De Omlandianen moesten het dit keer zonder hun turbo op het middenveld doen. Carlos van Zwol raakte afgelopen donderdag geblesseerd en het niet meespelen lijkt gezien de gang van zaken van deze zaterdag voor het team toch wel een fikse aderlating.  De "Indian Summer"-omstandigheden, in de volksmond de "Oudewijvenzomer" genoemd, zorgden als compensatie voor nagenoeg perfecte omstandigheden voor voetballers en toeschouwers.
De wedstrijd. De dauw maakte het voor de voetballers nog wel een beetje lastig in de vorm van een gladde bal en glad veld, maar zoals altijd gold dat voor beide teams. In de eerste helft werd Omlandia verder voor het eerst geconfronteerd met een tegenstander die in staat was snel uit te breken en net zo veel kansen wist te scheppen als Omlandia zelf. Het spel golfde heen en weer, er waren vele slippertjes en misverstanden, maar desondanks werd er gestreden met hart en ziel en nog belangrijker als team. De Actief-grensrechter zei het al tijdens de wedstrijd tegen me. "We hebben geen afmakers." en hij had en kreeg gelijk. Actief kreeg evenals Omlandia zeven tot acht kansrijke situaties, maar wist geen enkele keer te profiteren. Dankzij goed ingrijpen van keeper René Dwarshuis, die zich vorige week al beklaagde dat hij zo weinig  te doen kreeg, en Nieck Baljeu en Nick Oostland werden doelpunten voorkomen. De verdediging had gewoon handenvol werk in de eerste helft, maar wist met enig geluk toch weer de nul vast te houden, want Actief wist gelukkig wel nauwkeurig naast of over te schieten. 't Is maar hoe je het laatste wil noemen. De cornerverhouding in de eerste helft 5-1 in het voordeel van Actief was ook al een indicatie van de niet al te beste gang van zaken. Wat wist Omlandia hier tegenover te zetten? In elk geval een veel effectievere voorhoede, want ondanks het niet al te beste spel volgden toch een zevental kansen. Eén er van leverde in de 23e minuut de 0-1 voorsprong op. Een pass van Nick op Jeffrey over rechts, een prima voorzet die via Jurry de Boer bij Ricardo van Coevorden belandde en raak.
In de rust zal er wel een mooie toespraak van coach Jaap en Geert geweest zijn. In elk geval begon het in de tweede helft allemaal wat soepeler te lopen en met resultaat. Het spel werd opeens duidelijker beheerst door Omlandia en er volgde kans op kans. Toch was het tussendoor nog steeds opletten geblazen, want ook Actief wist toch nog regelmatig uit te breken. Na acht minuten bleek weer de grotere effectiviteit. Jeffrey Runhart scoort beheerst na een assist van Ricardo. Corners volgen nu op rij voor Omlandia. Dan een lange pass vanuit de verdediging op Jeffrey en weer raak. 3-0. De wedstrijd leek beslist. Toch weer opeens Actief die zo'n vier keer gevaarlijk wordt, maar twee keer staat René op de juiste plek en twee keer werd weer naast geschoten. Het slotaccoord in de score kwam een klein kwartier voor tijd op naam van Ricardo na een aanval over links en een voorzet van Jurry. Er volgden nog kansen voor Kevin Potgieter, Jurry, Jeffrey en met een hard schot Melvin Bakkelo, maar geen van alle leverden doelpunten op. Kortom, 0-4 voor Omlandia.
De derde winst op rij en dus 9 punten, aantal aanvallen circa 67, doelsaldo 26-0 en natuurlijk koploper. Als cijferfreak laat ik gezien het prille seizoen hier nog geen trend op los.