zaterdag 17 september 2011

De C1-Stars-Raw-trein dendert door

Zaterdag 17 september stond in Ten Boer de tweede competitiewedstrijd tegen GVAV-Rapiditas C3 op het programma. De tegenstander had vorige week nipt verloren en wilde mogelijk iets rechtzetten. Omlandia C1 was echter vol zelfvertrouwen na vier overwinningen (inclusief beker) en een onnodig, maar belangrijk gelijkspel in de bekercompetitie. In het laatste geval jammer, want ondanks een score van 24-2 in de beker bleek dit niet voldoende om door te gaan,  maar dit is inmiddels geschiedenis.
Dan de wedstrijd tegen GVAV. Ik durf het haast niet te zeggen, maar het was met name in de eerste helft ongelooflijk goed. De toch veel betere tegenstander dan die van vorige week (winst tegen FC Lewenborg 14-0) werd in de eerste helft zoals dat zo mooi heet helemaal zoek gespeeld. In een ongekend hoog tempo en met perfect samenspel beheerste C1 de wedstrijd en volgden weer vele kansen. Kevin Potgieter was vlak na aanvang de eerste met een kansje en in de vijfde minuut was het al raak. Een prima pass van Ricardo van Coevorden op de snelle Jeffrey Runhart en 1-0. Even later weer Jeffrey met een bal op de paal, maar de bal stuiterde het veld weer in.  GVAV probeerde van alles, maar het was vechten tegen de bierkaai. Ik stel het team nog even aan u voor. Op het middenveld stonden Carlos van Zwol, Melvin Bakkelo en Bodhi Prenger onwaarschijnlijk sterk met de scepter te zwaaien, achterin idem dito Nick Oostland, Jaco Buist, Nieck Baljeu en Robert Dijkhuizen. De voorhoede dus met Jeffrey, Kevin en Ricardo. Afwezig dit keer Jurry de Boer en Maikel Oldenburger. En dan, je vergeet hem al bijna, hebben we nog keeper René Dwarshuis. Hij hoefde dit seizoen eigenlijk alleen nog maar in de wedstrijd tegen Siddeburen veel werk te verrichten, maar natuurlijk moet hij wel elke wedstrijd continu bij de les blijven, optreden wanneer dat nodig is en dat doet hij bekwaam.
  We vervolgen met de wedstrijd. In de 15e minuut scoort Ricardo na een goede voorzet van Jeffrey. Carlos had pech met een "poeier" op de lat. Melvin scoort met een fraaie kopbal na een aanval uit een corner. Kevin maakte in de 24e minuut een lange rush, leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar met een laatste krachtsinspanning wist hij net zijn grote teen nog tegen de bal te krijgen en de keeper te passeren en dus 4-0. In de 30e minuut weer Jeffrey na een uitstekende pass van Nick om vervolgens zijn hattrick in de 32e minuut vol te maken met een schitterend lobje over de keeper. De ruststand 6-0.

Na de rust haperde de machine een beetje. Het hoge tempo van de eerste helft kwam er niet meer uit en ook bood de tegenstander ondanks de grote achterstand meer weerstand. Toch hadden ze in de negende minuut geen antwoord op een splijtende pass van Bodhi op weer Jeffrey, die hierdoor zijn vierde doelpunt in de touwen kon jagen. Na een klein kwartier een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel van GVAV en zo'n vrije trap is inmiddels al bijna vanzelfsprekend voor Nick Oostland. Zo ook deze keer en ook nu met resultaat.
Met een verwoestende trap gaf hij de keeper het nakijken en zette de 8-0 op het scorebord. GVAV lukte het welgeteld twee keer de keeper in het vizier te krijgen, maar ook dit gevaar werd deskundig gepareerd door de verdediging. Wat er nog volgde was een afgekeurd doelpunt van Jeffrey en kansjes voor Ricardo en Kevin, maar in de 8-0 stand kwam geen verandering meer. Al met al een pico-bello-teamprestatie. Een geweldige start dus van de competitie, koploper, een geweldige score en steeds beter samenspel. Gewoon mee doorgaan, lijkt me.