zaterdag 3 maart 2012

Moeizame winst Omlandia C1 tegen GVAV Rapiditas

.

Zaterdag 3 maart speelde Omlandia C1 zijn eerste return tegen GVAV Rapiditas C3. Thuis werd het destijds 8-0 na een perfecte eerste helft. Dit keer was de tegenstander vastbesloten het niet weer zo ver te laten komen.

Nick Oostland, Nieck Baljeu en Ricardo van Coevorden moesten afzeggen. Met Roy Boer als vervanger en de van C2 overgekomen Jeffrey Hoeksema en Jeroen Brookman ging het team richting het Kardinge-complex in Groningen. Op de zesde zonloze dag op rij leken de eerste voorboden van de lente in de tuinen en bermen het enige lichtpuntje deze zaterdag, maar de wedstrijd zou hier hopelijk snel verbetering in brengen.
Het begin van de wedstrijd begon voor Omlandia nog redelijk. Carlos Chrysotome en Melvin Bakkelo heersten op het middenveld en de laatste mocht na zes minuten het eerste goede schot op doel lossen. De bal sprong via de linkerpaal weer het veld in en GVAV wist het gevaar te smoren. Hun verdediging mocht er zijn dit keer. Topscorer Jeffrey Runhart heeft de hele wedstrijd geen goede kans gekregen. Dat lag niet alleen aan hem, maar ook aan gebrek aan aanvoer van goede ballen vanaf het middenveld. Toch was het bij de tweede corner raak voor Omlandia. De goed genomen corner belandde op de rand van het 16-m-gebied voor de voeten van Jurry de Boer, die in de 20e minuut met een mooi schot de 0-1 aantekende. Weer zes minuten later al 0-2. Met een fraaie curve wist Carlos een corner in één keer het doel in te zwengelen. Er leek ogenschijnlijk geen wolkje aan de lucht, maar dat was schijn want het was immers geheel grijs. GVAV worstelde zich steeds vaker door de Omlandia-verdediging, maar was telkens onnauwkeurig op het laatste moment. In de eerste helft lukte het hun drie keer richting keeper René Dwarshuis op te stomen, die gelukkig telkens in de baan van het schot stond of de bal over zag gaan.

Ander vaatje

Niet Omlandia ging in de tweede helft beter spelen, maar de tegenstander tapte uit het bekende andere vaatje. Wel kleine kansjes voor Omlandia in het begin, maar ze smoorden alle in kansloze ballen. Alleen Jurry had twee kansen om zijn tweede te maken, maar hij werd beide keren min of meer verrast door de plotselinge ballen voor zijn voeten.
In serie wist GVAV een aantal gevaarlijke doorbraken op rij te scheppen en even zovele doelrijke situaties. Of het nu aan de fantastische positionele opstelling van keeper René lag of aan de onnauwkeurigheid in de afwerking door de tegenstander, maar vrijwel elke gevaarlijke bal belandde rechtstreeks in de handen van onze keeper. Voorlopig houden we het nog maar even op het eerste. "Ik hoefde zelfs geen enkele keer te duiken of naar de grond.", was zijn commentaar na afloop. Of het de gewoonste zaak van de wereld is, dat je telkens precies in de baan van elk schot staat.
Uw verslaggever's motto is: "Het doet er niet toe hoe je het doet, als je het maar doet." Winst staat voorop, bij voorkeur met fraai spel, maar vandaag was zo'n dag dat alles net niet lukte en veel mislukte. Ook een goede tegenstander vandaag, misschien zelfs meer in balbezit als Omlandia, maar er is wel door iedereen hard geknokt om de punten binnen te slepen. Af en toe met kunst- en vliegwerk, maar dat mag zo op zijn tijd ook wel eens. Goed voor de vechtlust. In de slotfase was het alle hens aan dek, maar de winst werd binnengesleept. GVAV's coach was het niet eens met het eindsignaal, maar had moeten beseffen dat zijn team het mogelijk al eerder heeft laten liggen.

Winst met 1-2 dus en nog steeds geen enkel verlies aan wedstrijdpunten.