zaterdag 31 maart 2012

Omlandia C1 weer op kampioenskoers

Grijs en kil bij Omlandia C1-Actief C2 (klik voor vergroting)
Een kille, harde noordenwind was zaterdag 31 maart in Ten Boer de spelbreker voor een mooie wedstrijd. Zowel de spelers als toeschouwers stonden zich te vernikkelen in de kou, maar ze stonden er tenminste. Actief C2 heette de tegenstander, de nummer vijf op de ranglijst. Een team met een redelijke voorhoede en een verdediging, die al 43 keer was gepasseerd. In theorie zouden er niet veel problemen kunnen komen. De praktijk wil wel eens anders zijn.

Vorige keer werd het 4-0 voor Omlandia, een goed en sterk gespeelde wedstrijd destijds. Gezien het weer, gezien de moeizame gang van zaken van na de winterstop was het nog maar afwachten hoe de wedstrijd deze dag zou verlopen. Gastkeeper in de eerste helft was vandaag Jordy Haveman. Dan de wedstrijd.

In de eerste helft werd er in het algemeen redelijk gespeeld. Na drie minuten al een klein kansje voor Jurry de Boer, gevolgd door een kansje voor Actief. Kevin Potgieter mocht na een assist van Bodhi Prenger aanleggen in de achtste minuut, maar zijn schot ging over. Er volgde een kwartier met voornamelijk voetbal op het middenveld. Pas in de 23e minuut moest Jordy weer eens ingrijpen op een schot van Actief. Dan in de 27e minuut een corner voor Omlandia. Corner-specialist Nick Oostland legde de bal weer goed in het doelgebied neer en bereikte Jeroen Brookman. Zijn schot werd nog gepareerd en stuiterde het veld weer in, maar de rebound schoot Jurry perfect in het net, 1-0. Grote pech even later voor Omlandia. Bij één van de spaarzame uitvallen van Actief kon een voorzet niet goed onder controle worden gebracht en dat betekende een gemakkelijk intikkertje en dus 1-1. Dat werd ook de ruststand.

Kans op kans

En toch weer naast!
In de rust kwamen topscorer Jeffrey Runhart, Carlos Chrysotome, Jeffrey Hoeksema en keeper René Dwarshuis in het veld. Ondanks dat er nu tegen de wind moest worden opgebokst, volgde kans op kans. Of het bezoek van enkele spelers tot laat in de nacht aan de Springtime-feestavond van invloed was, weet ik niet, maar het vizier van velen stond in elk geval niet op scherp. Schoten en kansen waren er voor Melvin Bakkelo, twee keer Kevin, Jeffrey R., twee keer Nick Oostland (één keer hard op de lat) en daar is ie dan eindelijk ook voor Robert Dijkhuizen. Alles ging over, naast of belandde in de handen van de Actief-keeper.
Pas in de 58e minuut werd de ban gebroken en zag Jeffrey Hoeksema, nadat de eerste poging van hem nog werd weggeslagen, de rebound met een kopbal wel in het doel verdwijnen. Dat betekende de bevrijdende 2-1 en in elk geval grote kans winst en dus drie punten. Actief werd in de tweede helft ook nu slechts een enkele keer gevaarlijk en alle problemen werden in de tweede helft verder goed door de Omlandia-verdediging opgelost.
Zonder ook maar een seconde extra speeltijd, mogelijk zelfs een minuutje te vroeg, werd er na de officiële "35" minuten afgeblazen en werd snel de warme douche opgezocht. Het belangrijkste vandaag was dus de eindstand van 2-1, de drie punten en een verdiende overwinning. Het mooie spel van de herfst zetten we volgende week weer op de agenda.