zaterdag 10 maart 2012

Omlandia C1 wint moeizaam bij CVVB

Bedum, Boterdiep
Frappante overeenkomsten met de eerste wedstrijd kende de return van Omlandia C1 zaterdag 10 maart tegen CVVB C1, één van de toppers in deze competitie. Het totaal aan doelpunten, de ruststand, de oorzaak van een aantal doelpunten, ik kan bijna het wedstrijdverslag van de vorige keer kopiëren.

In oktober had Omlandia na 30 seconden op achterstand kunnen staan en nu had dat na twee minuten het geval kunnen zijn. CVVB miste de kans toen en ook nu. Ook nu bleek, dat het technisch gezien in de eerste helft allemaal redelijk in evenwicht was in beide teams. Bedum bezit zelfs nog meer lange spelers dan Omlandia en ook de snelheid voorin was bij hun hoog. Gelukkig waren Nick Oostland en Nieck Baljeu weer terug van vakantie. Niets ten nadele van de andere verdedigers, maar hun drive naar voren en ook de supersnelheid van Nick achterin met vele onderscheppingen zorgen voor grote druk op het spel van de tegenstander. Het grote verschil is verder met name de `dodelijke` aanvalsmachine voorin bij Omlandia. In de eerste helft twaalf notities van uw blogger. Na de eerste speldenprik van CVVB volgden er twee kansjes voor Omlandia via Melvin Bakkelo en even later voor Jeffrey Runhart. Toen weer CVVB met een onnauwkeurig schot, even later weer voor Omlandia voor Ricardo van Coevorden. Dan een klein kansje voor Omlandia waar niets uit kwam. In de 18e minuut een superkans voor CVVB en ontsnapte Omlandia voor de tweede keer. Een CVVB-er kwam frank en vrij op het doel af van keeper René Dwarshuis, maar schoot ook nu weer niet raak. Deze sympathieke geste werd natuurlijk bijzonder op prijs gesteld door de Omlandianen en haar supporters. Hierna kreeg Omlandia langzaam aan wat meer ruimte en werd steeds gevaarlijker. Melvin met een goed genomen vrije trap en de volgende rebound werden nog onderschept en weggewerkt, maar een minuut later was het wel raak. De uitstekend spelende Ricardo gaf een assist op topscorer Jeffrey R. en hoewel de "grens" vlagde voor buitenspel, werd zijn hard ingeschoten schot goedgekeurd. Toen Carlos Chrysotome, hij kon na een tweede kans van Jeffrey R. de rebound bijna vrij inschieten, maar hij koos voor het huis achter het sportcomplex. Net als in oktober 2011 deelde Omlandia weer een mokerslag vlak voor rust uit. Slecht verdedigen bij CVVB betekende onderschepping van de bal door Ricardo, die dit bekroonde met een technisch goed uitgespeeld en subtiel doelpunt, hetgeen in het algemeen zijn handelsmerk op dit gebied ook is. Ruststand dus: 0-2 voor Omlandia.

Foutjes en nonchalance

Na de rust direct een onoplettendheidje, misverstand, slordigheidje of blundertje, ook wel een fout genoemd, in de Omlandia-verdediging en kon CVVB de bekende aansluittreffer scoren. Omlandia was hierna gelukkig wel weer direct bij de les. Na vier minuten volgde het herstel via een mooie combinatie tussen Ricardo en Jeffrey Hoeksema en de laatste maakte het keurig af. Rijp voor de slacht was CVVB na de 1-4 van Jeffrey R., die na een assist van Melvin zijn rush weer eens goed verzilverde.
Toch had Omlandia niet door dat de tegenstander in de touwen hing en verslapte. Dat een wedstrijd pas afgelopen is na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter bleek ook nu weer. Slordig en nonchalant spel leidde na een klein kwartier tot de 2-4 voor CVVB. Weer herpakte Omlandia zich, maar werd steeds onnauwkeuriger in de afwerking. Er volgden kleine en goede kansen voor Ricardo, Jeffrey H., Jeffrey R. en Melvin. Allen misten. Ook CVVB kon bijna raak schieten als Nick met een laatste krachtsinspanning de bal niet onderschept had. Vier minuten voor tijd toch nog de 3-4 na weer slordig spel. Zou het dan toch nog spannend worden? Nee, want dit keer benadeelde de scheidsrechter zijn eigen club door volgens mij twee minuten voor tijd af te fluiten. Omlandia wilde nog "protesteren" natuurlijk, de kans op 200 seizoensdoelpunten werd immers kleiner, maar de club liet het er maar bij. Drie punten in de knip, dat is het voornaamste. Gespeeld in een hoog tempo met grote inzet en toch wel verdiend gewonnen. En alle 13 wedstrijden gewonnen, er zijn niet veel clubs in de wereld die dit hun na kunnen zeggen. Toch raar, dat bij winst en goed spel de tekstuele inspiratie van uw blogger evenredig toeneemt. Alleen daarom al is mijn advies aan C1 vooral door te gaan op de ingeslagen weg.