Lycurgus bezorgt Omlandia C1 eerste nederlaag

Blogger in shock
Uw blogger was lichtelijk in shock deze zaterdag 24 maart na afloop van de return van Lycurgus tegen Omlandia C1. Het "dreamteam" had verloren, nog erger, ze hadden terecht verloren.
Ook in shock

Kleine voortekenen waren er misschien al na de kleine, moeizame overwinningen in de laatste wedstrijden. Deze zaterdag vertrok het team bijna zonder keeper. René Dwarshuis was niet op komen dagen en bleek nog thuis te zijn in dromenland. Wachten dus en na zijn komst haastig naar Vinkhuizen in Groningen. "Haastige spoed is zelden goed.", is een bekend spreekwoord, zo ook vandaag.

De eerste helft ging van start. Het was al weer genieten voor de toeschouwers met de zoveelste zonnige voetbaldag deze competitie. Omlandia was technisch gezien, zeker in de eerste helft, ook nu weer de betere ploeg. Vorige keer werd het 5-1 en waarom zou het nu veel anders zijn. Dat was het in eerste instantie ook niet. Lycurgus staat tweede en was natuurlijk niet te onderschatten en dat deed Omlandia ook niet. Theoretisch hadden ze een zwakke verdediging met 44 doelpunten tegen en kansen hadden er volop moeten zijn deze dag. Toch gebeurde dat niet ondanks een veldoverwicht voor Omlandia in de eerste helft. Wel was ook nu weer de eerste kans, op aangeven van Nick Oostland, voor Jeffrey Runhardt, maar de keeper redde. Er volgde een schotje tussendoor van Lycurgus, maar René redt. Toen weer een mooie aanval van Omlandia in de 12e minuut. Via goed voorbereidend werk van Ricardo van Coevorden en Carlos Chrysotome belandt de bal weer bij Jeffrey die nu wel raak schoot.

Vijf minuten later staat het als een donderslag bij heldere hemel 1-1.  Een schot, bijna vanaf de achterlijn en waarschijnlijk bedoeld als voorzet, zeilt over alles en iedereen heen onhoudbaar het doel in, 1-1. Niets aan de hand denk je dan, dat wordt zo weer rechtgezet. Dat gebeurde tien minuten later. Weer een onderschepping van Ricardo, die de bal dit keer afgeeft aan Melvin Bakkelo. Hij omspeelt de laatste verdediger en scoort fraai de 1-2. Tussendoor moest René even goed ingrijpen op een hard ingeschoten vrije trap van Lycurgus.
Cruciaal voor de wedstrijd waren misschien de laatste twee minuten in de eerste helft. Tweemaal krijgt Jeffrey Runhardt de bal en de kansen om de score te vergroten. Beide keren verkoos hij om zelf te schieten, maar beide keren redde ook de keeper. 1-2 bij rust dus voor Omlandia.

Dromenland

In de rust moet er natuurlijk gewisseld worden. 15 spelers telt het team en dat betekent toch minstens 4 wissels om iedereen zijn speeltijd te gunnen. Ook nu weer betekende het een verstoring van het evenwicht in het Omlandia-team. Het "liep" niet meer zoals dat zo mooi heet. Nog een kleine tien minuten mocht het team zich evenals René eerder in dromenland wanen. Een terecht wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Jeffrey Hoeksema, nog een kansje voor Ricardo, onterecht buitenspel voor Jeroen Brookman in kansrijke positie en opeens was het over.

Het regende opeens superkansen voor Lycurgus. Kevin Potgieter redt Omlandia nog bij de eerste kans, toen René nog eens, vervolgens mist Lycurgus een niet te missen kans. Binnen een minuut krijgen ze de tweede superkans en nu is het wel raak, 2-2. Omlandia beseft nog onvoldoende waar het mee bezig is. De passing en communicatie wordt nog slechter. Jeffrey Runhart, met zijn snelheid het grootste gevaar in de voorhoede, wordt niet meer bereikt evenals de andere voorhoedespelers. Weer volgt een grote kans voor Lycurgus, dit keer gaat het schot rakelings naast. Nog een kopballetje van Omlandia tussendoor, maar ook naast.
Dan de 62e minuut, weer een onoplettendheid en slordig spel in de achterhoede en op een cruciaal moment. Lycurgus onderschept de bal en straft het dit keer ongenadig af, 3-2. Met nog acht minuten op de klok probeert Omlandia het nog eens, maar het was voornamelijk paniekvoetbal en weinig overleg. De eerste competitienederlaag was een feit.
Ik zie hem / het nog zitten!
Desondanks mag je met een dergelijk team, nog maar zeven wedstrijden te spelen en met 9 wedstrijdpunten voorsprong op nummer 2 de toekomst nog steeds optimistisch tegemoet zien. Gewoon doorgaan, natuurlijk hard knokken en er in geloven. Jullie zijn namelijk een "goed stel".
De voorlopige tussenstand hieronder: (excuses voor de lay-out)