zaterdag 7 april 2012

Omlandia C1 - "Einbahnstraße"; winst tegen Bedum C1

Ooit was er een stel Nederlanders voor het eerst in Duitsland op bezoek. "Veel creativiteit kennen ze hier ook niet.", zei de een tegen zijn medereiziger, "Deze straat heet ook al weer 'Einbahnstrasse'."

Melvin en Jeffrey samen in de aanval (klik voor vergroting)
Of beiden hun trip overleefd hebben, weet ik niet, maar de betekenis van dit woord was onze Nederlander in elk geval niet bekend. Eenrichtingsverkeer was het bij Omlandia C1 zaterdag 7 april in Ten Boer en wel richting het doel van de Bedum-keeper.

Slechts één keer had Bedum zicht van dichtbij op Omlandia-keeper René Dwarshuis en wel direct na het beginsignaal. Dit kadootje werd echter niet in dank aanvaard en de Omlandia-verdediging kon op tijd de zaak redden. Vanaf dat moment was het over voor Bedum en werd een bombardement van aanvallen  richting het Bedum-doel gelanceerd. Uw blogger kreeg weer eens een lamme hand van het schrijven om de momenten vast te leggen en mogelijk dat er zelfs af en toe iets niet is genoteerd. In de zeventig speelminuten die er gelden voor de C-jeugd werd in elk geval 33 keer de keeper onder vuur genomen.
 In de eerste minuut direct een serie van drie kansen voor onze jongens, maar keeper en paal waren lastige obstakels. Een compliment voor de keeper van Bedum is trouwens op zijn plaats, want hij heeft zijn team uiteindelijk een monster-nederlaag bespaard. Ook werd door Bedum in de eerste tien minuten nog redelijk gespeeld en moest Omlandia even goed zoeken naar het juiste spel en posities, maar in de 9e minuut werd de ban gebroken. Topscorer Jeffrey Runhardt opende ook nu weer het bal en scoorde de 1-0 op zijn inmiddels bekende wijze.

Kansen tussendoor volgden voor Jurry de Boer (2x) en Ricardo van Coevorden (2x). De laatste werd in de 16e minuut ook nog eens onderuit gehaald in het strafschopgebied en Melvin Bakkelo benutte de toegekende strafschop.
Strafschop, 2-0 door Melvin
 Dan weer een serie kansen voor Jeffrey R. en Ricardo, maar de Bedumer keeper was telkens een hinderlijke sta-in-de-weg.
Jurry maakte in de 24e minuut een schitterend doelpunt. Vanuit de linkerkant van het strafschopgebied verdween de bal met een fraaie boog rechts in de bovenhoek van het doel, 3-0. Hierna weer een serie kansen voor o.a., daar is al weer, Robert Dijkhuizen, die regelmatig goed mee naar voren ging. Zijn voorzet ging voorlangs. In de 30e minuut was het Melvin weer die 4-0 scoorde op assist van Jeffrey R. Dit werd ook de ruststand.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Kans na kans en af en toe een doelpunt. 't Was net het weerbericht van deze dag, in het algemeen zonnig, afgewisseld met wolkenvelden en hier en daar kans op een bui. Melvin maakte zijn derde na zeven minuten in de tweede helft. De in de tweede helft er in gekomen Jeffrey Hoeksema droeg ook zijn steentje bij in de score. Na een goede assist van Jeroen Brookman scoorde hij beheerst de 6-0.
Weer volgde een serie gemiste kansen op rij van Jeroen, Jeffrey H. en Ricardo en nog een afgekeurd doelpunt. Dat laatste betrof een schot van Nick Oostland, dat via een medespeler in het doel belandde. Terecht of onterecht afgekeurd, we zullen het nooit weten. Nick kwam ook nu weer vele malen gevaarlijk op, strooiend met goede passes en af en toe een afstandsschot op doel. Hij mocht ook de strafschop nemen toen Carlos Chrysotome, ook weer uitstekend spelend, in het strafschopgebied werd neergelegd. 7-0.

Omdat Jeroen met knieproblemen uit moest vallen, mocht Jeffrey R. nogmaals invallen. Ook nu weer was het al snel weer raak. Uit de laatste kansen wist hij nog twee keer het net te vinden. Dat betekende 9-0 en de definitieve eindstand. Uw blogger rekende bij voorbaat op dubbele cijfers en was enigszins "teleurgesteld" toen deze doelstelling van de scheidsrechter niet mocht worden gehaald. Positief was echter dat de in vergelijking met de wedstrijden na de winterstop alle aanvallen weer gesmeerd liepen en in hoog tempo tot aan het einde van de wedstrijd werden uitgevoerd.