zaterdag 21 april 2012

Ook winst voor Omlandia C1 in kampioenswedstrijd tegen Neptunia

Vorige week mocht Omlandia C1, doordat de laatste drie mogelijke concurrenten punten lieten liggen, zich zomaar kampioen noemen. Het nieuws kwam ver na afloop van de wedstrijd en dat betekende dat het niet echt gevierd kon worden. Vandaag 21 april in de thuiswedstrijd tegen Neptunia C1 wilde het team voor eigen publiek graag de echte kampioenswedstrijd spelen. Daarnaast willen ze iedereen graag laten zien wat ze in hun mars hebben. (met vele foto's van een trotse moeder; klik voor vergroting)

Barcelona en Real Madrid benaderen met hun speelwijze enigszins dat van Omlandia C1, maar aan het doelsaldo en de score kunnen ze vanzelfsprekend niet tippen, dat is ruwweg de helft minder. Messi of Ronaldo zouden zelfs blij zijn als ze de schoenen van één van de C1-teamspelers hadden mogen poetsen, vermoed ik. Voor de wedstrijden van vandaag waren er talloze festiviteiten gepland en andere aardige voorbereidingen getroffen. Het mooiste zou zijn als de tegenstander hier ook zijn bijdrage zou leveren. Daarom eerst een verslag van de wedstrijd.

Neptunia staat nummer vier in de competitie en kon lange tijd meedraaien in de top. De reden is met name de goede verdediging die na Omlandia het minst gepasseerd is. Een makkie zou het dus niet worden. Verder was de opstelling van Omlandia niet de gebruikelijke, waarschijnlijk om iedereen zoveel als mogelijk speelminuten te gunnen. Wel nam Omlandia weer direct het heft in handen. Na twee minuten de eerste enorme kans, deze werd nog gemist.
De 1-0 in de maak
In de vijfde minuut stond het toch al 1-0. Een goede voorzet van Melvin Bakkelo leek rechtstreeks over de keeper heen in het doel of net voorlangs te gaan. Zekerheidshalve zette de attent mee opgekomen Jeffrey Hoeksema op het laatste moment zijn voet er nog even tegenaan. Neptunia wist dankzij de sterke verdediging af en toe uit te breken, maar ze werden toch meestal weer deskundig door onze verdedigers opgevangen. Onze kanjers in de verdediging in de eerste helft: keeper René Dwarshuis, rechtsachter Maikel Oldenburger, linksachter Robert Dijkhuizen en centrale verdedigers Jaco Buist en Nick Oostland.
3-0
Na een kwartier spelen stond de 2-0 op het scorebord.
Jeffrey Runhart lanceerde zich zelf weer eens en schoot zo hard op het doel, dat de bal door de Neptunia-verdediging in het doel werd gefrommeld. Desondanks zetten we het doelpunt op naam van Jeffrey. De keeper van Neptunia wist even later al weer een goede kans onschadelijk te maken, maar had in de 20e minuut geen antwoord op het schot van Kevin Potgieter na een goede assist van Melvin. Beiden zijn de kanjers op het middenveld in de eerste helft samen met kanjer Ricardo van Coevorden, alhoewel de laatste meestal in de voorhoede staat.

Neptunia deed vreselijk zijn best, maar toch moest na 27 minuten al weer gevist worden. Samen met de voorhoede-kanjers Jeffrey Hoeksema, Jurry de Boer was het ook nu weer Jeffrey Runhart, die doeltreffend afrondde. Er volgde even een kleine vijf minuten van verslapping. Neptunia wist zich tot twee keer een goede kans te scheppen. De eerste werd nog goed onderschept door René, maar de tweede was raak doordat iedereen elkaar voor de voeten liep en de bal uiteindelijk vrij voor een Neptunia-aanvaller belandde. Dat betekende 4-1 en dat werd ook de ruststand.

Na de rust een groot aantal wissels. Op het middenveld kwamen de kanjers Bodhi Prenger en Carlos Chrysotome er in, in de verdediging kanjer Nieck Baljeu en in de aanval kanjer Jeroen Brookman. Zoveel wissels tegelijk is vaak een verstoring van het ritme en dat was ook nu het geval. Neptunia kreeg zelfs vlak na aanvang nog een enorme kans, maar de bal kwam via de paal weer in het veld en René redde de situatie.
Het liep ineens niet meer zo soepel als in de eerste helft al was er een duidelijk veldoverwicht. Pas in de 55e minuut lukte het Omlandia om de score verder uit te breiden. Weer was het Jeffrey Hoeksema, die na een goede assist van Carlos de 5-1 scoorde. De wedstrijd bloedde hierna een klein beetje dood. Alleen een mooie kopbal van Jeffrey R. viel er nog te noteren vanaf buiten de 16-m-lijn, maar de bal ging rakelings naast. Vanaf dat moment geloofde iedereen het wel en er kwam in de stand dan ook geen verandering meer.

De festiviteiten konden beginnen, de champagne werd met een knal ontkurkt, de bloemen, medailles en een mooi met eigen naam bedrukt voetbalshirt kon worden uitgedeeld. De bard Assurancetourix werd vastgebonden in de boom en het feestmaal kon worden aangericht.

Hieronder een uitgebreide fotoreportage. Natuurlijk had de trotse fotografe een lichte voorkeur voor één persoon.