Omlandia B1 laat zich beetnemen door GVAV Rapiditas

Onnodig gelijkspel na 1-3 voorsprong

Kardinge-complex (klimtoren op achtergrond)
-dubbelklik voor vergroting-
Het Kardinge-sportcomplex in Groningen was zaterdag 9 november het decor van de wedstrijd GVAV-Rapiditas B3-Omlandia B1. Eén van de vele kunstgrasvelden aldaar het speelveld op deze kille, winderige herfstdag.

Om aansluiting met de top te krijgen diende er door Omlandia gewonnen te worden van de op de 10e plaats staande tegenstander. Op papier een niet onoverkomelijke klus, maar de blogtitel deelt het al mede, het mocht er niet van komen. Een impressie van de wedstrijd.

Beeld 1e helft

Slordig begin

Een punt voor verbetering is toch echt de openingsfase van Omlandia. Vaak lijkt het net of ze nog maar pas wakker zijn en door een tegendoelpunt op gang moeten komen. In mijn ogen een riskante speelwijze.

Door onoplettendheid en allerlei slordigheden werden vlak na het begin al direct drie corners op rij weggegeven . Gelukkig vloeide er geen groot gevaar uit voort, maar een waarschuwing was het toch zeker. De verdediging had dan ook direct zijn handen al vol aan het agressieve aanvalsspel van GVAV Rapiditas.

Toch was ook de keeper van GVAV Rapiditas na vijf minuten slecht bij de les met het wegwerken van de bal. Deze kwam pardoes voor de voeten van Roy Boer, die vanaf zo'n 15 meter de bal voor het inschieten had. Hij schoot tot groot verdriet van de Omlandianen over.
Robbert Veldman op jacht naar de bal
Aan de andere kant moest keeper Alwin Potgieter ook al weer goed reageren op een schot van de tegenstander. Dat lukte hem drie minuten later niet. Een aanvaller op de linkervleugel passeerde knap twee man en met een mooi curve liet hij de bal om Alwin heen in het doel draaien.
1-0 en GVAV Rapiditas ging uit zijn dak, een teken dat ze Omlandia als tegenstander vooraf hoog hadden ingeschat.

Omlandia begint hierna GVAV Rapiditas tussendoor drie minuten lang ook nog weer drie keer op rij gevaarlijk. Alwin is paraat en redt twee keer en één keer ging de bal naast.
wat grip op het spel te krijgen al was

Dure missers

Vreugde na de 1-2 van Nieck Baljeu
Voor Omlandia volgden elf kleine en grote kansen elkaar in redelijk hoog tempo op en met het nodige succes. Eerst kopte Ricardo van Coevorden nog over, de 1-1 komt uit een corner van Roy, die rechtstreeks in het doel verdween, Melvin Bakkelo schiet over, kopbal Jeffrey Runhart in handen van de keeper na een mooie voorzet van Nieck Baljeu.
Dan staat er opeens  de toch wel terechte 1-2 voor Omlandia op het scorebord. Na een combinatie tussen Jeffrey en Nieck schiet de laatste met een mooie boogbal over de keeper heen op doel en het is raak.

In de laatste vijf minuten volgen nog eens drie grote kansen voor Jeffrey (schot, keeper vangt), Carlos Chrysotome speelt zich schitterend vrij en schiet (keeper tikt de bal nog net corner) en als laatste nog eens Melvin (zijn schot gaat net over). Dure missers blijkt achteraf.

Heer en meester

Na de rust heerst Omlandia en weet GVAV Rapiditas, ondanks de snelle en gevaarlijke aanvallers, eigenlijk niet of nauwelijks meer in de buurt van Alwin te komen.
Omlandia mist eerst nog weer eens een tweetal kansen, maar dan breekt Jeffrey de ban met een ziedend schot vanaf zo'n 16 meter, 1-3.
Melvin's vrije trap wordt net naast getikt
De tegenstander is op dat moment rijp voor de slacht en Omlandia krijgt veel ruimte om het af te maken. Dat gebeurde niet.

GVAV Rapiditas bleef vooral met de snelle jongens voorin een lastige tegenstander, maar in het strafschopgebied kwamen ze bijna niet meer. 'Dan maar anders', dacht een GVAV-er in de 59e minuut en koos voor een afstandsschot vanaf een dikke 25 meter. Het was warempel ook nog raak en dus 2-3.

Nog niets aan de hand, want Omlandia speelde gewoon beter en zou uitbreiding van zijn score eerder aan de orde moeten zijn dan bij de tegenstander.
In de 70e minuut duikt Ricardo het strafschopgebied in en krijgt een ogenschijnlijk duidelijke duw op het moment dat hij wil schieten en struikelt. Ondanks een bloedende knie toch geen strafschop aldus de verder uitstekend leidende scheidsrechter. Niet getreurd, het is nog steeds 2-3. Omlandia krijgt hierna via Ricardo weer twee dotten van kansen om de wedstrijd te beslissen. Beide worden jammer genoeg gemist.

Dreun

En als zo vaak zit het ongeluk in een klein hoekje aan de overkant. GVAV Rapiditas probeert het drie minuten voor tijd nog eens met een afstandsschot en weer is het een goal. Onhoudbaar voor Alwin. Ongelooflijk en een geweldige mentale dreun voor de jongens. Toch was het nog zo'n kleine drie minuten op de klok, maar het lukte niet meer om in de stand verandering te brengen. Het bleef 3-3. Een vierde plaats zou bij winst het resultaat geweest zijn. Nu is het de 7e plaats met 11 punten uit 8 (dpt. 25-23).

Statistieken GVAV Rapiditas B3 - Omlandia B1 (1e resp. 2e helft resp. totaal)

Corners: 3+1=4 resp. 4+4=8
Kansen: 6+3=9 resp.11+6=17
Doelpunten: 1+2=3 resp. 2+1=3
Efficiency: 33% resp. 18%.