zaterdag 8 september 2012

Sterker Omlandia C1 verliest van ONR

De sta-in-de-weg van ONR
Een zure start van de competitie  zaterdag 8 september voor Omlandia C1. Thuis tegen ONR C1 uit Roden, mooi, rustig weer, ideale voetbaltemperaturen, zich vele kansen scheppend en technisch de toch wel iets betere ploeg. Het mocht allemaal niet baten, want de tegenstander ging doeltreffender te werk en dus met de overwinning aan de haal.

De goede beginfase, maar zonder resultaat

Wat moet je er van zeggen? Hard gewerkt is er zeker, redelijk gespeeld ook, maar de kansen werden gewoon niet benut. En dan was er nog de ONR-trainer (oud-Omlandiaan Spanjer), die zich goed had voorbereid door alle blogs, hoewel bedoeld ter intimidatie, over Omlandia C1 te lezen. Hij wist nagenoeg alles van onze jongens.

In de eerste helft nam Omlandia vanaf de aftrap het heft in handen en was direct al dreigend richting doel tegenstander. Toch was Oranje Nassau Roden als eerste dicht bij een doelpunt toen een ongelukkige kluts in de verdediging voor groot gevaar zorgde, maar de bal verdween voorlangs keeper Jordy Haveman. Omlandia kreeg na zeven minuten zijn eerste echte kans, maar het schot van Remco Bolhuis was te zacht. Na een klein kwartier de tweede voor Carlos Chrysotome, die echter naast schoot. Nog eens kansjes volgden voor Jeffrey Hoeksema en Remco. In beide gevallen redt de keeper. Deze sta-in-de-weg zou het de jongens nog moeilijk maken. Zoals zo vaak is het dan plotseling wel raak aan de overkant. Eigenlijk pas de eerste goede aanval van ONR en het was direct 0-1. Een domper.

Kevin wordt vastgehouden. Strafschop.
 Nog maar nauwelijks van de schrik bekomen, volgt er weer een kans voor ONR, maar keeper Jordy Haveman grijpt goed in. Even later rent Kevin Potgieter het 16-m-gebied en wordt aan de arm naar de grond getrokken. De toegekende strafschop wordt door Carlos benut. Een terechte 1-1. Weer volgen er kansen voor de Omlandianen. Remco's schot belandt op de paal en die van Kevin in de handen van de keeper. Dan na 29 minuten pas de tweede goede uitval van ONR en het geluk is weer aan hun kant. Een afstandsschot van links verdwijnt onhoudbaar rechtsboven in het doel, 1-2. Een dot van een kans volgt er voor Omlandia in de slotfase. Na doortastend de bal te hebben veroverd, loopt Carlos richting achterlijn en zet voor. Zijn haast niet te missen kans wordt rakelings naast gekopt door Jeffrey.
Dot van kans, maar naast gekopt.
Nogmaals op weg naar het strafschopgebied
In de tweede helft een iets chaotischer spelbeeld. Omlandia ging op jacht naar de gelijkmaker en nam risico's  achterin en ONR kreeg daardoor ook meer kansen. Het geluk was dus niet aan de zijde van de Ten Boersters deze dag. Kansen van Roy Boer (vrije trap over en op de vuisten van de keeper), Carlos (naast) het mocht allemaal niet lukken vandaag. Bijna vanzelfsprekend wel weer aan de overkant. Een vrije trap op 20 meter van het doel ging er weer in één keer in en het stond 1-3 in de 53e minuut. Met nog een dik kwartier probeerde Omlandia het nogmaals. Kansen voor weer Jeffrey (keeper redt), Kevin (naast) en Carlos (over) volgden zonder resultaat. ONR kreeg in de laatste minuut nog een dot van een kans, maar de bal ging naast. Nog een doelpunt voor ONR zou ook wel een bijzonder scheef beeld van de wedstrijd hebben opgeleverd.

Kortom, het verlies was een feit. We richten onze blik in positieve zin op de toekomst en klampen ons maar vast aan het technisch, redelijke goede spel en hopen, dat het vizier van de jongens eenmalig niet op scherp heeft gestaan.

Statistieken van de eerste en tweede helft, respectievelijk totaal: (tussen haakjes tegenstander)
Corners: 2 + 4 = 6 ( 1+0=1)
Aanvallen: 8+7=15 ( 4+5=9)
Doelpunten: 1+0=1 (2+1=3)
Scoringspercentage: 7% (33%)