woensdag 19 september 2012

Schaakseizoen SC Ten Boer gestart


De "r" zit in de maand en dat betekent voor sommigen van ons misschien nog het overheerlijke levertraan, maar voor de schakers weer clubschaak. Zo ook in Ten Boer.

Sinds 12 februari 1948 bestaat de club. Opgericht en gestart door Ten Boersters waarvan tot op heden nog namen die sommigen bekend in de oren zullen klinken. De heren Sijbolts (gemeentesecretaris), Slagter, Bolhuis, Wijpkema, Bodde en fietsenmaker Noordhof waren er in de beginfase bij en zelfs vele jaren later nog bij.

Max Euwe, de enige Nederlandse wereldkampioen en in de jaren vijftig te gast bij Schaakclub Ten Boer voor een schaaksimultaan.
Volgend jaar bestaat de club dus al weer 65 jaar. Sinds jaar en dag staan er de volgende activiteiten op het programma in het tegenwoordig zogeheten "Buurhoes Ontmoetingscentrum":
  • een interne competitie op de dinsdagavond (19.45uur) om het clubkampioenschap (vroeger soms op twee speelniveaus) die door het hele seizoen heenloopt.
  • NOSBO-clubcompetitie (Noordelijke Schaakbond) met komend seizoen één achttal in klasse 1B van deze bond (enkelvoudige competitie; poules van 10 clubs)
  • NOSBO-bekercompetitie met 4-tallen (begin deze eeuw werd Ten Boer Nosbo-kampioen)
  • Tegen Kerst de strijd om de "Mien"-bokaal. Genoemd naar een vroegere uitbaatster van ons Buurhoes en bedoeld voor de beste snelschaker van de club.
Hebt u interesse in de schaaksport kom dan gerust eens langs. Met name nieuwe seniorleden zouden voor de club een welkome aanvulling zijn. Vrijblijvend een aantal avonden meedoen of toekijken is geen enkel probleem. U bent van harte welkom.

Jeugdschaak:

Jeugdschaak?
De club kent een bloeiende en succesvolle jeugdafdeling. Bloeiend, omdat we één van de grootste jeugdafdelingen hebben in regio Noord-Nederland met 25 tot soms meer dan 35 jeugdleden. Abel Nissen werd afgelopen seizoen nog winnaar van het GP-klassement. Meerdere spelers hebben al om Nederlandse titels gestreden. Spelend op de vrijdagmiddag hopen de leiders / trainers Roelof Kroon en Jan Pilon velen dit mooie spel bij te brengen en ze naar een hoger niveau te krijgen.

A.s. zaterdag 29 september staat er voor de jeugd al weer het eerste GP-toernooi op het programma en wel in Ten Boer. 
Voor informatie: zie de link naar Alberts Schaakblog of de website van de Noordelijke Schaakbond http://www.nosbo.nl/







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...