zaterdag 15 september 2012

Eerste winst voor Omlandia C1 in Hoogkerk

Onder de rook van de Suikerunie in Hoogkerk
(klik voor vergroting)
De Held C1 uit Hoogkerk was zaterdag 15 september de tweede tegenstander van Omlandia C1. De Hoogkerkers waren de afgelopen jaren enkele keren sterker als onze C-ers en de verwachting was dat het wel eens een zware dobber zou kunnen worden. Beide teams hadden vorige week verloren en zouden waarschijnlijk door de coach op scherp gezet worden om dit, hopelijk eenmalig, gebeuren recht te zetten. Onder de rook van de Suikeruniefabriek ging de wedstrijd onder zonnige, maar enigszins winderige omstandigheden, een klein kwartier te laat van start.

Uw blogger kon al direct in de eerste minuut de pen ter hand nemen toen middenvelder Bodhi Prenger als eerste over het doel schoot. Ook De Held kreeg direct een mogelijkheid de score te openen. Een geluksschot kwam met een grote boog echter net op de lat boven keeper Jordy Haveman terecht. Een door de verder uitstekend fluitende scheidsrechter toegekende twijfelachtige vrije trap voor de De Held werd ook over geschoten. Het was dus nogal winderig en de thuisclub had er enigszins voordeel van, omdat onze keeper de bal lastig ver weg kon schieten. Regelmatig wisten ze het de Omlandia-verdediging daarom lastig te maken, maar het gevaar werd toch meestal op redelijke afstand van het doel van Jordy gehouden.

Carlos, uitstekend
Technisch gezien nam Omlandia, over de hele wedstrijd bekeken, het betere en meer verzorgde spel voor zijn rekening. Na een klein kwartier ziet Carlos Chrysotome, die weer eens een geweldige wedstrijd speelde, zijn schot smoren in de handen van de keeper. De Held schiet daarna weer eens over. Dan drie kansen op rij voor Omlandia. Een schotje van de jarige Remco Bolhuis was te zacht, vervolgens twee keer rechtsvoor Jeffrey Hoeksema. Goed doorzetten van laatstgenoemde levert twee exact dezelfde situaties op. Beide keren ziet hij zijn voorzet of schot rakelings voor het doel langs scheren.
Weer volgt een aanval. Nu over de schijven Carlos, Robbert Veldman en naar Remco. Ook nu weer een te zacht schot van de laatste.

"Dat gebeurt me niet weer", dacht Remco kennelijk, want in de 30e minuut volgt een tweede aanval over links. De voorzet van Robbert wordt dit keer perfect ingetikt, 0-1.
Weer zien we De Held in het strafschopgebied opduiken. Jordy grijpt ook dit keer goed in. Dat doet hij nog eens uitstekend in de laatste minuut. De hieruit voortvloeiende tegenaanval levert een corner op, die door Robbert wordt genomen. Zijn indraai komt bij Remco terecht, die met dit extra verjaardagskadootje wel raad wist en weer goed inschiet. 0-2. Een grote klap voor de tegenstander zo vlak voor rust.

Na de rust heeft Omlandia windvoordeel, maar De Held trekt nog eenmaal alle registers open en Omlandia moet tien minuten lang alle zeilen bijzetten. Het spel golft langdurig op en neer met kansen, groot en klein, voor beide teams. Ook nu weer komt het gevaar voor Omlandia niet echt dichtbij al waren er zeker kansen voor de tegenstander. De voorhoede van De Held miste echter de power om er meer van te maken. Jordy komt twee keer goed in actie en Carlos schiet aan de andere kant een vrije trap ver over. Na tien minuten volgt Jeffrey weer met een schot voorlangs en De Held komt terug met een schot op de vuisten van Jordy.
 Een minuut later een heldenrol voor Kevin Potgieter met de redding van de wedstrijd. Een bal richting doel, en alles en iedereen al voorbij gerold, wordt met een uiterste krachtsinspanning naast het doel getikt.

Robert ruimt op
 Zelfs komt Jordy in eendrachtige samenwerking met Robert Dijkhuizen bij de zijlijn om een bal samen onschadelijk te maken. Vanzelfsprekend bijna wordt de zaak door hun geklaard. Ondertussen speelt ook gastspeler Koen Maatman mee. Hij kon na afloop terugkijken op een probleemloze invalbeurt en voetbalde naast Carlos goed mee.

Schoten volgen van Vincent Jonkman en Jeffrey. Dan in de 59e minuut is het eindelijk raak voor Jeffrey. Op aangeven van Carlos en Remco scoort hij zijn verdiende treffer en de verdiende 0-3 voor het team.
Plotseling toch ook 1-3. Misschien was iedereen nog aan het feestvieren, maar in elk geval viel er een minuut later uit het niets een tegengoal. Toch nog een slotoffensief? Nee, dat niet. In de slotfase volgen er nog wel voor beide teams kansjes en soms kansen te noteren. Bijzonder nog was de "reddende" bal van een eigen verdediger op de paal van het Omlandia-doel. Toch kwam in de stand geen verandering meer.
De eerste winst in een interessante wedstrijd. Ook waren de eerste contouren van een goed samenwerkend team en vele goede aanvallen te zien.

Statistieken: (1e helft resp. 2e helft en totaal; tussen haakjes De Held)
Corners:       3+3=6      (5+2=7)
Aanvallen:     8+8=16    (4+9=13) met de aantekening, dat de aanvallen van Omlandia toch in het algemeen vloeiender en gevaarlijker waren.
Doelpunten:  2+1=3       (0+1=1)  Efficiency: 19%             (8%)