zaterdag 1 oktober 2011

Omlandia C1 zet ook medekoploper CVVB opzij.

Zaterdag 1 oktober 2011. Alweer een zonovergoten zaterdag. Onder een strak Omlandia-blauwe lucht werd CVVB C1 ontvangen in Ten Boer. Ook dit team had zijn eerste drie wedstrijden gewonnen en de verwachting was dat het daarom een spannend duel kon worden. Gelijktijdig met de negen-uur-klokslagen van de Hervormde Kerk vond de aftrap plaats en dertig seconden later had Omlandia op achterstand kunnen staan. Ongehinderd kon een CVVB-er richting het Omlandia-doel opstomen. Hij had het doelpunt op de schoen, verslikte zich een seconde in de bal en Jordy Haveman was er juist op tijd bij om dit gevaar te keren. Hij verving de zieke René Dwarshuis en heeft met prima reddingen aangetoond in geval van nood een waardige vervanger te zijn van onze keeper. Ook Omlandia gaf na twee minuten al zijn visitekaartje af, maar ook Carlos van Zwol zijn schot werd nog juist onderschept. Vervolgens golfde het spel een dik kwartier heen en weer op het middenveld. Pas in de 19e minuut de eerste commotie. Een mooie aanval van Omlandia werd volgens de scheidsrechter beloond met doelpunt. Een bal van Kevin leek voor hem over de lijn, maar na een “goed” inhoudelijk debat à la de Tweede Kamer en gesteund door de Omlandia-spelers zelf, werd de beslissing teruggedraaid. Weer kreeg CVVB twee mooie kansen op rij en weer was Jordy paraat en keerde elk gevaar vakkundig. Vanaf dat moment nam Omlandia het heft in handen en al snel met resultaat. In de 30e minuut een aanval over rechts. De bal belandde via Bodhi Prenger bij “Usain Bolt” Jeffrey Runhart, die en passant nog even twee man passeerde en de 1-0 liet aantekenen. Nog één keer brak CVVB uit, maar met een laatste krachtsinspanning was het dit keer Robert Dijkhuizen die de zaak redde. Vlak voor de rust kreeg CVVB de tweede klap te verwerken. En weer scoorde Jeffrey, dit keer op aangeven van Ricardo van Coevorden. Na de rust maakte Omlandia de dienst uit. De eerste goede aanval smoorde nog in een kluwen spelers, maar in de 8e minuut de beloning met een doelpunt van turbo Carlos op aangeven van Jurry de Boer. 3-0. Er volgden meerdere kansrijke situaties, maar plotsklaps kreeg CVVB een kadootje door een boogballetje achterover van de verdediging en dus 3-1. Dat zelfs het eerste tegendoelpunt niet door de tegenstander is gescoord is toch wel bijzonder. Omlandia gaf echter geen krimp en zette al snel weer orde op zaken. Via Maikel Oldenburger, Melvin Bakkelo en Carlos kwam de bal voor de voeten van Jurry en 4-1. Het hoge tempo van de wedstrijd begon zijn tol te eisen. Een tweede slordigheidje achterin betekende direct ook weer een tegendoelpunt. Desondanks kon CVVB geen grip meer op de wedstrijd krijgen. Omlandia schoot nog een keer op de paal en in de rebound naast en Jeffrey zette twee minuten voor tijd na weer een snelle uitbraak met zijn derde doelpunt de eindstand van 5-2 op het bord . Verslaggever Theo Reitsma zei het al destijds bij het EK in 1988: “ ’t Is een goed stel!” en dat is ook voor dit team van toepassing. De statistieken: Aanvallen: 16-8 Scoringspercentage: 31%-25% Corners: 4-4