zaterdag 29 oktober 2011

Omlandia C1 verplettert Bedum C1

Zaterdag 29 oktober toog uw schrijver met een 20-0 schema in gedachten naar Bedum waar de derby Bedum C1-Omlandia C1 op het programma stond. Basis van dit ongebreidelde (wat een mooi woord toch) optimisme was
het aantal voor- en tegendoelpunten (7-34) van deze club en de plek op de ranglijst, bijna onderaan. Volgens mij had ook de Bedumer coach zijn huiswerk goed gedaan en zijn ploeg mentaal goed voorbereid op wat er zou gaan gebeuren met zijn team.
Vliegende start

Omlandia, de trotse koploper, kende weer een vliegende start. In een enorm hoog tempo werd de tegenstander onder druk gezet. De passes richting voorhoede kwamen dit keer niet van Carlos, die met een kleine blessure het rustig aan moest doen, maar van Nick Oostland, Nieck Baljeu, Bodhi Prenger en Melvin Bakkelo. De meeste weer richting Jeffrey Runhart, die met zijn snelle rushes vrijwel elke verdediger helemaal murw speelt. Ook nu weer. De eerste aanval werd nog tot corner verwerkt. De tweede idem dito, maar de goed genomen corner van Nick Oostland belandde op het hoofd van Jeffrey en zijn kopbal verdween onhoudbaar in het doel. Vier minuten later een mooie voorzet van Jeffrey op Ricardo van Coevorden, die ook scoorde. Echter buitenspel volgens de prima fluitende scheidsrechter en dus werd het doelpunt afgekeurd. Om uw blogger te pesten (lees “de corner”) werd dit keer alles op de corner hoog voor het doel gezet. In strijd met alle statistieken was corner nummer drie een exacte kopie van de tweede en dat betekende 2-0.
 Jeffrey had het in de beginfase weer goed op zijn heupen, want in de 12e minuut mocht hij na een prima pass van Jurry de Boer een echte hattrick aantekenen. Vlak daarvoor had Bedum een grote kans op 2-1 gehad, maar de bal ging naast. Regelmatig waren er kansen voor Omlandia. De keeper van Bedum wist, zoals het hoort, er nog best veel van nog onschadelijk te maken. Toch moest hij in de 19e minuut al weer vissen na alweer een doelpunt van Jeffrey, 4-0 dus. In de 28e minuut goed voorbereidend werk van Robert Dijkhuizen en Melvin richting Ricardo en dit keer wel een geldig doelpunt. In de 32e minuut scoorde Melvin met een fantastisch schot van de punt van het 16m-gebied.  “Dat kan ik ook”, dacht Nick Oostland en twee minuten later deed hij bijna hetzelfde als Melvin. Ruststand: 7-0.

Na de rust bleef Bedum zijn best doen. Menige tegenstander zou helemaal ingestort zijn. Carlos van Zwol mocht het voor Jaco Buist een helft proberen en Kevin Potgieter kwam er in voor Melvin. Toch wist alweer Jeffrey na zo’n zeven minuten in alweer zijn derde kans na rust geheel op eigen kracht te scoren. Twee minuten later gaf Jeffrey een voorzet op Ricardo, die ook weer raak schoot. Bedum kreeg zowaar nog een kans, maar had pech. Een mooi afstandsschot belandde net op de lat. Een minuutje later succes voor Bodhi, die zich mooi vrij speelde en beheerst zijn eerste seizoensdoelpunt scoorde, 10-0. Een serie kansen voor Omlandia volgde nog evenals een tweede afgekeurd doelpunt. Jeffrey bekroonde zijn spel nog een keer met zijn zesde (!) doelpunt en weer uit een corner en met zijn derde kopbal. Nieck Baljeu beloonde zijn goede spel vijf minuten voor tijd ook met zijn eerste competitiedoelpunt en zette op fraaie wijze de 12-0 op het scorebord.
Na afloop van dit geweld stond de plaatselijke St. Walfriduskerk weer een centimeter verder uit het lood zoals u ziet.