zaterdag 8 oktober 2011

Gorecht C2 in herfstdepressie na bezoek Omlandia C1

Jurry passeert zijn man met als toeschouwers Nick en Kevin


Zaterdag 8 oktober mochten onze Ten Boerster Galliërs een kijkje nemen in Haren. Hun reputatie begint te groeien, want heel Haren was voorzien van...

dranghekken, nood-wc's en omleidingsroutes om het in grote getale opgekomen publiek in goede banen te leiden. Sommigen van ons meenden dat het ook met een ander sportevenement te maken kon hebben en noemden iets als "4 mijl van Groningen". Een beetje flauwe opmerking. Het gloednieuwe sportcomplex van Gorecht bleek in eerste instantie onvindbaar, maar na een toeristische rondtocht langs de vele Harener attracties en lommerrijke lanen werd dit juweeltje uiteindelijk toch na een dik kwartier gevonden. De tegenstanders van C1 staan inmiddels vooraf als een blikje Romeinen te trillen en te wachten op wat er komen gaat. Zoals vrijwel iedereen wel weet, wisten onze Asterix en Obelix c.s. er altijd wel raad mee. Zo ook dit keer. Weer kan ik de loftrompet uitsteken over de voortreffelijke collegialiteit en collectiviteit in het team. Vanaf minuut 1 tot de laatste minuut was het Omlandia die de lakens uitdeelde en aanvalsgolf na aanvalsgolf richting doel van de tegenstander lanceerde. Het is vrijwel ondoenlijk om alle kansrijke situaties op te noemen. Daarom de volgende registratie.
Minuut (m.) 3: Schot van Melvin Bakkelo wordt door keeper niet klemvast onderschept en de attente Jurry de Boer scoort zijn eerste goal.
Jurry passeert zijn man met als toeschouwers Nick en Kevin
7e m.: Gorecht mist een kans op 1-1 voor bijna open doel na een schoonheidsfoutje achterin. 
10e m.: Jeffrey Runhart raast al weer vele keren langs de rechter zijvleugel. De derde keer met succes. Via Carlos van Zwol belandt zijn voorzet bij Jurry die zijn tweede goal scoort.
17e m.: Weer een prima voorzet van Jeffrey. Dit keer was Ricardo van Coevorden attent en scoort.
Ricardo in kansrijke situatie. Jurry en Kevin staan stand-by.

30e m.: Een hoge bal van Gorecht belandt bij hun snelle rechtsvoor, die met een mooi boogballetje Jordy Haveman passeert. 
35e m.: Jeffrey gaat weer eens op snelheid door Jan en alleman heen en scoort beheerst.
Ruststand: 1-5
Allemaal in afwachting van de bal
40e m.: Een afgeslagen aanval belandt op de 16m-lijn voor de voeten van Kevin, die ook met een mooi boogballetje zijn doelpunt meepikt.
50e m.: Na een fraaie pass van Nieck Baljeu mag Jeffrey weer opstomen richting keeper en scoort zijn "hattrick".

Jurry op weg naar de bal
52e m.: Op een voorzet van Ricardo scoort ook Jurry zijn hattrick.
53e m.: Nick Oostland heerst na het uitvallen van Carlos in de verdediging en op het middenveld en levert de ene na de andere fraaie pass en voorzet af in het strafschopgebied. Zijn voorzet wordt dit keer met een kopbal afgemaakt door spits Ricardo.
57e m.: Jurry wordt in het strafschopgebied neergelegd. De toegekende strafschop wordt benut door aanvoerder en spelverdeler Melvin Bakkelo.
De snelste man van Gorecht met zijn schaduw Robert Dijkhuizen
62e m.: De vierde keer dat Gorecht keeper Jordy in het vizier krijgt. De toegekende vrije trap is voor de goed opgestelde Jordy geen probleem.
66e m.: Ook Ricardo scoort zijn hattrick en omdat hij graag wat slagroom op zijn taart wilde maakt hij er vlak voor tijd een kwartet van.
De eindstand: 1-12. Een Harense toeschouwer vroeg verdwaasd na afloop van dit geweld wie dit wel niet waren. "Daar kom je op het WK van 2018 wel achter. Vergeet daarom de volgende namen niet", zei ik hem t.w. Jaco, Robert, Nick, Nieck, Carlos, Melvin, Bodhi, Jeffrey, Ricardo, Kevin, René, Jordy, Jurry, Roy en Maikel." Zelden heb ik iemand zo onder de indruk gezien. Inmiddels is bekend geworden dat het eerste competitie-slachtoffer Lewenburg C2 het niet meer aandurft om nogmaals tegen C1 aan te treden en zich heeft teruggetrokken. We zullen maar hopen dat er nog een paar clubs als tegenstander overblijven.
Statistieken Gorecht C2-Omlandia C1:
Aanvallen: 4-25
Score: 1-12
Scoringspercentage: 25%-48%
Corners: 1-7






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...