zaterdag 15 oktober 2011

Omlandia C1 zet ook concurrent Lycurgus opzij

Na de koudste herfstnacht van dit jaar mocht zaterdag 15 oktober op een wit uitgeslagen veld Omlandia C1 aantreden tegen Lycurgus.
De clubnaam van laatstgenoemde komt uit de Griekse oudheid en betekent iets als "werkt met wolf". Een club dus die de tegenstander kennelijk zijn tanden wil laten zien. Omlandia C1 had er geen boodschap aan. Al na twee minuten kon Jeffrey Runhart weer op snelheid langs zijn man komen en zag zijn voorzet nog net tot corner verwerkt worden. Omlandia speelde dit keer geen grootse wedstrijd. Dit lag misschien ook aan de tegenstander, die nog maar één nederlaag leed en kwalitatief beter in elkaar stak dan de vorige tegenstanders. Ook Omlandia mocht zich dit zelf enigszins aanrekenen, want het positiespel was dit keer minder goed als in voorgaande wedstrijden. Toch beheerste Omlandia desondanks de gehele wedstrijd. Achterin stond het weer als een huis. Lycurgus, die gehandicapt was wegens het missen van hun beste spits, kon in de eerste helft geen enkele keer gevaar stichten. Telkens werden hun aanvallen goed onderschept door Jaco Buist, Nick Oostland, Robert Dijkhuizen, Kevin Potgieter en in de tweede helft Maikel Oldenburger. Ondertussen kreeg Omlandia via Carlos van Zwol , Jurry de Boer en nog eens Jeffrey wel grote kansen.  Pas in de 31e minuut leverde een mooie pass van Melvin Bakkelo resultaat op. Ricardo van Coevorden nam keurig aan, omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 1-0. Hij was even later al weer gevaarlijk, maar werd in het strafschopgebied neergelegd. Melvin schoot de toegekende strafschop onberispelijk in. Tegen de rust had het 3-0 moeten zijn, maar een te slap ingeschoten bal werd nog net van de lijn gehaald. Het bleef 2-0 en dat was ook de ruststand.
Na de rust ging het even wat minder bij Omlandia en in de 42e minuut was Lycurgus voor het eerst gevaarlijk, maar keeper René Dwarshuis redde uitstekend. Carlos kreeg nog een kans vanaf de 16 meter, die net naast ging. Toen opeens een enorm misverstand in de verdediging. Een ogenschijnlijk makkelijk te onderscheppen bal werd verkeerd beoordeeld en lag plotsklaps achter René. 2-1."De paniek zal toch niet toeslaan", denk je dan. Dat gebeurde ook niet en dat toont de kwaliteit van dit team. Omlandia rechtte de rug en na een assist van Carlos op Jeffrey zette deze in een flitsende aanval binnen een minuut de 3-1 op het bord. Lycurgus kreeg nog één keer de kans terug te komen, maar weer werd er goed ingegrepen. Irritatie bij Lycurgus volgde evenals een veldverwijdering voor vijf minuten voor een van de spelers. Omlandia nam het heft weer in handen en Jeffrey kopieerde zijn voorgaande doelpunt nog een keer. Een minuut later bijna zijn derde. Ook C2-invaller Jeroen Brookman gaf vijf minuten voor het einde zijn visitekaartje af. In een aanval over de linkervleugel passeerde hij zijn verdediger, vervolgens de keeper en scoorde al net zo beheerst als zijn voorgangers. Een mooi afstandsschot van Nick ging vlak voor tijd jammergenoeg net over en dus kwam in de 5-1 stand geen verandering meer. Omlandia C1 blijft hiermee dus de enige, ongeslagen en trotse koploper in deze poule.