zondag 14 oktober 2012

Schaakclub Ten Boer wint met grote cijfers

Jong geleerd, oud gedaan
De eerste wedstrijd in de NOSBO-competitie heeft een grote overwinning voor de Schaakclub Ten Boer opgeleverd. Het werd in Ten Boer 6-2 tegen DAC 1 (Delfzijl-Appingedam-Combinatie). Bijzonder was dat aan alle onderste vier borden werd gewonnen en er geen enkele nederlaag werd geleden. Dat betekende dus vier remises aan de eerste vier borden.

De uitslag had misschien zelfs nog iets groter kunnen zijn. Albert Prins overzag voor het aannemen van het remiseaanbod van zijn tegenstander een niet al te moeilijke en zelfs snel winnende manoeuvre. Maar niet getreurd, aan bord vijf mocht Alfred Rodenboog zijn handen dichtknijpen. Een bijzonder slechte stelling na de openingsfase werd zelfs nog op knappe wijze door hem tot winst omgetoverd.
Het toeval wil dat beide teams op 13 november al weer tegen elkaar spelen in Ten Boer. Dan voor de bekercompetitie, welke met viertallen wordt gespeeld.

Het meest bekende schaakboek
 in Nederland
Sterspeler, clubkampioen en al jarenlang topscorer Roelof Kroon ontbreekt in de eerste maanden wegens drukke werkzaamheden, maar zal er hopelijk vanaf januari 2013 weer bij kunnen zijn.

De uitslag was de grootste in deze 1e ronde en dat betekent dat de club zich in elk geval even koploper mag noemen. De volgende wedstrijd is op dinsdag 6 november uit tegen Groningen 2, die zelf in de eerste ronde verloor tegen titelfavoriet Staunton 2.

Voor een uitgebreid wedstrijdverslag verwijs ik naar Alberts Schaakblog (zie link rechts).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...