Omlandia 1 kansloos tegen Blauw Wit '34

Onbespeelbaar veld 3

Veld 1; Omlandia 1-Blauw Wit '34 (1e helft)
Geen verslag van A1 vandaag (12 maart), maar van Omlandia 1. Een veld wat al heel lang geen voetbalveld meer is en per direct dient te worden omgeploegd en opnieuw dient te worden aangelegd is de oorzaak van een iets andere blog dan anders. We hebben het over veld 3 van Omlandia.

Eindelijk een scheidsrechter, die inzag dat er op Omlandia-veld 3 niet meer fatsoenlijk bewogen kan worden, laat staan gevoetbald en voet-bij-stuk hield. Toeschouwers, die tot hun middel in de klei wegzakken. Sommigen staan nog steeds als vermist genoteerd. Nooit weer gezien. Niet van, maar in de aardbodem verdwenen.

De armlastige gemeente Ten Boer en Omlandia hebben er weer een probleem bij. Financieel gezien geen ramp, want geld lenen kost vrijwel niets en dat er wat gebeuren moet aan dit veld is zo klaar als een klontje. Financieel-technisch gewoon een verschuiving van een kostenpost, die al op een bepaald tijdstip op het programma had moeten staan. Gewoon al gebudgetteerd bij de experts.

Zelfs bijna tien droge dagen waren niet genoeg voor enige verbetering en dus werd Omlandia A1-Harkstede A1 op een mooie, zonovergoten lentedag op het laatste moment afgelast. Dat betekende, behalve grote teleurstelling, dat de grote voorjaarsschoonmaak kon beginnen.

Dan dus maar een verslag van Omlandia 1. Niet zonder reden, want zoon Robert mocht trots voor de eerste keer opdraven voor deze selectie. Blauw-Wit '34 (BW) de tegenstander op deze namiddag.

Afwachtend begin

Beide ploegen gingen rustig, beheerst en weloverwogen van start. Beiden maakten in de eerste minuten een slordig verdedigingsfoutje. Beide aanvalslinies lieten het kippenboutje links liggen.

In de 9e minuut mocht Omlandia als eerste van ver eens naast schieten. Veel bezieling zat er niet in, maar dat was voor beide ploegen in eerste instantie het geval. Dit duurde zo'n twintig minuten. Hierna nam BW meer en meer het heft in handen zonder tot hoogstaand spel te komen. Ook geen flitsende aanvallen, maar wel steeds meer profiterend van de toch wel vele fouten en vele keren dat er op middenveld en in de aanval balverlies werd geleden bij Omlandia.

Een fout op het Omlandia-middenveld resulteerde in (20') een onzuiver schot van BW wat naast ging. Een minuut later vanaf de linkervleugel een goede voorzet van BW. De bal gaat hoog over, maar de tegenstander komt al steeds dichterbij.

Nog een keer wordt er naast geschoten voordat het eindelijk eens raak is. Volgens mij scoorde de nummer 8, Leon Wagenaar, als eerste van BW, nadat op een voorzet van rechts eerst alle Omlandia-verdedigers op rij de bal vergaten te onderscheppen. Een gemakkelijk intikkertje links in het doel het gevolg. 0-1 in de 24e minuut.

Hierna verwachtte ik een feller Omlandia. Misschien zelfs overschakelen op 4-3-3, want de spitsen werden in het 4-4-2-systeem nagenoeg toch niet bereikt deze wedstrijd. Het gebeurde allemaal niet. BW was voorlopig ook tevreden en de rust werd gehaald met deze nog draaglijke stand.

Tevergeefs wachtend op aanvallen van
onze Blauw-witten tegen Blauw-Wit '34

Ten Boerster kermis

Dan verwacht je het net genoemde toch zeker na de rust. Het gebeurde weer niet. BW mocht in alle rust de aanvallen opbouwen van achteruit, veroverde bijna achteloos de ballen over het hele veld en ging bijna freewheelend telkens op de Omlandia-verdediging af.
Omlandia's laatste wapenfeit (vrije trap Jeroen Haan)
Onnauwkeurige schoten van BW belandden in eerste instantie nog in de handen van keeper Devon Harmsma. Tussendoor toch nog een kansrijke vrije trap van Jeroen Haan. De keeper krijgt de bal niet onder controle, maar niemand is hierop attent. Het is nagenoeg het laatste wapenfeit van Omlandia ondanks dat er nog veertig minuten gespeeld moesten worden.

Op een enkeling na kende het hele Omlandia-team een totale off-day. Fout na fout en nog erger blunders in de achterste linies betekenden aan één stuk door gevaar achterin. De 0-2 volgt dan ook al in de 54e minuut.
BW voelt zich inmiddels goed thuis op deze Ten Boerster kermis. Een bal op de kruising, een bal missen voor open doel, het maakt ze niet zo veel uit. Geen strobreed werd hun in de weg gelegd en ondertussen zat iemand zich zachtjes te verbijten op de bank. Hij kreeg jammer genoeg geen kans en we zullen niet weten of het iets had uitgemaakt voor de einduitslag.

De Omlandia-bank
Een kwartier voor tijd kwam het toetje nog voor de Friezen uit Leeuwarden. De 0-3 en 0-4 volgden na grote bloopers achterin. Ik gaf de 'pen' maar weer aan Maarten en hield maar op met de feiten te noteren. Alleen het laatste doelpunt in de 86e minuut werd er nog aan toegevoegd. Van Blauw Wit '34 vanzelfsprekend. Eindstand 0-5 in een voor de Ten Boerster vooral machteloze wedstrijd.