zaterdag 5 april 2014

Revanche voor Omlandia B1 tegen De Fivel B1 (update)

Fantastisch lente- en voetbalweer
(Met veel extra foto's van De Fivel fotograaf Reinder Dijk- zie onderaan. Waarvoor hartelijk dank. Dubbelklik voor vergroting en voor hun wedstrijdverslagen de link http://www.defivel.nl/295/wedstrijdverslagen/?sznid=2 ). Op dit moment (6 april) kennelijk nog niet gepubliceerd.

Met een veel te kleine uitslag nam Omlandia B1 vandaag, 5 april, revanche op De Fivel B1. Met dezelfde cijfers als vorig jaar in november er in Zeerijp werd verloren, werd er nu gewonnen. Ook nu werd het 3-1.

Jeffrey Runhart op weg naar een gemiste kans.
Later scoort hij fraai de 3-1.
Talloze kansen, zo'n twintig, mocht ik noteren, maar het vizier van de Omlandia-heren stond vandaag niet op scherp. Natuurlijk was ook uitstekend keeperswerk bij De Fivel enigszins debet aan de te lage eindscore.

Desondanks had er dus een veel hogere einduitslag na tachtig minuten op het scorebord moeten staan. De Fivel was slechts sporadisch echt gevaarlijk, voornamelijk door slordig positiespel bij Omlandia en daardoor onnodig balverlies. Goed bij de les blijven achterin was daardoor absoluut nodig gedurende de hele wedstrijd.
Vele gemiste kansen
De Fivel slaat een aanval af

Een loeihard schot tegen de paal van Robbert Veldman was het eerste wapenfeit van Omlandia B1 na twee minuten. Ook De Fivel krijgt een kans in de beginfase, maar invalkeeper Jurry de Boer is alert. Hij verving keeper Alwin Potgieter, die bij de warming-up een gekneusde pink opliep. Net las vorig jaar in Bellingwolde kan ook dit keer Jurry weer terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Vanaf de vijfde minuut beheerst Omlandia de wedstrijd en komt De Fivel er niet meer aan te pas. Kans op kans passeert de revue, maar de Fivel-keeper was meestal de hinderlijke sta-in-de-weg of de afwerking was slordig. Pas de zesde kans leverde het eerste doelpunt. Jeffrey Runhart opende de score en zet de verdiende 1-0 op het bord.
De 1-0 door Jeffrey
Ook de 7e kans was raak. Een uitstekende pass door het centrum van Melvin Bakkelo op Robbert werd fraai afgerond, 2-0.
Diverse keren stormen hierna de Omlandia-aanvallers alleen op de keeper af. Allen missen of stuiten op de keeper.
In de laatste minuut van de eerste helft voorkomt Robert Dijkhuizen dat De Fivel weer terug in de wedstrijd komt. Met een goede onderschepping wordt een mogelijke tegengoal van De Fivel voorkomen.

Zelfde spelbeeld
't Ging af en toe wat raar
Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Wel wordt het spel slordiger en komt ook De Fivel vaker in de buurt van het strafschopgebied. Nick Oostland, Jeffrey, Melvin en Robbert weten allen niet vanuit kansrijke positie te scoren.
Bij een snelle 3-0 zou het waarschijnlijk een monsterscore geworden zijn. Nu blijft De Fivel hard werken om de achterstand weg te werken. Gelukkig hebben zij moeite om dicht in de buurt van Jurry te komen en missen ook de kansen op voor hun cruciale momenten.
En alweer. Waar is de bal nou toch?
Na de 60e minuut is er echter plotseling een hectische fase en komt Omlandia steeds vaker in moeilijkheden. Totaal onnodig, want tussendoor worden er weer drie grote kansen op de 3-0 gemist. Ook De Fivel krijgt uit eindelijk nog drie kansen en bij de derde volgt de beloning voor het zwoegen. Na wat geknoei bij de 16-m-lijn wordt er raak geschoten en staat het 2-1.

Hectische fase 2e helft
Gelukkig raakt Omlandia niet van slag af en zet dit schoonheidsfoutje vrij snel hierna recht. Jeffrey krijgt de bal links in het strafschopgebied aangespeeld, ziet een klein gaatje en schiet de bal hard voor de keeper langs in het rechter zijnet. Het staat 3-1.

Ondanks dat er nog acht minuten waren te spelen, ging de wedstrijd hierna als een nachtkaars uit. De verdiende winst en de revanche was in elk geval binnen.

Wat de stand betreft, de titelkansen zijn nu minimaal, maar een periodetitel zit er nog zeker in. Nog drie wedstrijden te gaan waaronder over twee weken die tegen koploper SJO NEC.