zondag 10 september 2017

Omlandia 1 laat zich door WVV kaas van het brood eten.

Er in of niet? Zie vervolg.

Zaterdag 9 september stond de bekerwedstrijd tegen zondag-eersteklasser WVV 1 voor Omlandia op het programma. Voor eigen publiek in Ten Boer kreeg de selectie, nu 2e klas, de kans om te laten zien wat ze in hun mars hadden.

Bijkomend gelukje voor Omlandia was het ontbreken van de sterke, aldus een insider, midvoor van WVV. Die was namelijk net vader geworden,  maar verstoken van oppas en daarom afwezig. Hetzelfde geldt min of meer voor Omlandiaan Dennis Loer, maar op het veld meestal elders gepositioneerd.

De wedstrijd ging van start op een, ondanks langdurige regen vooraf,  ogenschijnlijk prima veld en bij zonnig koel weer.

De start van de wedstrijd was overrompelend te noemen.

Kansenfestival

De Winschoters gingen in hoog tempo van start. Speltechnisch kwam Omlandia er gedurende ruim twintig minuten niet aan te pas. Het was chaos troef op alle fronten, Omlandia werd telkens overtroefd en WVV verschafte zich een een zee aan kansen.

0-1 Kevin Wiegman (WVV)
De eerste aanval van WVV was voor de voetballiefhebber een juweeltje. Over de linkerkant werd naar hartenlust in hoog tempo gecombineerd, maar de aanval stierf door een voor mij onduidelijke buitenspel-situatie. Er volgde een vrije trap voor WVV, toen een mooie aanval over rechts, en nog een schot die een prooi werd voor de keeper.

In de 16e minuut weer een vrije trap voor WVV ter hoogte van de 16-m-lijn. De bal wordt onberispelijk door Kevin Wiegman ingeschoten, 0-1. Met het spelbeeld van dat moment zouden er nog vele volgen. Gelukkig voor Omlandia verliep het anders.

Pas in de 21e minuut lukt het Omlandia voor het eerst om eens fatsoenlijk de middellijn over te steken en een aanval over links op te zetten. Het is direct raak. Jeroen Scholma krijgt na enig getik over en weer de bal links in het strafschopgebied goed voor de voeten en zet met een strak schot in de rechterhoek Omlandia op 1-1.

Vanaf dat moment is het spelbeeld wat meer gelijkwaardig. Even later krijgt Ruben Doornkamp zelfs een voortreffelijke kopkans, maar de bal gaat over. De scherpte en snelheid bij WVV is er nu ook even vanaf en de rust lijkt met een gelijke stand in te gaan. Lijkt, want in de 42e minuut mag Omlandia nog een vrije trap nemen vanaf zo'n dikke 20-25 meter aan de linkerkant. Jeroen Haan plaatst de bal keurig richting rechterpaal, raakt deze en de bal stuitert het doel in. Efficiënt in het gebruiken van de kansen, maar een beetje onverdiend staat Omlandia op 2-1.

Er in dus. 2-1 door Jeroen Haan.
Verrassende tweede helft

Ook na de rust is WVV de betere ploeg, maar het ontbreken van hun topschutter vermoedelijk het grote manco en een aderlating voor het team. In het eerste kwartier volgen weer goede kansen, maar de Omlandia-verdediging staat nu wel telkens beter gepositioneerd. Of de keeper onderschept de ballen vanzelfsprekend.
Ook nu weer lukt het WVV niet om het hoge tempo vol te houden. Weer komt het spel na een klein kwartiertje aardig in evenwicht al duurt het even voordat er weer wat te zien valt voor de toeschouwers.

In de 77e minuut passt Jeroen Haan perfect op de ingevallen Robbert Veldman. Een lange rush volgt, een verdediger wordt met een mooie schijnbeweging op het verkeerde been gezet en hij maakt het karwei met een mooie schuiver koeltjes af, 3-1.

Ondanks nog wat kleine kansen lijkt WVV er niet meer in te geloven. Ook de meeste Omlandianen denken dat de buit al binnen is. Eén verdediger denkt, twee minuten voor tijd, zich een totaal onnodig uitstapje richting de overkant te veroorloven. Het is de inleiding van een duur uitstapje.
Het gaat dus ook mis, hij verliest de bal en een WVV-aanval volgt. Met succes, want met een schitterende curve wordt de bal van rechts en verre afstand links in het doel gekruld. 3-2 door Van der Veen.

Hierna brandt het vuur weer volop bij de tegenstander en in de laatste minuten volgt ook nog een wanhoopsoffensiefje van WVV. Ook nu weer met succes, want luttele seconden voor het eindsignaal komt ook nog de 3-3 op het scorebord. Op zich, qua spelbeeld een acceptabele uitslag, maar de winst is door Omlandia in de slotfase gewoon uit handen gegeven.