donderdag 9 mei 2013

Nogmaals 2002 Nosbo-bekerfinale Ten Boer-Unitas

 Met een knipoog? 


De door Unitas verloren bekerfinale heeft destijds wat losgemaakt bij onze tegenstanders. Niet alleen vanuit schaaktechnisch oogpunt, maar ook hoe 'stad' tegen de regionale bevolking van hun, onze provincie Groningen aankeek. De Bataven, Kaninefaten, Neanderthalers en andere holbewoners werden er nog net niet bijgehaald.

De diepste, ware (?) gevoelens kwamen met name na de wedstrijd naar boven. Heel raar, het zou toch niets met de uitslag te maken hebben. We hebben klaarblijkelijk nog een lange weg qua ontwikkeling in menselijke verhoudingen en oordelen over anderen te gaan. Desondanks en sportief als ik ben, sluit ik niet geheel uit, dat het verlies van Unitas enigszins van invloed was op de door hun ervaren en de beschreven gang van zaken. Tsja, als je een eventuele match van 30 personen van Unitas en Ten Boer al van te voren al als 27-3, mogelijk zelfs 30-0 inschat dan heb je vooraf al in psychologische zin al verloren.

 Hierbij het bijzondere lezenswaardige Unitas-verslag uit hun clubarchief jaargang 2001-2002, nr.5.



  





































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Effectiever Omlandia 1 trekt weer winst tegen Middelstum over de streep

Omlandia's wit-blauw tegen Middelstums blauw-wit Zaterdag 23 maart. Een frisse dag met wat regen- en hagelbuien en een stevige wind zorg...