zaterdag 11 mei 2013

Geen revanche voor Omlandia C1 bij Gomos

Norg; Gomos C1 - Omlandia C1;
Omlandia nog in de aanval
Norg was vandaag 11 mei de bestemming van Omlandia C1. Na een toeristische rondtocht door dit pittoreske dorp lukte het ons het sportcomplex te bereiken. De KNMI zat er bovendien weer eens naast met de voorspelde neerslag. Beloofd in de morgenuren, maar juist bij aanvang van de wedstrijd gearriveerd boven Norg. De dreigende en donkere wolken voorspelden in elk geval al niet veel goeds. Een slecht voorteken?
(Zie ook reactie Gomos)


De wedstrijd - uitstekend gefloten door een jonge scheidsrechter -  begon om onbekende redenen acht minuten te laat. Toen het eerste fluitsignaal klonk, reageerde ook het weer met gelijktijdige actie. De regen viel ruim een uur lang in gestaag tempo bij 10º en in en op het veld was het weer eens een kille bedoening. De jongens zouden hopelijk voor hartverwarmend spel zorgen. Ze hadden bovendien nog iets goed te maken na een frustrerende nederlaag met 2-4 in Ten Boer op 17 november jl.

Bittere pil

De inzet was de hele wedstrijd in elk geval uitstekend te noemen van Omlandia's zijde, maar toch werd er in de eerste vijf minuten niet altijd even attent gereageerd op Gomos-acties. Gomos staat tweede op de ranglijst, heeft een uitstekende voorhoede met snelle, technische spitsen en Omlandia kon dus een zware strijd verwachten in met name de verdediging, hetgeen ook gebeurde.

Na twee minuten was het geluk nog even aan Omlandia's zijde. Een snelle aanval over de linkervleugel van Gomos, de verdediging die gewoon op snelheid voorbij werd gelopen en een goed schot op doel. De bal scheerde langs de lat het veld weer in. Een gewaarschuwd team zou nu voor twee moeten tellen, dacht ik en dus een psychologische veldmeerderheid. Dit zou hun niet direct weer overkomen.

Wel dus, en zelfs al twee minuten later. Een duur inschattingsfoutje van onze laatste man, die trouwens ook weer menige gevaarlijke bal wel weer goed onderschepte, betekende direct de 1-0. Een bittere pil voor het team. Wel krijgt Omlandia vlak na de 1-0 direct twee goede kansen om gelijk te maken. Na een schitterende pass van Jaco Buist kreeg Bodhi Prenger de bal in enigszins lastige schietpositie, maar zijn schot ging net naast. Een minuutje later nog een kansrijke situatie voor Omlandia, maar nu een schot recht in de handen van de keeper.

Kruit verschoten

Na de enerverende openingsfase kwam Omlandia er eigenlijk dus al niet meer aan te pas. Eigenlijk was het hierna pompen of verzuipen in de koude regen. De kansen regen (in de andere betekenis) zich namelijk aaneen voor Gomos en Omlandia's reddingssloepen waren continu op zee te vinden.

Guus Kuipers, Jaco Buist, Kevin Potgieter, Robert Dijkhuizen, Jordy Haveman (2 tot 4 keer), zij allen stonden in de weg van een mogelijk grote nadelige uitslag bij rust. Slechts één keer moest de bal nog eens uit het net gehaald worden na diverse missers bij Gomos-aanval nummer zoveel in de 22e minuut. Nog één keer mocht ook Omlandia voor rust even ruiken aan de 2-1, maar een goed genomen vrije trap werd een dikke seconde later net naast gekopt. Al met al mocht Omlandia toch wel een beetje blij zijn, dat het nog maar 2-0 bij rust stond.

Gelukkige start
Omlandia heeft net de 2-1 'gescoord'

Na een bezielende (vermoed ik) toespraak van de leiders kwam Omlandia na de rust als herboren uit de startblokken. Oké, ik overdrijf misschien enigszins. In elk geval leverde een vrije trap van Roy Boer, via een Gomos-been en net buiten de tevergeefs graaiende vingers van de keeper een langzaam in het doel rollende bal op. Het stond zomaar 2-1 en even leek er sprake van wat paniek bij de tegenstander.

Heel even dus, want na tien minuten mocht Gomos een vrije trap even links van het strafschopgebied nemen. Snoeihard als een 'Roy-Boer-Scud-raket' werd de bal in de touwen achter Jordy geschoten. Het net was direct droog, maar de stand 3-1. Zowaar kwam vervolgens de zon weer langzaam te voorschijn, alweer een voorteken?
In elk geval krijgt Omlandia wat meer balbezit vanaf dat moment, maar het team weet er verder eigenlijk niet of nauwelijks raad mee. Goede kansen bleven ver weg, terwijl Gomos wel gevaarlijk bleef en, natuurlijk zij wel, nog eens met succes. Een aanval over rechts leverde een goede voorzet op. Jordy onderschepte nog wel de natte bal, maar liet hem weer glippen en Gomos had hem voor het intikken, 4-1.

Vlak na de 2-1
Pas tien minuten voor tijd kwam de keeper van Gomos weer eens in beeld bij onze jongens. Drie corners op rij leverden een hoop chaos op en kansjes voor Remco Bolhuis en Robbert Veldman, beiden misten jammergenoeg. Vijf minuten voor tijd bekroont Gomos alweer een aanval en zet de 5-1 op het bord. De lat zorgde vlak voor tijd nogmaals voor redding en voorkwam dat de stand nog hoger uitviel. Het bleef dus 5-1, een terechte overwinning in een sportieve wedstrijd.




Statistieken Gomos - Omlandia (1e +2e helft = totaal)

Kansen: 14+7=21 resp.3+3=6
Corners: 6+0=6 resp. 0+3=3
Doelpunten: 2+3=5 resp. 0+1=1
Efficiency: 24% resp. 17%












1 opmerking:

  1. Omlandia,
    Namens de elftalleider/ grensrechter van GOMOS,wil ik jullie bedanken voor het mooie en objectieve wedstrijdverslag. Wij zullen elkaar het volgend seizoen niet weer tegenkomen aangezien wij promoveren naar een ,nieuw te vormen, extra hoofdklasse. Jullie waren een sportief en leuk team. Namens onze vereniging wens ik jullie veel suk6 toe in de toekomst.
    Vr.gr Heine Hut

    BeantwoordenVerwijderen

Effectiever Omlandia 1 trekt weer winst tegen Middelstum over de streep

Omlandia's wit-blauw tegen Middelstums blauw-wit Zaterdag 23 maart. Een frisse dag met wat regen- en hagelbuien en een stevige wind zorg...