donderdag 16 mei 2013

Omlandia C1 nogmaals kopje onder tegen Peize

"Waterbom-gevolgen"
Vrijwel heel Nederland werd vandaag vervroegd ondergedompeld door de voor zaterdag beloofde waterbom. Of zou deze zaterdag nog eens volgen? Ten Boer bood in elk geval lang en hardnekkig tegenstand, maar vlak voor zessen gingen de hemelsluizen ook hier alsnog flitsend en met veel gedonder open. Laat nu uitgerekend om 19.00 uur de wedstrijd Omlandia C1-Peize C1 op het programma zijn gezet. Het betrof de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Zou het team in staat zijn om in de slotwedstrijd toch nog eens te pieken?

Frivole avond

Kevin Potgieter wacht op zijn kans
Pieken deed het in elk geval het weer, maar dan in negatieve zin. Wind, regen en kou deden verlangen naar handschoenen, een warme kachel en een mok hete chocolademelk. Notities maken was geen pretje en bij wijze van uitzondering hebben we er een frivole avond van gemaakt. Eigenlijk moet ik bekennen, dat ik het wel geloofde voor dit seizoen. Een teleurstellend seizoen waarover volgende week nogmaals een epiloog en een topscorerslijst.

Eerst de natte en kille feiten van vandaag. Omlandia kwam er met name in de eerste helft niet aan te pas. Snelle spitsen maakten het de verdediging moeilijk, het middenveld lukte het niet de bal vast te houden en de aanvallers werden niet of nauwelijks bereikt.

Evenals afgelopen zaterdag kwam de tegenstander al snel op voorsprong. Peize mocht in de 4e minuut een corner nemen en deze werd door een aantal Omlandia-mensen gemist, maar niet door een aanvaller van Peize, 1-0.

Peize bepaalde ook hierna het spelbeeld, kreeg een serie corners en kansjes, maar pas na 20 minuten weer met resultaat en dus de 2-0. Het weer verhinderde een goede beschrijving van het doelpunt. Dat gold nogmaals voor de 3-0 in de dertigste minuut. Omlandia wist hier niets anders dan twee corners tegenover te zetten en een vrije trap in de handen van de keeper.

Kunst- en vliegwerk

Na de rust, met de afscheid van het voetbal nemende Jaco Buist (hopelijk voorlopig) in de ploeg, ging het wat beter. Achterin werd de tegenstander nu duidelijk meer op afstand gehouden. Wel was er af en toe kunst- en vliegwerk voor nodig, alsmede op sommige momenten best veel geluk om de score van Peize niet verder te laten oplopen.

Toch had Omlandia nu iets meer balbezit en kwamen ze vaker in het strafschopgebied van Peize. Een stuk of wat kansen leverde het op, maar alle zonder resultaat. Het meest positieve was eigenlijk, dat de regen ophield. De tweede helft werd zonder verlies afgesloten om toch nog enigszins positief te eindigen. Peize wint verdiend met 3-0 in een sportieve wedstrijd. Geen statistieken dit keer, ik zat er geestelijk en fysiek helemaal doorheen. Brrrr, wat was het weer koud. Sneeuw vandaag in Spanje, zag ik. Waar blijft de opwarming van de aarde?