donderdag 3 mei 2018

Periodetitel voor Omlandia 2

Corner Omlandia 2 (tweede helft) tegn PKC'83 -2-

Update 6 mei

Afgelopen donderdag 3 mei won Omlandia 2 in een qua kijkgenot een draak van een wedstrijd van het onderaan staande PKC '83  -2-. Het werd in Groningen 1-2. De doelpuntenmakers Ivar Nijboer en Stefan Nieboer. Vele kansen waren niet aan de jongens besteed vanavond, maar zoals we weten AS Roma en Bayern München gingen hun deze week voor.

Belangrijk was de winst wel, want de 2e periodetitel kan het team bijna niet meer ontgaan. Loppersum en VEV'67 zijn de naaste concurrenten voor deze periodetitel en uitgerekend zij spelen a.s. zaterdag tegen elkaar.

Eén van de twee moest met tien doelpunten verschil winnen. 'Onnmogelijk', denken dan velen, maar dat dacht heel Nederland ook in december 1983 toen Spanje met 11 doelpunten verschil moest winnen van Malta. Het werd 12-1 en Nederland ontbrak op het WK van 1984.

Cabaretier Freek de Jonge noemde telkens de tussenstand tijdens zijn optreden en de zaal -zonder de nu alom aanwezige mobiel- lag vanzelfsprekend 'plat' om deze telkens geslaagdere grap.

Onmogelijk dus?

Ja, het bleek dus onmogelijk. Gisteren werd het tussen beide kemphanen 1-1 en daarmee was de tweede plaats bepalend voor de 2e periodetitel. De eerste plaats was ook nu weer voor de nagenoeg zekere kampioen Be Quick, tevens winnaar van de eerste periodetitel.

Nog even  een terugblik in het kort op de wedstrijd. Het fantastisch mooie meiweer zorgde er donderdagavond voor, dat een en ander nog redelijk te beschouwen was. Ook voetballend was er in de eerste helft op het technische vlak niet veel aan te merken in eerste instantie. Het spel was verzorgd en Omlandia creëerde zich kans op kans. Gelukkig leverde dit nog wel een redelijk snelle voorsprong op.

In de 11e minuut mag Ivar Nijboer de 0-1 intikken op aangeven van Bodhi Prenger. Beiden hadden vlak daarvoor al superkansen gemist. PKC '83 kwam er eerst helemaal niet aan te pas. Pogingen om de bal voorin te krijgen mislukten veertig minuten lang, van enig gevaar was en leek geen sprake.

Veertig minuten lang heerst Omlandia, acht tot tien kansen passeerden de revue. Meer doelpunten bleven echter uit. Het had het team duur te staan kunnen komen. Uit het niets krijgt PKC in de laatste minuten twee superkansen. Met een superredding weet keeper Jasper Kromdijk de eerste bal nog net over te tikken. Kans nummer twee lijkt een simpele inschuiver voor PKC. De bal komt echter tegen de rechterpaal en stuitert met effect langzaam het veld weer in. Nu brengt Robert Dijkhuizen nog net op tijd redding. Ruststand 0-1 voor Omlandia.

3 Robert Dijkhuizen en 12

In de tweede helft werd het kijkgenot een tandje naar beneden bijgesteld. Het was opeens een moeizaam geworstel. Gelukkig wel bij beide teams. Beide teams krijgen nog weinig kansen, maar laten we het maar aan de felle en laagstaande zon wijten, dat het vizier niet op scherp stond deze dag.

Wel is Stefan Nieboer, na een lange tijd van blessures, weer van de partij. Hij viel in de tweede helft in en kan de invalbeurt als geslaagd beschouwen. Zijn snelheid en gedrevenheid op de linkervleugel werd namelijk ook nog eens beloond met een fraai doelpunt in de 71e minuut, na een uitstekende pass van Tim Faber. Met de 0-2 voorsprong in handen zou er nu toch niet veel negatiefs meer kunnen gebeuren zou je denken.

PKC'83 wist er ook niet veel meer van te maken. Toch wisten ze vlak voor tijd nog weer plotsklaps de 1-2 te scoren. Je rekent dan misschien nog op een wanhoopsoffensief, maar dat was kennelijk te veel gevraagd.
Het bleef dus bij een moeizame 1-2 winst. Wel een verdiende winst en lelijk winnen levert gelukkig ook drie punten op. Wat zeuren we dan nog.