Vergissen

14 april 2018. Je bent er voor het eerst niet bij deze competitie en het loopt qua resultaat direct uit de hand. Het zal toch hopelijk niet aan mijn afwezigheid gelegen hebben.

Thuis staat om 12.30 uur voor Omlandia 2 de return tegen Loppersum 2 op de agenda. Met af en toe nog een spetter in de ochtenduren is het grijs. Ook nog eens de gehele dag. Echt vrolijk werd je er  niet van, somber bijna, je zou er bijna een voorbode in zien. Gelukkig was het wel droog.

Uw blogger zou er dus niet bij zijn. Andere sportieve schaakverplichtingen in Zuidlaren moesten nu eenmaal gedaan worden. Ik maakte me verder niet echt zorgen. Immers, Omlandia 2 speelt al weken goed, ook al verloren ze vorige week van koploper Be Quick.

Verder wisten ze hoe de vorige wedstrijd verliep tegen Loppersum, de allereerste wedstrijd van de competitie. In de eerste helft destijds was het spel zodanig slecht, dat ik de conclusie toen trok dat het seizoen niet anders dan een gevecht tegen degradatie zou worden. Ze kwamen er gewoon niet aan te pas die eerste helft. Hoe kan een mens zich vergissen.

Afbeeldingsresultaat voor voetbal + lente
'A la Real Madrid'

Hoe anders was namelijk destijds de 2e helft. Een onwaarschijnlijke kentering van Omlandia 2 volgde met de ene aanval na de andere. Dit allemaal resulterend in een uiteindelijk zelfs dik verdiende 0-2 overwinning.
Maar die eerste helft, dat zou wel een waarschuwing voor de wedstrijd van vandaag moeten zijn. Zeker, omdat ook een mogelijke periodetitel op het spel stond tussen de twee teams.

Daarom vrouwlief gedeeltelijk de honneurs laten waarnemen. De eerste helft moest ze echter laten schieten. Verder helemaal voorbereid en geprepareerd om dit keer eens niet met foto's , maar met filmpjes de fraaaie Omlandia-aanvallen vast te leggen.

De eerste domper werd direct bij aankomst op het Omlandia-terrein geïncasseerd. Het team stond al met 1-2 achter. De tweede domper kwam in de 65e minuut in de tweede helft. Om raadselachtige redenen werd het 'slot op de deur' gewisseld. Voor het eerst dit seizoen ging Robert Dijkhuizen vroegtijdig naar de zijlijn.

Het wedstrijdvervolg was tumultues met blessures, lange onderbrekingen en tegenslagen. Al was er nog weer een ogenschijnlijk wonderbaarlijke opleving tussendoor.

Het werd 1-3, 2-3, 3-3 en tot overmaat van ramp en 'a la Real Madrid', diep, zelfs zeer diep in de bijkomende tien minuten blessuretijd viel de verschrikkelijke 4e goal. Jawel, gescoord door Loppersum. Aldus vrouwlief dus.
Door deze uitslag lijkt de tweede periodetitel ook al uit beeld te verdwijnen. Een dure nederlaag dus, want Loppersum is voor de 2e periode op gelijke hoogte gekomen, maar met een wedstrijd minder gespeeld.
Hangende kopjes na afloop bij Omlandia

Verder is een gepast stilzwijgen op zijn plaats.

Ondertussen ging ook mijn schaakteam, Lewenborg 1, roemloos in Zuidlaren ten onder. Hier was het al de laatste competitieronde, gezamenlijk gespeeld met alle teams van de promotieklasse en de eerste klasse.

Het kampioenschap was ondanks de kwaliteit van ons schaakteam ook al enige tijd uit zicht. Het ging dus om 'des keizers baard'.
De einduitslag een dikke 1,5 - 6,5 nederlaag met slechts drie remises waaronder mijn partij.