zaterdag 17 november 2012

Sinterklaas op visite bij Omlandia C1-Gomos C1

Zaterdag 17 november. In Ten Boer staat de 10e wedstrijd voor Omlandia C1 tegen Gomos C1 op het programma. Bij koud, maar zonnig weer staat het volgestroomde stadion handenwrijvend klaar op wat er komen gaat.
Na de wedstrijd van vorige week, Omlandia C1 tegen koploper Peize (1-1),  verwachtte uw blogger vandaag een team, dat er weer helemaal in geloofde. Dat de voorhoede van Gomos, met een score 39 doelpunten, niet onderschat moest worden, daar zouden de coach en de spelers zelf wel voor zorgen.

De woorden van deze blog zijn dit keer moeizaam op de pc gezet, een voorteken over de uitslag. Kort na afloop van een wedstrijd is het beste moment om een verslag te schrijven. Nog vol van emotie, adrenaline en de uitslag van de wedstrijd, misschien nog wel het meest bij uw blogger. Het verslag wordt er levendig van (hoop ik) en heet van de naald leest het vaak het beste. Dit keer een frustrerend verslag, maar misschien had ik ook mijn dag wel niet.

Sinterklaascadeautjes

Dan de wedstrijd. Ook nu weer speelde Omlandia vanaf de eerste minuut uitstekend. Op Barcelona-achtige wijze werd Gomos weggetikt en speelde het spel zich af op hun helft. Jammer, dat dit maar vijf minuten duurde.
 Of het feit meespeelde, dat Sinterklaas weer in het land kwam, weet ik niet, maar van Omlandia's zijde zijn in deze wedstrijd toch wel wat cadeautjes uitgedeeld. Een sympathiek gebaar vanzelfsprekend, maar ik zie het liever op een ander tijdstip gebeuren. De eerste de beste keer dat Gomos de overkant bereikte, was het dan direct ook al raak. Dat Gomos ze verder niet allemaal heeft uitgepakt, mogen ze zichzelf aanrekenen.

De scheidsrechter zag een duw tegen zoon Robert Dijkhuizen over het hoofd, ik ook trouwens, en hij kon de bal niet meer wegtrappen naar eigen zeggen. Ook keeper Jordy Haveman kon niet meer redden en de bal rolde tussen hun tweeën door voor de voeten van een Gomos-speler, die geen problemen had met een leeg doel, 0-1.
De aanval richting 1-1, eerst nog corner

Het geluk was dit keer nog wel even aan de zijde van Omlandia. In de 7e minuut de eerste corner na een goede actie van Bodhi Prenger. De corner van Robbert Veldman werd vervolgens mooi ingekopt door Kevin Potgieter, 1-1.
Kevin's kopbal verdwijnt in het doel

Toen was het eigenlijk al weer gebeurd met Omlandia. Op het middenveld kon de bal niet goed genoeg worden vastgehouden. Dit kwam waarschijnlijk ook door het ontbreken van Carlos Chrysotome in de eerste helft. Ook de voorhoede werd daardoor weer niet of nauwelijks bereikt.

Natuurlijk betekent dat, vroeg of laat, gevaarlijke situaties in het doelgebied. Natuurlijk maak je dan onder de grote druk fouten, dat overkomt iedereen. Natuurlijk dwingt de tegenstander het soms af door het simpele feit, dat ze beter zijn op technisch gebied of zoals vorige week ook fysiek. Het gekke was deze wedstrijd, dat ik vandaag continu het idee heb gehad dat het dit keer allemaal niet zo hoefde te zijn.

Gomos kreeg meer kansen op uitbreiding van de score. De club zag ook nog eens een mooie aanval met doelpunt wegens buitenspel geannuleerd worden. Jeffrey Hoeksema zag tussendoor zijn voorzet in het luchtledige verdwijnen waar hij mogelijk zelf had kunnen schieten.
Na twintig minuten leverde het spel van Gomos wel weer resultaat op. En weer een ogenschijnlijk misverstand in de verdediging van Omlandia, dat door de goede Gomos-spitsen hard werd afgestraft, 1-2. Even later stond het al 1-3, omdat een middenvelder met een goed afstandsschot in de benen niet tijdig geblokt werd en alle ruimte tot aanleggen werd geboden.
In de slotfase van de eerste helft knokte Omlandia zich nog even terug. Twee kansen op rij zelfs en de eerste was weer direct raak. Dit keer was het Vincent Jonkman die scoorde in het gedrang. Dus 2-3 bij rust. Dat bood natuurlijk toch nog wel enig perspectief voor de tweede helft.

Schiettent

De tweede helft. Gomos komt als een razende uit de startblokken of was het chaotisch spel van Omlandia's zijde, wie het weet mag het zeggen. Gelukkig stond het vizier niet al te scherp van Gomos-kant en speelde het spel zich nog op een redelijke afstand van het doel van Jordy af. Immers, met vijf schoten op het doel, maar vier er naast of over, viel de schade mee. Jordy hoefde zelf maar één keer in te grijpen.

Hands van Jaco Buist (aangeschoten?!?) leverde even later ook nog een strafschop op, maar ook deze ging hoog over. Nog was het leed niet geleden, want Gomos ging gewoon door. Slechts moeizaam kwam Omlandia aan de overkant. Kansen waren er niet of nauwelijks. Gomos schiet eerst voor de aardigheid nog eens even tegen de paal en naast, maar in de 55e minuut hadden ze weer succes.

Frustraties

Miscommunicatie en slechte beoordeling lagen ten grondslag aan de 2-4. Het was al weer een frustrerend tegendoelpunt, want ook nu weer had uw blogger het gevoel dat het juist nu niet meer nodig was geweest.
De notities liet ik daarna voor wat het was, ik zat er helemaal doorheen. Murw, helemaal murw.
 Ondanks het feit, dat er nog een klein kwartier te spelen was, kwam er gewoon van Omlandia geen goede aanval meer tot stand. Een vrije trap van Roy Boer ging nog naast en in de slotminuten nog wat gefrommel voor het Gomos-doel, maar het leverde allemaal geen resultaat op.

De frustraties liepen in de laatste minuten verder op, ook aan de kant van Gomos-zijde. Wie er geduwd, getrapt is of zijn, wat en wie wat exact heeft gezegd is, ik weet het niet, maar het hoort in elk geval niet op het voetbalveld thuis, laat staan elders.

Respect voor elkaar en sportiviteit was even ver te zoeken. Na afloop is namens Gomos-zijde excuus aangeboden en geaccepteerd.
Desondanks, het was een frustrerende wedstrijd, bah. Maar, zoals gezegd, misschien had ik ook mijn dag wel niet.
Een blik vooruit dan maar. Wat geweest is, is geweest. Nog 12 wedstrijden te gaan. Dus, we zetten toch weer 41 punten als "eindgoal" op het bord! Het kan!

Dit team, voor de helft bestaand uit spelers die met overmacht afgelopen seizoen kampioen is geworden, dit team kan gewoonweg het voetballen en willen winnen nog niet verleerd hebben. Dus, daarom 41 punten!

De statistieken tonen weer een verbetering van de efficiency. Nu nog een verhoging van het aantal kansen en de resultaten volgen automatisch.

Statistieken:  (Omlandia-Gomos resp. 1e+1e helft, totaal)
Kansen: 4+2=6 resp. 8+7=15
Corners: 1+1=2 resp. 0+0=0
Doelpunten: 2+0=2 resp. 3+1=4
Efficiency: 33% resp. 27%