zaterdag 24 november 2012

Succes bij Noordpool voor Omlandia C1

Noordpool was de bestemming deze zaterdag 24 november. Een vriendschappelijk duel na tien competitieronden. Gezien de naam van de tegenstander waren de omstandigheden er speciaal voor aangepast deze dag. Dichte mist en de temperatuur vlak boven nul, zomers weer voor de echte Noordpool en winterweer voor de gemiddelde Nederlander.

Noordpool C1 - Omlandia C1
Het topje van Nederland t.w. Uithuizen moesten we dan ook zien te vinden in een kleine, grijze wereld. Daar lag een gloednieuwe sportvoorziening met mooie kunstgrasvelden klaar voor de nummer laatst in klasse 1A-nr.30 en de nummer één van klasse 3 -nr.13. Noordpool, een trotse koploper met een 100% score en 78-5 als doelsaldo na 8 competitiewedstrijden. Een mooie testwedstrijd voor beide teams.

Van de eerste helft is weinig te melden. De mist ontnam de toeschouwer het zicht op het grootste gedeelte van het veld en dus de wedstrijd. Wel kwam naar voren dat Omlandia toch wel de iets betere ploeg was en zich meer kansen wist te scheppen.
Doelpunten waren er ook te noteren dit keer en wel in positieve zin voor Omlandia. Eerst Robbert Veldman met een mooie schuiver langs de keeper na een goede aanval. Even later scoorde Roy Boer met een verwoestend afstandsschot de 2-0. Verschillende kansen volgden nog voor Omlandia om de score uit te breiden, maar het vizier stond (nog) niet op scherp.

Ook de tweede helft was voor Omlandia wat balbezit betreft. Vele kansen, grote en kleine, waren er, maar slechts één keer een succes. Dat kan op het conto van Guus Kuipers geschreven kan worden. Een mooie aanval leverde een mooie voorzet van Guus op. Net voor een medespeler de bal kon bereiken werd de bal onderschept door een Eskimo, die de bal pardoes langs zijn doelman tikte. 3-0.

Er werd nog een klein kwartier gespeeld en af en toe mocht Noordpool ook de overkant bereiken. Hun harde werken werd uiteindelijk beloond met een doelpunt na een snelle uitbraak. Beiden ploegen stopten met scoren en de eindstand was dus 1-3 in het voordeel van Omlandia, die deze opsteker wel kon gebruiken.

Twee D1-spelers mochten vandaag weer eens sfeerproeven bij C1 en beide, Ferry Knol en Ian Spijksma, kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...