donderdag 9 februari 2012

Schaakclub Ten Boer zet ook Middelstum opzij

Lonkt er iets moois in de verte?
Vijf ronden en vijf keer gewonnen. De Schaakclub Ten Boer heeft in geen jaren zo´n goed competitieseizoen mee mogen maken. Dinsdag 6 februari was Middelstum het slachtoffer van de Ten Boerster dadendrang.
Aan de hand van Roelof Kroon, vorig seizoen topscorer met 9 uit 9 en ook nu weer al zijn partijen winnend afsluitend, blijft Ten Boer 1 (achttal) de wedstrijden winnen. Uw blogger nam dit keer het voortouw en zette in een vooruitgespeelde partij de club op voorsprong. Hieraan werden al snel drie remises aan toegevoegd van Albert Prins, Jan Pilon en Piet Beetsma. Twee partijen stonden bij het accepteren mogelijk zelfs beter. Toen was het de beurt aan jeugdspeler Alfred Rodenboog om Ten Boer in een uitstekende partij op een comfortabele 3,5 - 1,5 te zetten. Het kon voor Ten Boer niet op deze avond, want ook Gerard Zijlema zette een op papier veel sterkere speler aan de kant. Dat betekende, dat de wedstrijdpunten toen al weer binnen waren. Roelof sleepte vervolgens op subtiele wijze ook zijn vijfde punt binnen en alleen Marten Berends moest na een kansrijke winstmogelijkheid te  hebben laten liggen het hoofd buigen toen in tijdnood een stuk werd weggegeven. Einduitslag: 5,5- 2,5. Meer details op Alberts Schaakblog (zie link).


Het toeval wil, dat concurrent Sissa 2 ook al zijn wedstrijden wint en dat deze club uitgerekend in de laatste ronde onze laatste tegenstander is. We zullen het hun zo moeilijk als mogelijk maken natuurlijk. Nog vier ronden te gaan.

Ten Boer 2 wint ook.

 Uitkomend in de onderste klasse mocht het 2e team (viertal) maandag naar Delfzijl om tegen DAC 4 te spelen. Beide teams konden slechts drie man op de been brengen, maar daar maalden ze niet om. Voor het eerst wist het team te winnen dit seizoen door aan alle borden te winnen. De winstpartijen waren van Harm Buter, Wim van Dijken en Wopko Dijkema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...