zaterdag 18 februari 2012

En dan is er weer voetbal. Oefenvoetbal.

De velden beginnen te ontdooien, maar nog niet zodanig dat er op kan worden gevoetbald. Natuurlijk wel op kunstgrasvelden en dus besloot de leiding van Omlandia C1 een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Helpman C1 in te lasten. Ook tegen deze club verwachtte uw blogger geen grote problemen, maar....
Gandhi's Zoutmars (1930)

die kwamen er wel. Door opheffing van Omlandia C3 moesten de resterende voetbalspelers noodgedwongen in de resterende twee jeugdteams of hoger worden ingedeeld. Zelfs het uit elkaar halen van het nagenoeg perfecte team, Omlandia C1 dus, stond even op de agenda. Een protestmars, waarbij de "Zoutmars van Ghandi" (India, 1930, 390 km) een flauw aftreksel is, was het gevolg.
Hoe haalde de technische commissie (TC) het in haar hoofd om met de gedachte te spelen dit superteam uit elkaar te halen?  Dit team met negen punten voorsprong op nummer twee, wervelende optredens, het kampioenschap in zicht, fantastisch teamwork, sportief spel, de gedachte alleen al. Te gek voor woorden, maar de mars had het gewenste effect. De TC ging overstag voor dit vredelievend en geweldloos protest en liet het team intact, maar is wel met twee nieuwe sterren aangevuld t.w. Jeffrey Hoeksema en Jeroen Brookman.
Toch betekent dat wennen aan elkaar, zeker na een lange winterstop zonder al te veel training en voetbal. Voor de coach betekent het inlassen van vele wissels en dat werkt in de wedstrijd toch best wel verstorend zo op zijn tijd.
Tegen Helpman werd gestart met de basisspelers van het afgelopen tweede halfjaar. Omlandia speelt twee klassen lager, maar in de eerste dertig minuten waren ze toch technisch en vooral samenwerkend de betere ploeg. Dit vertaalde zich zelfs in een snelle 0-1 voorsprong na zo'n tien minuten door een doelpunt van Carlos van Zwol. Door een knulligheidje in de 26e minuut kwam Helpman op gelijke hoogte. Vlak daarvoor miste Omlandia kansen op 0-2 door onder meer van dichtbij tegen de paal, lat of keeper te schieten. Helpman kreeg kansjes uit m.n. stilstaande situaties. Na de 1-1 begon het grote wisselspel. De balans in het elftal viel daardoor af en toe weg en steeds vaker betekende dat kansen voor Helpman. Na de rust werd het direct al 2-1 voor hun, maar dit werd nog wel weer snel rechtgezet door Jeffrey Runhart. Helpman, die goed getraind aan de wedstrijd begon en diverse oefenwedstrijden tegen sterkere teams had gespeeld, nam echter van dat moment het heft in handen en met enige moeite moet ik toegeven, dat Omlandia zijn handen mocht dichtknijpen, dat dit niet tot een aantal goals tegen leidde. Alleen Ricardo van Coevorden kreeg nog één keer een kans, maar miste en verder was het pompen of verzuipen achterin.
Pompen of verzuipen bij Omlandia C1

Het gebrek aan training en wedstrijden eiste zijn tol in de 63e minuut toen onhoudbaar de 3-2 werd gescoord door Helpman. In deze stand kwam geen verandering meer en op basis van de eerste helft, de weinige training en de nieuwe jongens mogen ze best tevreden zijn met dit resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...