zaterdag 4 februari 2023

Omlandia 1 wint van TLC in saai duel

Zeldzame aanval 1e helft

Het is een zonnige zaterdag op 4 februari 2023. De winter stevent af op een veertiende plek qua warmte op een ranglijst vanaf 1906, in elk geval goed voor de energierekening. Ook  jeuken de handen bij menigeen al om de tuin om te spitten en dat soort zaken, terwijl half maart toch een meer gebruikelijk tijdstip hiervoor is.

Op het heetste moment van de dag, bijna 9º, vindt de aftrap plaats tussen TLC 1 (Tolbert Leek Combinatie) en Omlandia op sportcomplex 'De Treffer' in Ten Boer. Het is erop of eronder voor beide teams, al staat Omlandia er met de tiende plek op de ranglijst iets beter voor dan TLC op plek dertien.

De opstelling leek het meest op 3-5-2 bij de Ten Boersters. Onze aanvallers mochten dus weer met minimale middelen de strijd voorin opzoeken. Of dat veel kansen zou opleveren was de vraag, maar soms heb je van die dagen met een wonderbaarlijk wedstrijdverloop. Dat werd het nu ....

.... niet.

Over de eerste helft kunnen we kort en bondig zijn. Ik noteerde een corner voor TLC en een drietal voor Omlandia, beide partijen een ongevaarlijk schot van ver over en naast het doel en de beste kans was misschien nog voor Ruben Meier, die de bal van dichtbij ongecontroleerd naast schiet. Een riskante terugspeelbal leverde bijna een kans op voor TLC.

Statisch voetbal in de 1e helft

Voor de rest was het een drie kwartier durende stoelendans op het middenveld. Het lukte beide partijen niet om een fatsoenlijke aanval op touw te zetten of anderzijds kansen te scheppen.

In balbezit bleven de aanvallers Robbert Veldman en Wouter Hoek de meeste keren op een eiland staan. Van het ruim bezette middenveld kwam meestal niemand de gelederen voorin op tijd of te laat versterken. Elke aanvalspoging bloedt daardoor vrijwel altijd dood. FC Groningen is er ook al ruim vijf jaar een goed voorbeeld van. Voor de toeschouwers was het dan ook een trieste voorstelling, maar gelukkig is er ook nog een tweede helft.

Kleur

In de rust dien je bij voorkeur thee te drinken zonder suiker is het advies. De afvoer onderin moet van lichte, gele, of waterige kleur zijn. Zo niet, dan met regelmaat kleine hoeveelheden water extra drinken. Natuurlijk volgden onze Omlandianen dit advies strikt op. Als herboren kwamen ze het veld weer op. Toch zou TLC hetzelfde gedaan moeten hebben. Dus misschien spelen er ook andere factoren mee.

Direct na de rust is het bijna direct raak voor Omlandia. Robbert krijgt vlak voor doel een kans om te scoren, maar weet de bal toch over het doel te wippen. Opeens heeft Omlandia meer grip op de tegenstander. 

Robbert ligt ook aan de basis van de volgende aanval. Dit keer met een pass door het centrum op Ruben Meier die op een plaats waar hij eigenlijk niet zou moeten staan, t.w. het centrum, de bal in ontvangst neemt en met een strak schot de bal rechts in het doel schiet. 1-0.

Net niet in het net.

Even later ligt bijna de 2-0 in het doel, maar de bal wordt door TLC van de lijn gehaald. Een vrije trap volgt. Vanzelfsprekend is Henk van der Wolde de nemer er van. Zijn trap wordt met een ultieme krachtsinspanning door de keeper net naast getikt. 

Henk van der Wolde's vrije trap. Net naast getikt.

De TLC-grensrechter, die even onterecht aan het staken was, had inmiddels de vlag weer opgepakt. Twee andere Omlandia stonden bij de 1-0 inderdaad buitenspel, maar werden niet aangespeeld. Ruben stond niet buitenspel. Terecht doelpunt dus.

TLC komt nog steeds niet aan goed aanvallen toe. Het moet gezegd, de Omlandia-verdediging speelde ook nagenoeg foutloos deze middag, maar werd natuurlijk ook niet onder grote druk gezet. TLC moet het van afstand proberen, maar van groot gevaar op doel was eigenlijk geen moment sprake.

We komen in de 69e minuut. Omlandia neemt zijn zevende corner en Martin Oudman is mee ten aanval getrokken. De bal komt bij de rechterpaal en het is Martin ook, die de 2-0 van dichtbij intikt. Omlandia zit daarmee op rozen. 

Ondanks de resterende twintig minuten volgen er nog weinig spectaculaire momenten. Quinten Luider valt nog in en laat een paar mooie acties zien. Dat was het wel zo'n beetje. Omlandia wint een degelijke wedstrijd. In de stand kwam echter weinig verandering, want bijna alle concurrenten verzamelden ook punten. Toch is de tendens van de laatste wedstrijden 'up', hoewel ik Aduard miste vorige week.

Henk van Bijssum, oudste Omladiaan,
keert tevreden terug naar huis.

Statistieken Omlandia 1 - TLC 1 (1e helft + 2e helft = totaal):

Corners: 3+5=8 resp. 1+0=1

Kansen: 1+5=6 resp. 1+2=3

Doelpunten: 0+2=2 resp. 0

Efficiency: 33% resp.0%

































 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...