zaterdag 27 januari 2018

Gedegen winst Omlandia 2 tegen hekkensluiter PKC'83 -2-

Het Omlandia-verdedigingsblok in actie
Hartje winter, 27 januari,  staat er dan plotsklaps een inhaalwedstrijd geprogrammeerd. PKC'83 -2- kwam op bezoek in Ten Boer.
Het was met 5-6º fris, maar het was eens eindelijk eens droog. Omdat ook de wind niet al te enthousiast meedeed, kon er per saldo gesproken worden van redelijk goede voetbalomstandigheden.

PKC staat met één punt onderaan, ook mochten ze al 3 strafpunten (in mindering dus) ontvangen, en speelden nog maar zeven wedstrijden tot vandaag. Het team kan kennelijk moeizaam een elftal op de been brengen. Gemiddeld krijgen ze vier doelpunten tegen en het scoren gaat in het algemeen moeizaam.

Omlandia 2 kon bij winst plek vier op de ranglijst verruilen voor de derde plek. Op papier en vooraf beschouwd zou dit dus moeten kunnen lukken. Even over half één floot scheidsrechter Arend Oosterhuis voor de aftrap.

'Net niet', net mis net naast het motto van vandaag
Omlandia 2 ging goed van start. Positioneel werd er goed gespeeld en dat resulteerde bij de eerste de beste goede aanval zelfs direct in een 1-0 voorsprong. Een mooie pass dwars door het centrum van Henk van der Wolde naar Zeno Wijers in het strafschopgebied, een tikje opzij naar Lars Renkema en het is al raak in de 6e minuut.

PKC probeert het wel, maar het ging allemaal te moeizaam. Vincent Schenkel moet echter wel een kopbal met moeite uit het doel tikken na een klein kwartier. Verder is Omlandia gewoon technisch beter en met de regelmaat van de klok rollen er aardige aanvallen richting PKC-doel.

Toch mondden deze aanvallen niet uit in superkansen. Op het laatst was de passing vaak onnauwkeurig, er werd onnodig van veraf geschoten en het was vaak allemaal 'net niet', net mis of een schot ver naast of over.

Gezien het spelbeeld had er om de tien minuten tot een kwartier gescoord kunnen zijn. Dat gebeurde dus niet en het had bij de rust ook weer gelijk kunnen zijn.
Een enorme fout in de Omlandia-verdediging (40') betekende de grootste kans voor PKC in de eerste helft. Ook nu weer wisten ze niet te profiteren. 1-0 daarom de ruststand.

Jeffrey Runhart
Na de rust nagenoeg hetzelfde spelbeeld. Zowel in het aantal kansen als tegenkansen. Geen moment had je het idee dat er groot gevaar om de hoek lag. Na een klein kwartier zagen we weer goede kansen voor Omlandia. Schoten van Lars Renkema en Jeffrey Runhart waren nog een prooi voor de PKC-keeper.
Dan volgt een corner in 61e minuut. Ook de corner resulteert in twee schoten op rij. De eerste wordt nog gemist, maar de rebound komt voor de voeten van Zeno (?) en die schiet via de linkerpaal de 2-0 in.

Meerdere kleine en grotere kansen volgen ook nu, maar het vizier staat bij Omlandia vandaag niet op scherp.  Terwijl uw blogger net een notitie maakt, valt de 3-0 een klein kwartier voor tijd. Het is weer Lars, die de Omlandianen laat juichen. Hierna gaat de wedstrijd min of meer als een nachtkaars uit.

Positief is verder de 'clean sheet'. Na de eerste wedstrijd tegen Loppersum werd eindelijk weer eens achterin de nul vastgehouden.
Op de ranglijst staat VEV'67 uit Leek nu nog maar 1 punt voor. Koploper Be Quick lijkt met negen punten voorsprong al bijna niet meer te achterhalen, maar 'geloof in het ongelooflijke' is vaak de basis van een kampioenschap en winst.

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...