zaterdag 3 februari 2018

Omlandia 1 wint van krachteloos Gramsbergen

Topscorer Jeroen Haan op weg naar de 3-0
Zaterdag 3 februari 2018. 's Morgens een kleine witte wereld met lichte sneeuwval bij temperaturen even boven het vriespunt. Voor Pelikanen S 2 uit Oostwold bij Leek was de situatie echter zodanig ernstig, dat ze vermoedelijk 'uitgegraven' moesten worden.
Ze meldden zich even voor aanvang van de wedstrijd tegen Omlandia 2 daarom af. Er was sprake van een 'verschrikkelijke noodtoestand, onberijdbare wegen' en dus overmacht.

Daarom vandaag weer eens een verslag van het vlaggenschip van Omlandia, voor de goede orde het 1e team.  De tegenstander in Ten Boer was Gramsbergen, die hoopte op revanche. Omlandia won in het begin van het seizoen namelijk met 0-1.

Hoewel de temperatuur niet over de 2º graden heen ging, was het acceptabel voetbalweer onder een lichtgrijze lucht en een rustige wind. Gramsbergen stond vooraf 10e op de ranglijst, Omlandia 5e. De tegenstander zou bij winst drie plaatsen stijgen, Omlandia zou bij winst de vijfde plaats consolideren.
Onder leiding van scheidsrechter R.Jager werd er om 14.30 uur afgetrapt.

Gezapig begin

Om het nog een beetje positief te houden, kun je het beste zeggen dat het in het begin nog een beetje aftasten was qua spel, bezieling en beleving, en dat van beide kanten. Er was totaal geen sprake van er invliegen met 'vliegende vaandels en slaande trom' zoals we het als voetballiefhebbers graag zien. Wel met enig beleid natuurlijk en zeker niet als een kip zonder kop.

In de wedstrijd begon Omlandia afwachtend. Het balbezit lag zeker in de eerste helft grotendeels bij Gramsbergen en Omlandia liet zich geduldig inzakken, loerend op de misstappen van de tegenstander.
Gramsbergen probeerde het wel, maar ze beschikten niet over het vernuft om een mooie aanval op te zetten en ook een spits als Jeroen Haan ontbrak er zo te zien. Vanzelfsprekend mag ook de Omlandia-verdediging zich een pluim geven voor het feit dat de tegenstander weinig gevaar kon aanrichten.

In minuut zes scoort Jeroen Haan, maar het doelpunt wordt afgekeurd hoewel er eerst sprake leek te zijn van voordeel na een overtreding.  Het gezapige spel kabbelde voort en na een dik kwartier krijgt Omlandia zijn tweede kans. Nu is het linkervleugel-aanvaller Robbert Veldman, die mag opstomen naar het Gramsberger doel. Hij wordt op het laatste moment gestopt.

Er volgen wat mini-kansjes voor Omlandia over de rechtervleugel via Bodhi Prenger, maar de voorzetten zijn ook nu weer telkens een prooi voor de Gramsberger keeper.

Eerste dreigende moment van Gramsbergen

Pas na een klein halfuur noteren we de eerste kans voor Gramsbergen, maar de Omlandia-verdediging blokkeert de bal. Het afstandsschot wat er op volgt is voor keeper Devon Harmsma.

Het is al bijna rust als René Hovenkamp de middellijn oversteekt. Er volgt een pass naar Robbert Veldman, die zich goed van zijn verdediger ontdoet, de bal doortikt naar Jeroen, waarna de laatste met een geplaatst schot de 1-0 laat aantekenen. Dat is ook de ruststand.
Bodhi Prenger - mini-kansen
'De haan kraait drie keer'

Ook na de rust is er niet sprake van een groot spektakel. Je verwacht een feller en getergde Gramsbergen, maar niets van dat alles. Ogenschijnlijk lijkt de winst al een vaststaand feit.
Dat lijkt in de 53e minuut al helemaal een zekerheid. Nu is het Ruben Meijer, die de middellijn oversteekt aan de rechterkant, de bal weer naar de vrijstaande Jeroen Haan speelt, en hij is het die het nu ook weer killetjes afmaakt met een perfecte boogbal over de keeper.

Gramsbergen kan absoluut geen vuist maken en weet er werkelijk niets tegenover te zetten. Jeroen mag vier minuten later al weer een poging doen. Alleen op de keeper af, maar dit keer mist hij.


In de 65e minuut wordt de 'knock-out' uitgedeeld. Robbert wordt weer op links goed aangespeeld en weet voor de tweede keer Jeroen vlak bij het doel aan te spelen. Met een strakke schuiver links in de hoek wordt de 3-0 op het scorebord gezet. Alweer zijn derde doelpunt. Hierna lijken beide teams het wel te geloven.

Kennelijk was Knol's constructiefabriek nog aanleiding voor een Gramsberger om een opmerking te maken over ons knollenveld. 'Even de Gramschap spuien', zullen we maar zeggen naar aanleiding van de stand op het scorebord.

In de slotfase waren de Omlandianen niet meer helemaal bij de les en werden toch nog wat behoorlijke fouten gemaakt. Ze leverden Gramsbergen in elk geval twee dotten van kansen op in de 76e en 81e minuut, maar het ontbreekt bij hun zo te zien aan een killer in de voorhoede of een ander iemand met een vizier op scherp. Het bleef dus 3-0.

Statistieken Omlandia 1 - Grasbergen 1 ( 1e helft + 2e helft = totaal):

Corners: 0 resp. 2+3=5
Kansen: 6+3=9 resp. 2+2=4
Doelpunten: 1+2=3 resp. 0
Efficiency: 33% (hoog)






Vaag, maar hier de 1-0 in de 41e minuut
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...