Gelukkig Omlandia B1 wint derby tegen Bedum

'Het doet er niet toe hoe je het doet als je het maar doet'

Vlag kon weer in top
Eén van mijn motto's. Mooi spelen en winnen is leuk, maar je hebt van die dagen dat je er niet veel van bakt en dan is het gewoon hard werken geblazen om te winnen.
Voor de toeschouwers was het in elk geval afzien vandaag 28 februari in Bedum. Op het programma stond de return tegen SV Bedum B1. Een 'zes-punten-wedstrijd' tussen de nummer twee en drie op de ranglijst, maar vooraf wel met een ruime marge voor Bedum van eveneens zes punten.

De omstandigheden: een wazig zonnetje, enkele graden boven nul en als laatste een stevige wind, die de supporters langs de lijn lekker deed afkoelen. Onze voetballers zouden met hartverwarmend spel en optimale inzet de kijkers graag de kille omstandigheden doen vergeten, maar om kort en bondig te zijn het kwam er eigenlijk niet of nauwelijks van. Het was gewoon een draak van een wedstrijd, die de gelukkigste heeft gewonnen en dat werd Omlandia. Op naar de wedstrijd.

(Terzijde: Lewenborger filmbeelden, waarvoor dank, van Lewenborg B1-Omlandia B1 [uitslag 1-4] zijn met een link aan de blog toegevoegd. Veel mooiere foto's van Ursula Sennema van deze wedstrijd volgen later op de Omlandia-website)

Corners

Sporadische Omlandia-aanval
In de eerste helft bepaalde Bedum vrijwel de gehele tijd het spelbeeld. Twee waarschuwingen zag Omlandia kort na het begin. Een schot voorlangs en een tweede rechtstreeks op doel. Keeper Alwin Potgieter was echter paraat en elimineerde het gevaar. Schot nummer drie van Bedum volgde na een kwartier, maar ging ook naast. Echt groot gevaar stichten in het doelgebied lukte Bedum slechts op moeizame wijze om over Omlandia maar te zwijgen.

Niets zagen we van onze Ten Boerster trots in de eerste twintig minuten, maar dan opeens vliegen de Omlandianen toch naar de overkant en dwingen een corner af. De bal wordt hoog voorgezet en zowaar door Kevin Potgieter van dichtbij ingekopt. Het staat volledig tegen de verhouding in 0-1.

Twee minuten later. Weer dwingt Omlandia een corner af en u raadt het misschien al. De geschiedenis herhaalt zich. Dit keer is het Erwin Bos, die van dichtbij Jan en alleman van Bedum het nakijken gaf, 0-2. Twee 'kansen', twee doelpunten, dat is nog eens effectief. Een vloeiende aanval hadden we nog niet één keer gezien.

0-1 door Kevin of  0-2 door Erwin
Bedum is natuurlijk aangeslagen, maar trekt het spel weer snel naar zich toe. Toch blijven echt gevaarlijke kansen achterwege. Pas in de laatste minuut van de eerste helft moet Alwin weer katachtig reageren op een goed geplaatst schot van een Bedumer.

Het doel van Jordy Haveman (Bedum)
Unchained Melody

Met de wind in de rug gaat het in de tweede helft wel iets beter bij Omlandia en is er meer evenwicht. Het resulteert in een aantal corners aan beide zijden, maar nu blijven doelpunten achterwege. Ook van Omlandia is er nu iets meer dreiging. We zien een kansrijke vrije trap en de ingevallen Jeroen Brookman stoomt op richting het doel van Jordy en hij wordt pas gestopt op zo'n vier meter.

Dan is het eindelijk Bedum, die toeslaat na wat gerommel in de verdediging van Omlandia. Het staat halverwege de tweede helft opeens 1-2. Zou het toch nog spannend worden? Met nu toch wel hartstochtelijke inzet en enigszins oplopende emoties gaan beide partijen verder.

Iets meer dreiging van Omlandia in de 2e helft
Jordy Haveman, plaatsgenoot van de Ten Boersters, maar bij Bedum keeper, behoedt zijn teamgenoten even later voor de derde tegentreffer bij een tweede vrije trap.  Bedum schiet even later weer eens naast en een paar minuten later verdwijnt een vrije trap in de muur van Omlandia. Drie minuten later kan Alwin weer trots zijn. Een scherp ingeschoten bal pakt hij onberispelijk uit de baan richting doel.

Als laatste krijgt Robbert Veldman de kans om het pleit definitief te beslechten. Dichtbij het doel wordt hij onderschept en niemand krijgt meer de kans zijn iets te zachte voorzet in het Bedumer doel te knallen. Vier zinderende minuten blessuretijd volgen nog voordat de scheidsrechter dan eindelijk affluit.

Drie zwaar bevochten punten zijn er binnen gesleept. De vierde competitiewinst op rij. Een concurrent voor de periodetitel verslagen. Eigenlijk mag je niet ontevreden zijn.

Als je na afloop dan in de kantine vervolgens ook nog "Unchained Melody" van de Righteous Brothers (ook in film Ghost) te horen krijgt, kan je dag als supporter helemaal niet meer stuk.  https://www.youtube.com/watch?v=zrK5u5W8afc

Statistieken SV Bedum B1 - Omlandia B1: (1e +2e helft resp.totaal)
Corners: 2+2=4 resp. 3+3=6
Kansen: 4+3=7 resp.2+4=6
Doelpunten: 0+1=1 resp. 2+0=2
Efficiency: 14% resp. 33%