zaterdag 3 mei 2014

Oppermachtig Omlandia B1 naar de nacompetitie

5-2 winst tegen Bellingwolde

Donkere wolken boven het doel van Bellingwolde
Met een voor elk beschikbaar nacompetitiereglement zou je misschien vooraf al kunnen zeggen hoe de vlag er bij stond. Was de nacompetitie nu al voor de wedstrijd van vandaag al bereikt door Omlandia B1 of niet? De meningen erover waren verdeeld. Zeker was in elk geval dat Bellingwolde bij winst vandaag, 3 mei, in de derde periode boven Omlandia zou eindigen.

Dus het zou nog wel eens spannend kunnen worden, was de gedachte vooraf. Het tegendeel was het geval. Omlandia B1 was gedurende de hele wedstrijd oppermachtig, het kreeg de ene fraaie kans na de andere en het enige spannende was eigenlijk, dat ze verzuimden snel ruim afstand te nemen van deze zeker niet te onderschatten tegenstander.

Kansen op rij

In het eerste kwartier zag het er nog niet naar uit dat het later freewheelen zou worden. Bellingwolde, de nummer vijf in de competitie wat betreft de voorhoede, kreeg zelfs een goede kans op de 0-1 na twee minuten, maar de kopbal ging naast. Na zo'n tien minuten inspelen kwam Omlandia op stoom.

De eerste die een goede kans kreeg was Nick Oostland. Zijn schot ging voorlangs. Bijna naamgenoot, rechtsachter Nieck Baljeu, kon vele keren in de wedstrijd goed langs de rechterlijn mee naar voren komen. De allereerste keer was het ook bijna direct raak, maar de paal bedierf de pret.
Op weg naar kans acht

Kansen op rij volgden voor nog een zevental spelers. Jeffrey Runhart, Robbert Veldman, Ricardo van Coevorden, sommige twee keer en anderen kregen goede mogelijkheden om de score te openen, maar met kunst- en vliegwerk kon Bellingwolde nog lange tijd de nul vasthouden.

Het was bij poging acht Melvin Bakkelo, die de ban brak en de score opende. Met een goede kopbal in de 23e minuut zette hij Omlandia op 1-0. Bellingwolde mocht het hierna nog twee keer van veraf proberen, maar beide keren zonder resultaat. In de laatste minuut voor rust missen Nick en Ricardo nog een keer. Tien kansen, slechts één doelpunt tegen. Bellingwolde mocht zijn handen dichtknijpen.

Stoomtrein

Na de rust denderde de Omlandia-trein weer voort. Bellingwolde kwam er niet meer aan te pas. Nieck verdiende een doelpunt met zijn vele goede opmarsen, maar het lukte hem niet. Jeffrey lukte het in de 50e minuut wel. Een fraaie opmars over rechts, een piepklein gaatje rechts van de keeper, maar de bal ging wel in het doel, 2-0.

Weer volgde een serie kansen voor Robbert, Ricardo, Nick en Nieck, maar geen doelpunten. Het was Melvin, die op herhaling ging en wel weer scoorde en ook nu weer met een kopbal, 3-0. Het freewheelen kon beginnen. Iedereen waagde een kansje in de voorhoede, maar dat ging ook met een wat slechtere opbouw gepaard.  Wel werd de score in de 65e minuut op 4-0 gezet door Jeffrey met zijn tweede goal, ook bijna een kopie van de eerste en met hartstochtelijk doorzetten na een in eerste instantie gemiste bal.

De opbouw werd wat slordiger en dat betekende zowaar kansjes voor Bellingwolde in de slotfase.Zelfs met succes zo bleek in de 66e minuut toen ze de 4-1 scoorden. Omlandia trok zich er niets van aan en ging onverdroten verder. Robbert Veldman mocht de 5-1 op het bord zetten na aanval nummer 21. Hij speelde met de gedachte terug te keren naar TEO, maar is hierop na een goed gesprek met de TC teruggekomen en terecht vind ik.

Omlandia geloofde het wel in de slotfase en beging nog een slordigheidje in de laatste minuut waardoor het 5-2 werd, maar dat mocht de pret niet drukken. De nacompetitie is een feit.

Statistieken Omlandia B1 - Bellingwolde B1: (1e resp. 2e helft en totaal)

Corners: 1+4=5      resp. 2+0=2
Kansen: 10+11=21 resp. 3+3=6
Doelpunten: 1+4=5 resp. 0+2=2
Efficiency:      24% resp. 33%

Felicitaties zijn verder op zijn plaats voor SJO NEC B1, die een stabiel seizoen kende, beschikte over best scorende team en een goede verdediging. Hieronder de slecht weergegeven eindstand: (zie ook: http://junioren.voetbal.nl/clubs_comp/mijn-teams/competitie/90221/Omlandia-B1-zaterdag)