Omlandia B1 worstelt zich langs Beilen in de nacompetitie

Weer gemist, Jurry schiet in het zijnet
Lewenborg volgende tegenstander

Zaterdag 17 mei. Zo slecht als het weer vorige week was, zo mooi was het vandaag. Nagenoeg perfect voetbalweer was het in Ten Boer. Op de agenda staat de return van vorige week en de jongens van Omlandia B1 moesten het nu thuis uitvechten wie van de twee er doorgaat.

Vorige zaterdag was er een verdiende 1-2 winst voor Omlandia met duidelijk het betere spel en de kansen.
 Of de tegenstander zich ook nu weer van de gemakkelijke kant zou laten zien was vooraf de vraag. Het bleek al snel, dat het vooral Omlandia zelf was, die het zich knap lastig maakte. Een zee aan kansen bleek niet genoeg voor vele doelpunten en de tegenstander kon zich tot de laatste seconde aan de laatste strohalm vastklampen.

Verder vele mooie foto's (45) van fotografe en echtgenote Greetje met een veel betere camera als de mobiel.

Vele kansen

Omlandia B1 ging weer goed van start. Ook nu weer in grote lijnen hetzelfde spelbeeld als vorige week t.w. een tegenstander, die keeper Alwin Potgieter niet of nauwelijks in beeld heeft gekregen, zeker in de eerste helft.

De eerste kans was weer voor spits Ricardo van Coevorden, die vrij kon opduiken voor de keeper. De laatste bleek ook vandaag weer een lastige sta-in-de-weg te zijn. Mede door het gekozen spelsysteem (2 spitsen) was er misschien juist daardoor niet snel genoeg een medespeler in de buurt te vinden waar de bal aan afgespeeld had kunnen worden. Dat betekende dat hij het (te) vaak alleen moest doen.

Ricardo stuit dus na 3 minuten op de keeper, schiet naast na een kwartier en stuit twee minuten later weer op de keeper. Gelukkig stond Omlandia inmiddels op een 1-0 voorsprong en Beilen kwam er in het geheel niet aan te pas. Ook Jurry de Boer worstelt zich ondertussen eens naar het doel, maar ook zijn schot vliegt in het zijnet.

In de 27e minuut het eerste lichte gevaar van Beilen met een vrije trap, maar gelukkig zonder resultaat. In de 36e minuut zien we een schitterende combinatie tussen Nick Oostland en Ricardo. In het doelgebied volgt een laatste tikje richting Ricardo, die de bal in het doel tikt. Toch werd het geen 2-0, want de grensrechter vlagde voor buitenspel. Eerlijkheidshalve dacht ik ook, dat Ricardo net een stapje verder vooruit was als Nick op moment van spelen.

Dan de zo langzamerhand bekende plotselinge dreun aan de overkant. Uit het niets schept Beilen zich een kans, gevolgd door een hard schot van zo'n 20 meter vanaf de rechtervleugel en de bal verdwijnt in het Omlandia-doel. Het staat dus opeens weer gelijk, 1-1. Erger is nog, dat Beilen weer in de race is.

In de laatste seconden voor rust ziet Nick weer een goede bal (9e kans) in de handen van de uitstekende Beiler-keeper belanden.

De geschiedenis herhaalt zich

Na de rust een rush van Nieck Baljeu langs de rechter zijlijn. Een mooie voorzet volgt, maar de bal gaat voorlangs. Dan komen we in de 48e minuut. Een blunder van een verdediger en Ricardo slaat dit keer attent en dus wel genadeloos toe, 2-1.
De 2-1 van Ricardo onderweg

Robbert Veldman komt in het veld en laat direct van zich spreken. Twee goede kansen krijgt hij op rij, maar het lot is onze jongens vandaag niet goed gezind. Beide schoten leveren niets op. En dan herhaalt de geschiedenis zich al weer voor Beilen.

Ook nu weer uit het niets valt plotseling de 2-2 uit de lucht voor hun. Optimaal profiteren ze van een vrije trap op grote afstand, maar die goed via het hoofd van een Beilenaar in het doel wordt gekopt. Het geloof op een wonder keert natuurlijk weer terug met dit soort dingen. Het is de 60e minuut en dus nog zo'n twintig te gaan. Bij 2-3 volgt een verlenging volgens zeggen.

Alwin redt
Omlandia gaat chaotischer voetballen in de slotfase. Toch krijgt Ricardo nog eens twee kansen in die periode, maar de bal mocht er gewoon niet in vandaag. Bijna lukt het Beilen nog wel een keer, maar Alwin tikt hun beste kans nog net over.

Ook van de kant van Beilen was het worstelen, maar de Omlandia-verdediging wist het echt grote gevaar op grote afstand van Alwin te houden. Uitgespeelde kansen van Beilen zijn er eigenlijk maar twee keer geweest.

De seconden tikken langzaam maar zeker weg voor beide partijen en het laatste fluitsignaal kwam toch als een verademing voor onze jongens. Totaal score 4-3 voor Omlandia dus, maar toch wel volledig verdiend de winnaar van deze tweestrijd. Speltechnisch en vele kansen scheppend was het duidelijk de betere ploeg.

De statistieken van Omlandia B1-Beilen B1: (1e helft, 2e helft en totaal)

Corners: 3+5=8 en 2+2=4
Kansen: 9+7=16 en 2+2=4
Doelpunten: 1+1=2 en 1+1=2
Efficiency: 13% en 50%    ..... en dus nog wat foto's