Deceptie voor Omlandia B1 in Lewenborg

Omlandia (Kevin) uitgeteld.
 Rakelings ging zijn kopbal naast en wordt de mogelijke reddende 3-2 gemist.
Stralend weer afgelopen zaterdag en stralend weer deze dinsdagavond, maar dan regenstralen. De donkere wolken van afgelopen zaterdag kwamen juist deze avond tot uitbarsting, nadat de rest van Nederland eerst al was weggespoeld deze dag.

Een comfortabele 4-1 voorsprong bleek niet genoeg om deze ronde door te komen. Een ontketend Lewenborg maakte voortreffelijk gebruik van de door Omlandia aangeboden kansen. Ze moesten winnen en ook nog eens met minstens drie doelpunten verschil om een verlenging af te dwingen. Het verschil werd vier.
Traditioneel werd Omlandia B1 weer eerst op achterstand gezet. Dit keer al in de vijfde minuut na een goed genomen corner van Lewenborg. Omlandia was direct wakker en ging hierna gelukkig wel beter voetballen. Een half uur lang ging het gelijk op, maar met maar nauwelijks goede kansen voor beide teams.

Toen sloeg Omlandia na een half uur spelen flitsend toe met een perfecte aanval. Via Ricardo van Coevorden kwam de bal bij Jurry de Boer, die krachtig richting achterlijn doorbrak. Er volgde een strakke voorzet, die door Kevin Potgieter uitstekend werd ingetikt. 1-1 en 5-2 cumulatief. Wat kon er nog gebeuren?
Dreiging op en boven het veld in Lewenborg
Nog donkerder en dreigender werden de wolken en de regen zette een tandje bij. Dat deed ook Lewenborg vlak voor tijd. Met een krachtige doorbraak kon een aanvaller alleen op keeper Alwin Potgieter afgaan en maakte het keurig af, 2-1. Dat hij Alwin op het laatste moment raakte, was enigszins ongelukkig, maar leek voor de neutrale toeschouwer geen reden om het doelpunt af te keuren.

Protesten, van wie dan ook, zijn alleen maar verstorend voor de concentratie van de spelers en de focus op de wedstrijd. Alleen 'doorgaan' zou vanavond moeten tellen. Cumulatief had Omlandia nog steeds een 5-3 voorsprong bij rust en de taak voor het team was simpel of zou simpel moeten zijn. Geconcentreerd en compact blijven spelen en je vastbijten in de tegenstander, maar niet als Suarez natuurlijk. Je bezig houden met zinloze nevenzaken zou in mijn ogen uit den boze moeten zijn.

Na de rust krijgt Lewenborg direct al weer drie goede kansen en de tweede is net als in de eerste helft na vijf minuten raak. Het staat 3-1 en de spanning neemt toe.
Diverse mensen beginnen alweer een zinloos discussiegroepje samen met de scheidsrechter en de spelers staan te kleumen in de kille regen. Verspilling van tijd en energie is het en totaal verlies aan focus op de stand oftewel het eindresultaat. Doelpunten krijg je meestal tegen, doordat in de linies ervoor al ergens een fout is gemaakt en fouten leveren vroeg of laat simpelweg doelpunten op.

Desondanks krijgt ook Omlandia via een kopbal van Kevin en een slecht genomen vrije trap nog twee goede kansen om de marge weer te verkleinen. Beide worden dus gemist. Dure missers.

Na een kleine twintig minuten wordt door Lewenborg een mokerslag uitgedeeld met een strak diagonaal schot van rechts hard in het Omlandia-doel. Het staat 4-1 en in totaal 5-5 en de wedstrijd is weer volledig open. Maar nu zijn het sommige Omlandianen, die letterlijk (!) en figuurlijk en dus zichtbaar voor iedereen het kopje laat hangen. Het was dodelijk voor de team-spirit!

Er ontstonden veel te grote gaten op het middenveld en er werd niet door iedereen meeverdedigd op momenten, dat het absolute noodzaak was. De verdediging wordt vervolgens vanzelf overbelast en het wachten is op de k.o.

En die kwam dan ook, alhoewel eerst Ricardo toch nog een keer hard vanaf de 16m-lijn mocht uithalen, maar ook nu weer de keeper in de weg zag staan. Vlak daarna al een eerste superkans voor Lewenborg, ook schieten ze nog eens net naast, maar de derde poging is weer raak en de verdiende 5-1 staat op het scorebord.
Omlandia vecht met de moed der wanhoop verder, maar echte kansen weten ze zich niet meer te verschaffen. Dat doet Lewenborg nog wel een keer en schiet zelfs een mooie 6-1 in. Het doelpunt wordt vanwege buitenspel afgekeurd.

Kortom, het mocht allemaal niet meer baten. Het bleef 5-1 en een enorme deceptie is compleet voor Omlandia. Uitgeschakeld voor promotie.
 'Is er nog leven na voetbal?' vervolgens de vraag. En sportief als ik ben, maar met enige moeite: Lewenborg, van harte gefeliciteerd met de verdiende overwinning. Toch nog 'oranje boven' dus voor jullie.