Omlandia B1 wint eerste wedstrijd tegen Beilen

Sportcomplex v.v. Beilen -klik voor vergroting-
Het is zaterdag 10 mei. We zijn in Beilen en de start van de nacompetitie staat op het programma. Na diepgravend wetenschappelijk onderzoek van de familie Bakkelo is eindelijk uitgeplozen hoe de KNVB het programma voor onze jongens in gedachten had. Ik kom er later op terug.

Nat, grijs, kil en winderig waren de omstandigheden vandaag. Buienradar plande tot overmaat van ramp ook nog een rood (maximum intensiteit neerslag) gebiedje in centraal Drenthe, maar ook deze website is maar een mens, eh computer, want het bleef gelukkig bij een gestaag neervallende regen.

Beilen B1 was de tegenstander van vandaag en ook in de return volgende week zaterdag. Een club, die net als Omlandia B1 ook vierde was geworden en ook met ongeveer dezelfde doelcijfers eindigde en een spits, die 23 of 24 doelpunten had gescoord. We hadden vanzelfsprekend ons huiswerk weer uitstekend gedaan en coach Mart geadviseerd om met dubbele cijfers naar Ten Boer terug te gaan. Zoals zo vaak liep het weer eens iets anders.

Regen en incidentjes

De regen deed er nog wel een schepje bovenop bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Het veld was desondanks goed bespeelbaar in tegenstelling tot het steeds vochtiger wordende notitiepapier van uw blogger.

Natte bedoening
Omlandia ging goed van start en Beilen kwam in de eerste twintig minuten maar nauwelijks in de buurt van keeper Alwin Potgieter. Het betere spel leverde echter niet direct een zee aan kansen op. Moeizaam ging het in eerste instantie zelfs, met name als de 16-m-lijn in zicht kwam.

In de zesde minuut was het Nieck Baljeu, die als eerste goed langs de rechterlijn opkwam en een mooie voorzet afleverde. Robbert Veldman kreeg de bal, maar wist niet te scoren. Ricardo van Coevorden mocht het in de 12e minuut proberen. Zijn schot trof ook geen doel en ging over.

Na ruim twintig minuten lukte het Beilen eindelijk om Alwin onder vuur te nemen. Eerst met een afstandsschot, maar de bal ging over en even later met een goede doorbraak van de spits. Alwin weet zijn team voor een achterstand te behoeden en redt knap.

In de 28e minuut boekt Omlandia succes. Spits Ricardo wordt uitstekend gelanceerd, krijgt nagenoeg vrij baan richting keeper en scoort beheerst in de rechter hoek. 0-1 voor Omlandia.
0-1, de tegenstander in de touwen
Er waren wat kleine incidentjes, want vooral Beilen ging er stevig tegenaan op sommige momenten. Van echt gemeen spel was echter geen sprake. Toch betekende het twee gele kaarten tussendoor voor zowel een Omlandiaan als een Beilenaar.

In de slotfase van de eerste helft volgde nog een offensiefje van Beilen. Het leverde hun vier corners op rij op, wat kleine kansjes en nog een gevaarlijke kopbal, die net naast ging.

Vele Omlandia-kansjes en een domper

De tweede helft leverde direct een goede kans voor Jeffrey Runhart op, maar de bal ging over. Tijdens het noteren en vervolgens opkijken van mijn notities zie ik tot mijn en volgens mij tot werkelijk ieders verbazing de bal opeens heel langzaam maar zeker achter Alwin het doel in rollen. Niemand kon vertellen wat er gebeurde en vanzelfsprekend ging er iets fout, maar feit was dat het plotseling 1-1 stond. Een dikke domper.

Licht aangeslagen ging Omlandia verder, maar nam toch al snel weer het heft in handen. Ricardo krijgt weer een mogelijkheid en lost een schot. De keeper maakt er nog net een corner van. Meerdere corners volgen, maar geen doelpunten. Dan wordt Jeffrey buiten de 16-meter-lijn opeens hard onderuit gehaald. Zijn tegenstander ontvangt de tweede gele kaart en mag vertrekken. Vlak er na valt Jeffrey Runhart zelf plotseling uit met een hamstring-blessure, eerder was ook Nieck Baljeu er al uitgegaan.

Vele corners voor Omlandia (2e helft)
Ook Nick Oostland krijgt een goede kans, maar de keeper van Beilen doet uitstekend zijn werk deze middag.
Halverwege de tweede helft krijgt Omlandia een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel op de rechtervleugel. Robbert neemt plaats achter de bal, ziet de keeper links in het doel staan en met een perfecte en mooie curve schiet hij de bal in de rechter hoek. Het staat 1-2 voor Omlandia, een stand die volledig terecht is op dat moment.

Beilen is nu aangeslagen en komt er vervolgens helemaal niet meer aan te pas. De invallers Vincent Jonkman, Koen Maatman en Jeffrey Hoeksema vallen uitstekend in en kunnen tevreden terug kijken op de wedstrijd. Hoewel er nog vier goede kansen volgden voor Robbert (2x), Melvin Bakkelo  en Jeffrey Hoeksema slaagde Omlandia er niet meer in de score uit te breiden.

Het belangrijkste was echter, dat de winst binnen was ondanks de niet optimale omstandigheden Volgende week volgt dus de return in Ten Boer.

De nacompetitie-regels volgens de deskundigen:

• Er is geen dubbeltelling van uit-doelpunten bij gelijk doelsaldo, maar er volgt een eventuele verlenging.
  • Dan volgt een zelfde competitie tegen de volgende winnende tegenstander (Lewenborg of Annen).
  • Mocht ook dit met succes worden afgesloten dan volgt nog als toetje een zinderende finale in Santiago Barnabéu te Madrid (neutraal terrein) tegen een onbekende winnaar uit een andere competitie.

Kortom, we hoeven ons misschien nog niet te vervelen de komende tijd. Nog even de statistieken tot slot:

1 opmerking:

1. "Dan volgt een zelfde competitie tegen de volgende winnende tegenstander (Lewenborg of Annen). " Het is Lewenborg FC B1 of ZFC Zuidlaren B1. De winnaar van deze 2 ontmoetingen speelt op neutraal terrein tegen Assen FC B1/LEO (Loon) B1 of Annen B1/Noordster B1