donderdag 29 augustus 2013

Omlandia B1 heeft opgaande lijn te pakken



Kleiner verlies dan zaterdag. 0-8 tegen Be Quick.

Optimist als ik ben, probeer ik altijd eerst de positieve punten te benadrukken vandaar de titel hierboven. De minpunten hebben de meeste mensen en vooral de spelers namelijk vaak al zelf opgemerkt.

Kort maar krachtig daarom de pluspunten van de wedstrijd van vandaag. B1 verloor dit keer met een kleiner verschil dan afgelopen zaterdag, er werden veel meer kansrijke aanvalssituaties op de mat gelegd en er werd één keer zelfs bijna gescoord.  Toch bleek een leeg doel bleek te klein en de bal ging naast.

Zaterdag werd er nog met 10-0 verloren bij Viboa in Winsum, vanavond was in Ten Boer Be Quick B2 de betere ploeg en werd het 0-8.


Vanwege geklets langs de lijn en het verloop van de wedstrijd werd haast de tel kwijt geraakt door uw blogger en / of anderen. In de consternatie ben ik vergeten wat foto's te maken, maar daar mist u niet zoveel mee. Kortom, al met al kunnen we zeggen, dat het na twee wedstrijden nog niet echt soepeltjes loopt bij Omlandia B1, maar dat kan nog zeker komen.

De Omlandia-trainer en coach zitten nog steeds te puzzelen en te zoeken naar de juiste selectie en opstelling. Dus dat betekent een telkens wisselende opstelling en spelers, die nog te weinig wedstrijdritme en conditie in de benen hebben. Incalculeren van verlies in de beker en dit als een goede en leerzame training beschouwen is dus het devies.

Wat ging er nog meer fout in deze wedstrijd en ook die van afgelopen zaterdag? Veel kun je wel zeggen, maar je leert het beste als je fouten maakt. Jeugd moet zelfs veel fouten maken aldus de KNVB, gewoon om te leren.


"Je gaat het pas zien als je het door hebt.", zei onze grote filosoof Cruijff, die daarnaast ook nog eens alleraardigst kon voetballen. Dit laatste is zeker een verbeterpuntje voor sommige spelers van het team.


  • Afstandsschoten toelaten mag niet meer aan de orde zijn. Vanaf heden gooi je je hele ziel en zaligheid als verdediging en middenveld op de bal om dit te verhinderen. (Vandaag 3 of 4 doelpunten door afstandsschoten)
  • Fouten, die je maakt probeer je koste wat het kost zelf te herstellen of je laat tenminste zien, dat je dat voornemen hebt om de fout te herstellen. (1 of 2 doelpunten tot gevolg).
  • Om je heen blijven kijken bij balbezit van de tegenstander of er nog iemand vrij staat. En dat was vooral in de 1e helft bijzonder vaak het geval.
  • Bij een aanval over de vleugels dienen gelijktijdig alle voorhoedespelers op ongeveer dezelfde hoogte mee te lopen en de middenlinies op zijn minst een 10 - 15 meter erachter als aanspeelpunt en schuift ook de verdediging automatisch mee naar voren. Diverse keren waren er vandaag kansrijke aanvalssituaties voor Omlandia (minstens 10), maar telkens kon de aanvaller de bal niet voorin kwijt of was het middenveld nog in de buurt van de middellijn. Frustrerend voor de aanvaller en vanwege de ruimte voor de tegenstander bij balverlies dodelijk voor het resultaat.
  • Voetbal is een behendigheidsspel wat je in B1 80 minuten moet zien vol te houden, ook als je bijna niet meer kan. Conditie, over de grens van je kunnen heen gaan, de wil om te winnen of op zijn minst een keer te scoren zag ik (nog) niet bij iedereen.
Een compliment voor de tegenstander. Be Quick maakte optimaal gebruik van de geboden kansen, was bijzonder efficiënt in de afwerking, speelde uitstekend samen en met goed positiespel. Maar ook Omlandia B1 kan dit zelfde voor het grootste gedeelte ook. 

Hier staat immers nagenoeg hetzelfde team, dat twee jaar geleden met overmacht kampioen werd en ruim 150 doelpunten scoorde en ook vorig jaar werd er gespeeld om de hoogste posities. 

Natuurlijk wordt de tegenstand elk jaar door fysieke groei ietsje groter, natuurlijk speel je een klasse hoger, maar dat opeens het samenspel van dat superteam van destijds er niet meer in zou zitten, gaat er bij mij niet in. 

Jullie zijn in potentie een "goed stel" (bron: Theo Reitsma; 1988; Nederland Europees Kampioen) of ik moet me wel heel erg vergissen. 'Zet hem op heren', volgende week zaterdag moeten jullie er echt staan.



  







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...