zaterdag 31 augustus 2013

Contouren van Omlandia B1 komen in beeld

Derde bekernederlaag bij Bedum B1

Zon, wind en wolkenvelden, een licht buitje, een acceptabele temperatuur en de meest scheve toren van Nederland als achtergrond waren zaterdag 31 augustus het decor in Bedum.

Hier stond de derde en laatste bekerwedstrijd tegen Bedum B1 op de agenda. Meer testwedstrijd dan bekerwedstrijd eigenlijk vanwege de twee eerdere nederlagen en de nog steeds lopende test- en selectieprocedure van de spelers voor het team.

Mochten de leiding en spelers nog twijfelen over bepaalde spelers dan was vandaag één van de laatste serieuze kansen om ze te beoordelen en voor de spelers om te tonen wat ze in hun mars hadden. En dat deden ze.
Zon en wolkenvelden (klik voor -mooiere- vergroting)

Geen spelerspas voor aanvaller Ricardo van Coevorden, ook aanvaller Robbert Veldman was geblesseerd evenals Jeffrey Runhardt, maar de laatste kon desondanks meedoen. Melvin Bakkelo was ook nog eens afwezig vanwege 'omstandigheden' en dat betekende, behalve een aderlating voor het team, gelukkig ook minder keuzestress voor de teamopstelling.

Omlandia in de aanval
Bedum B1 is straks tevens een tegenstander in de volgende week beginnende competitie, dus het kon vandaag allemaal als een mooie testwedstrijd beschouwd worden. Allereerst was het de vraag hoe de jongens nu mentaal in het veld zouden staan na de twee grote nederlagen (0-10 en 0-8). Dat bleek wel snor te zitten was mijn constatering.

Achterin werd er redelijk alert verdedigd al moest de verdediging na twee minuten even worden wakker geschud na een goede kans, schot voorlangs, voor Bedum. In de 8e minuut volgde een vrije trap voor Bedum. Weer grote pech voor Omlandia, want de bal kwam na een perfecte trap op het hoofd van een lange Bedumer, die ongehinderd kon inkoppen, 1-0 voor Bedum.

Hierna was Omlandia lange tijd behoorlijk gelijkwaardig aan Bedum en kreeg goede kansen en een aantal aanvalsmogelijkheden. Kevin Potgieter worstelde zich als allereerste op wilskracht naar de achterlijn en schoot bij gebrek aan aanspeelbare spitsen in het zijnet.

Carlos Chrysotome combineert er op het middenveld als bijna altijd weer lustig op los en één keer speelt hij perfect Dennis Lode aan. Het vizier van Dennis staat jammergenoeg nog niet helemaal op scherp en de bal gaat naast.
Hetzelfde geldt even later bij een vrije trap. Ook nu weer staan een aantal spelers niet helemaal op scherp en de bal verdwijnt in het niemandsland.

Bedum krijgt tussendoor echter ook goede kansen en in de 25e minuut moet keeper Alwin Potgieter twee keer kort na elkaar ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Toch staat de verdediging dit keer een stuk beter te spelen dan in de vorige wedstrijden al is het soms met 'pompen of verzuipen' verdedigen geblazen.

De slotfase van de eerste helft is voor Bedum. Eerst staat de paal nog in de weg, maar de tweede keer lanceert Bedum een lange spits dwars door het centrum en Robert Dijkhuizen is niet meer op tijd om hem het scoren te beletten, 2-0. Even later behoedt hij het team met een laatste inspanning voor een 3-0 achterstand. Een corner in de laatste minuut werd door Omlandia dan ook nog eens slecht genomen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren bij een achterstand.

De tweede helft begint goed. De in het veld gekomen Jurry de Boer speelt zich direct knap door de verdediging. Hij kan zelf schieten, maar speelt de bal naar Lars de Maar. Ook Lars kan de droomkans tot zijn en ieders spijt niet verzilveren en ziet zijn bal naast gaan. Bedum schiet even later nog eens ver over.

Dan is het weer Carlos die aan de basis van een superkans zit en nu Jeffrey lanceert. Normaal is dit bijna een gegarandeerd doelpunt voor Jeffrey, dit keer zien we de bal al weer naast het doel verdwijnen. Even later valt hij ook nog eens geblesseerd uit en moet Omlandia met tien man verder, omdat er al drie wissels waren geweest.

De nu ontbrekende vuurkracht was te veel voor het team. De wedstrijd was gespeeld met name omdat de voorhoede niet goed meer kon worden bereikt. Bedum was vanaf dit moment gewoon sterker, drong niet al te hard aan, maar scoorde nog wel twee keer, daarmee de eindstand op 4-0 bepalend.

Twee slecht genomen corners

De pluspunten van vandaag: een betere organisatie, beter positiespel en zes goede kansen. Ook alle linies schoven beter mee naar voren bij aanvallen en zorgden daarmee voor meer aanspeelpunten.

Minpunten: twee slordig genomen corners bij een achterstand, niet alert genoeg en op scherp staan bij vrije trappen als corners en vrije trappen in de buurt van 16m. En ... er is natuurlijk nog steeds niet gescoord, jongens. Dat moet zeker veranderen!