zaterdag 12 oktober 2024

'Oktoberfest' bij en na Omlandia 1 - ZEC 1

Remco Bolhuis topscorer (4x) op jacht

 Einbahnstraße

12 oktober 2024. In Ten Boer staat het duel tegen het onderaanstaande ZEC 1 op het programma. Voluit heten ze Zandeweer en Eppenhuizen Combinatie. Ook heeft de tegenstander nog niet het genoegen gehad een doelpuntje te scoren. Of dat vandaag misschien zou lukken? 

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten. Aan het eind van de wedstrijd ontstond er een scorebordprobleem. Een probleem waar uw blogger direct na aanschaf van dit overigens verder mooie bord al op had gewezen. Ooit zou het aan de orde komen en dat was dus vandaag.

Na de koudste nacht (4e keer nachtvorst) na de zomer werd het een frisse en winderige dag en nog geen 12º. Vele toeschouwers waren er nog niet op voorbereid en stonden kleumend de wedstrijd te aanschouwen. 

De winter was ook al op het veld te vinden, in de naam van Jolie Winter, de pupil van de week. Nadat ze wervelend over het veld ging en had gescoord werd er om 14.34u door scheidsrechter Nick van der Wolde gefloten voor de aftrap.

zaterdag 5 oktober 2024

Omlandia 1 knokt zich naar eerste winst bij De Heracliden

Uitstekende Heracliden-keeper Marwin Spriensma in duikvlucht

'Sprookjes bestaan niet'

Blog 519. Ongemerkt is het jubileumaantal van 500 in december 2023 zonder festiviteiten gepasseerd. Het is inmiddels 5 oktober 2024. We vertrekken op een schitterende herfstdag met felle zon richting Uithuizermeeden. Uit tegen De Heracliden en dat is 'altied lastig', aldus Ede Staal. Gelukkig was ik op tijd vertrokken, want de wegbeheerders deden er met onderhoud alles aan om de Ten Boerster supporters tegen te houden.

Het is ook de 'week van de scheidsrechter'. Het Nederlandse publiek was via de Omlandia-site, de tv en andere media uitvoerig voorgelicht erover. 

Het kon dus haast niet anders dan dat het vandaag een supersportieve dag zou worden. Er zou geen wanklank langs en op de velden te bespeuren zijn. Van spelers niet, toeschouwers niet en de teamleiding niet. Sprookjesachtige omstandigheden dus en dat samen met dit fantastische weer zou betekenen dat er nog jaren over zou kunnen worden nagepraat. Maar .... , zoals u weet, gebeurt dit alleen in sprookjes. Sprookjes bestaan vrijwel niet in het echte leven. 

Wat er vandaag alleen al op het veld en langs de lijn in Uithuizermeeden is uitgekraamd, daar kun je een dikke 'Van Dale' (woordenboek, voor de jongeren) mee vullen. Om 14.35u werd er o.l.v. scheidsrechter Luc Leenknegt afgetrapt. 

'Oktoberfest' bij en na Omlandia 1 - ZEC 1

Remco Bolhuis topscorer (4x) op jacht   Einbahnstraße 12 oktober 2024. In Ten Boer staat het duel tegen het onderaanstaande ZEC 1 op het pro...