zaterdag 19 oktober 2024

Stuntelend Omlandia kompas kwijt tegen Poolster

 Een Haan die fluit

Zaterdag 19 oktober. Twee thuiswedstrijden op rij voor Omlandia. Dit keer kwam Poolster uit Spijk op bezoek. Qua verliespunten vooraf gelijk met Omlandia. Bij winst van één van beiden sta je in de top drie op de ranglijst. Het is dus zaak, dat je superscherp het veld in gaat. 

Het is windstil, 14º, grijs en het miezert. Mooi herfstweer en prima voetbalweer. Weer begint de wedstrijd veel te laat. Een punt waar met de naderende herfst-winterweken met toenemende vroege duisternis veel te weinig aandacht voor is in de Noordelijke voetbalwereld. 

De KNVB vond het niet nodig om de Noordelijke clubs zonder veldverlichting hierop te attenderen. Dus bij dezen nogmaals door uw blogger. Vanaf half november - half januari uiterlijk om 14.00u beginnen. Vandaag om 14.37u floot scheidsrechter Haan voor de aftrap.

Superscherp beginnen dus, en dat deed Poolster. Na een paar seconden moest keeper Devon Harmsma in twee keer al ingrijpen. Het was een voorbode op wat er nog zou volgen. 

Een veel te lange, onnodige en slechte pass volgde vanuit de verdediging richting middenveld. De pass werd onderschept door Poolster en de aanvallers gingen op weg naar Devon. Een goed getimede sliding van Devon was misschien de bedoeling, maar het ging vreselijk mis. Niet de bal werd geraakt, maar de aanvaller.

Keeper Devon Harmsma duikt naar de verkeerde hoek

1'- Goal! Het is nog steeds de eerste minuut wanneer de scheidsrechter fluit voor een terechte strafschop. Hij laat het er verder bij. Poolster-speler Nils Bansem schiet hem onberispelijk in. 0-1.

5'- Goal! Nu zijn ze, na de 0-1, helemaal en allemaal wakker bij Omlandia', denk je dan. Nee dus. We zien onnodig balverlies op de middenstip. Weer profiteert een snelle Poolsterspeler. Toch weet Devon nog net op tijd te redden, maar het levert wel een corner op voor Poolster. 

De corner wordt perfect voorgezet, want de bal belandt weer bij Nils Bansem, nu op het hoofd. Met een fraaie kopbal verdwijnt de bal rechts in het doel. 0-2.

Twee dure fouten en voor de zoveelste keer een niet scherp spelend Omlandia vlak na de openingsfase. Wat gaan we daaraan veranderen? Een ijsbadje vooraf? Zeg het maar.

11'- Goal! Een geweldige opmars van de goed spelende Quinten Luider over de linkervleugel, zelfs langs de achterlijn. Een prima voorzet volgt en topscorer Remco Bolhuis weet vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek de bal langs de keeper in het doel te werken. Een beetje à la Ruud van Nistelrooy (assist Jan Wouters) tegen Duitsland (uitslag 1-1, EURO 2004), maar dan vanaf links. Top! 1-2, Omlandia is weer in de race.

13'- Jeroen Haan schiet over. 

17'- Het scorebord kan ook dit keer de stand niet verwerken en wordt op 'uit' gezet. Daardoor wordt echter ook de speeltijd uitgezet en dat is jammer voor alle betrokkenen en supporters. Poolster krijgt intussen weer een kans, maar Devon redt.

20'- Weer een kans voor Jeroen Haan. Zijn schot is dit keer een prooi voor de keeper.

27'- Poolster blijft goed opletten en neemt elke kans waar. Weer moet Devon attent ingrijpen bij een kans.

38'- Vrije trap voor Omlandia op zo'n 18m. Bodhi Prenger schiet rakelings naast. 

45'- Zowel Poolster als Omlandia krijgen nog een kans. Beide keepers behoeden hun team voor meer tegendoelpunten.

Rust 1-2

Ik maak me zorgen. Achterin bij Omlandia worden er met regelmaat kansen voor Poolster weggeven. En voorin is het een moeizaam geworstel om de Poolster-verdediging uit elkaar te spelen. Ook wordt er te slordig met de aanvalskansen omgesprongen, want uiteindelijk weet Omlandia een redelijk aantal op de mat te leggen. Meer dan Poolster in elk geval. 

Wat ik ook vaak mis, zijn afstandsschoten op doel van even buiten het strafschopgebied. Dit keer heb ik diverse momenten gezien waarop een goed gepositioneerde speler kon schieten. Niemand heeft een poging gewaagd. Aan hun gezicht zie ik, dat ze er zelfs geen moment aan denken.

46'- 49'- Direct na rust mag Omlandia drie keer op het doel van Poolster af gaan. Hoogtepunt is een kopbal van Quinten Luider, maar de bal gaat over. Het is allemaal net niet.

65'- 'Good old' Jan Oosterbeek komt in het veld. Gelijk wordt er beter en luider gecommuniceerd en gecoacht in het veld (dat kan dus ook beter) en de druk gaat omhoog.

75'- Goal! Vrije trap voor Omlandia. Jan de nemer. Met een geplaatst schot verdwijnt de bal in het Poolster-doel, 2-2.

Een beetje onscherp. De 2-2 van Jan Oosterbeek

Met nog een dik kwartier te spelen zou Omlandia gezien het veldoverwicht in de tweede helft toch door moeten kunnen drukken. Daar kwam echter weinig van terecht. Het was vaak slordig spel op cruciale momenten, en dus vaak sprake van onnodig balverlies. Hiervan wist Poolster in de slotfase uitstekend te profiteren. Ze waren 'het kompas richting doel' absoluut niet kwijt, integendeel. Wat wil je ook met zo'n naam.

Beide keren wisten ze over links gevaarlijk te worden. De eerste keer werd de bal door Robert Dijkhuizen met een keurige sliding richting corner verwerkt. De tweede aanval belandde ook bij de achterlijn, voor een sliding te laat, en de schiethoek leek ogenschijnlijk te klein voor een gevaarlijk schot. 

Drukte in de slotfase bij het Poolster-doel

87'- Goal! Ogenschijnlijk te klein dus, maar het schot volgde wel. En de ramp voor Omlandia compleet, want Devon kon de bal niet onderscheppen en verdwijnt in het doel. Weer was het Nils Bansem die scoorde. De stand 2-3. Nog luttele minuten te spelen.


En drukte in de slotfase bij het Omlandia-doel

Tegen het einde staat Ruben Meier op 5m in kansrijke positie, maar krijgt de bal niet in schotpositie. Ook andere Omlandianen krijgen nog redelijke mogelijkheden, maar alle kansen worden door Omlandia gemist. Omlandia was het kompas kwijt vanmiddag, een kompas die altijd richting de Poolster wijst. 

Natuurlijk verdedigt Poolster de voorsprong met alle middelen die ze hebben en het lukt ze ook. Scheidsrechter Haan fluit af. Wat een vreselijk frustrerende middag voor de Ten Boersters, maar wat een gestuntel in de opening.

Statistieken Omlandia 1 - Poolster 1 (1e +2e helft = totaal):

Corners: 0+3=3 resp. 1+1=2

Kansen: 6+7=13 resp. 6+2=8

Doelpunten: 1+1=2 resp. 2+1=3

Efficiency: 15% (redelijk) resp. 38% (zeer goed)



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stuntelend Omlandia kompas kwijt tegen Poolster

  Een Haan die fluit Zaterdag 19 oktober. Twee thuiswedstrijden op rij voor Omlandia. Dit keer kwam Poolster uit Spijk op bezoek. Qua verlie...