zaterdag 12 oktober 2024

'Oktoberfest' bij en na Omlandia 1 - ZEC 1

Remco Bolhuis topscorer (4x) op jacht

Einbahnstraße

12 oktober 2024. In Ten Boer staat het duel tegen het onderaanstaande ZEC 1 op het programma. Voluit heten ze Zandeweer en Eppenhuizen Combinatie. Ook heeft de tegenstander nog niet het genoegen gehad een doelpuntje te scoren. Of dat vandaag misschien zou lukken?

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten. Aan het eind van de wedstrijd ontstond er een scorebordprobleem. Een probleem waar uw blogger direct na aanschaf van dit overigens verder mooie bord al op had gewezen. Ooit zou het aan de orde komen en dat was dus vandaag.

Na de koudste nacht (4e keer nachtvorst) na de zomer werd het een frisse en winderige dag en nog geen 12º. Vele toeschouwers waren er nog niet op voorbereid en stonden kleumend de wedstrijd te aanschouwen.

De winter was ook al op het veld te vinden, in de naam van Jolie Winter, de pupil van de week. Nadat ze wervelend over het veld ging en had gescoord werd er om 14.34u door scheidsrechter Nick van der Wolde gefloten voor de aftrap.
De ZEC-coach

We kunnen kort en bondig zijn vandaag. Van een wedstrijd was eigenlijk geen sprake. Vanaf minuut één was het, in de stijl van het komende Oktoberfest, een 'Einbahnstraße' richting het doel van ZEC, oftewel eenrichtingsverkeer. Machteloos moest ZEC toekijken hoe Omlandia positie koos en in alle rust een aanval mocht opzetten.

Minuutsgewijs de hoogtepunten:

2'- Jeroen Haan schiet over.

9'- Goal! Omlandia krijgt een vrije trap. Twee keer redt de ZEC-keeper moeizaam, maar Lars Venhuizen lukt het toch om zijn eerste goal te scoren in de competitie, 1-0.

12'- Het tweede schot van Jeroen Haan. Dit keer behoedt de keeper zijn team voor verdere achterstand.

15'- Goal! Na een corner krijgt de keeper de bal niet goed onder controle. Remco Bolhuis slaat toe met een ogenschijnlijk simpel kopballetje. 2-0.

25'- Weer een goede kans voor Remco op aangeven van Jeroen Haan. De keeper onderschept de bal.

28'- Goal! Verdediger Ruben Meier stormt weer eens over rechts naar voren. Met een mooie combinatie via Remco, die de bal panklaar voor hem neerlegt, wordt met een hard schot de keeper gepasseerd. 3-0.

31'- Weer een geweldige voorzet van Jeroen Haan. Remco kopt de bal fraai op doel, maar de nieuwe veldspeler-keeper (wegens blessure) tikt de bal met een uiterste krachtsinspanning nog net over het doel.

34'- Goal! Ook Wouter Hoek scoort zijn eerste competitiedoelpunt. De assist is van Remco. 4-0.

45'- Goal! De vierde corner voor Omlandia. Jeroen Haan geeft opnieuw een perfecte voorzet. Remco scoort, weer ogenschijnlijk gemakkelijk, met een kopbal. 5-0.

Rust

'A la Neeskens

47'- Goal! De tweede helft begint zoals de eerste is geëindigd. Een machteloos ZEC moet toezien hoe Omlandia zijn kansen vrijwel alle benut. Nu is het, op aangeven van Lars uit een corner, opnieuw Ruben Meier die de bal simpel in het doel loopt. 6-0.

50'- En daar is de familie. Zoon Robert Dijkhuizen vliegt op snelheid langs de rechtervleugel en bereikt het strafschopgebied. Dat kan hij trouwens vaker doen als hij zelf denkt. Zijn voorzet wordt via een hand van ZEC gepareerd. Even laat de scheidsrechter doorspelen, maar besluit een fractie later toch om een strafschop te geven.

52'- Goal! Het heeft even geduurd voordat de stip gevonden was, maar Remco mag dan eindelijk achter de bal plaatsnemen. De enige die wist hoe een strafschop eigenlijk genomen moest worden was de deze week overleden Johan Neeskens. Een voorbeeld van onverzettelijkheid en wilskracht. De strafschoppen gingen nog net niet door de geluidsbarrière, zo hard.  Sommige keepers hebben de bal vermoedelijk niet eens gezien. Remco gaf een eerbetoon op vrijwel identieke wijze. Bedankt. 7-0.

Ziet u de bal?

59'- Goal! De pas in het veld gekomen Ferry Knal, eh Knol, probeert het met een hard schot buiten het 16m-gebied. En weer is het raak. 8-0.

62'- Goal! Op aangeven van Ferry weet Remco zijn vierde goal te scoren. 9-0.

Remco ziet hem weer aankomen

Omlandia laat even de teugels vieren. Ook vallen de spelers bij ZEC inmiddels zomaar af en toe om. Ernstiger lijkt de (knie?) blessure van Omlandiaan Justin ter Harkel. Strompelend verliet hij met een van pijn vertrokken gezicht het veld.

Scorebordproblematiek

82'- Goal! Eindelijke krijgt Jeroen Haan ook zijn verdiende loon voor het harde werken op de linkervleugel en zijn goede voorzetten. Na twee pogingen lukt het hem de bal in het doel van ZEC te krijgen. 10-0. Even later ziet hij de bal via de lat het veld weer ingaan.

En toen hadden we een probleem. Het scorebord was niet berekend op de altijd zo door mij gewenste 'dubbele cijfers'. De 9-0 veranderen in een 0 was natuurlijk geen optie. Dus bleef deze 9-0-stand staan. Geen visitekaartje natuurlijk en verwarrend voor de niet oplettende toeschouwers. Ongewenst ook, omdat ik verwacht dat dit scenario zich nog wel eens zou kunnen herhalen. 'De club van 1000' moet nu toch echt in actie komen naar mijn mening. 'Zo kin't nait langer.'

85'- Goal! Ook de uitstekend spelende Lars Venhuizen mag nog eens scoren. Jeroen Haan is de 'assist'. 11-0. Het scorebord blijft stoïcijns op 9-0 staan. 'Zunde weer' voor ons en de Zandeweerster e.o. gasten.

11-0 werd de eindstand. Voor de bezoekers is langdurig nazorg geboden op het vlak erna volgend 'Oktoberfest' in de Ten Boerster kantine.

Wat de statistieken betreft. Omlandia was ruwweg 20-22x gevaarlijk, met 11 doelpunten heb je dan bijzonder efficiënt gespeeld. ZEC heeft keeper Devon Harmsma ongeveer vier tot vijf keer van dichtbij kunnen bewonderen en was in de slotfase nog dicht bij een doelpunt.

Zoveel doelpunten betekent kennelijk ook veel werk voor de scheidsrechter. Ruim drie uur later zit de uitslag nog niet in het systeem.

Remco Bolhuis topscorer (4x) op jacht   Einbahnstraße 12 oktober 2024. In Ten Boer staat het duel tegen het onderaanstaande ZEC 1 op het pro...