zaterdag 9 april 2022

Omlandia 1 herpakt zich tegen Noordwolde

Keeper Jorik Smienk (Noordwolde) fraai in actie

Zaterdag 9 april. Een dag qua weer, die vrijwel gelijk was als de zaterdag er voor. Namelijk fris, winderig, maar 's middags redelijk zonnig. Toen, vorige week dus,was Holwierde toch wel een beetje een verrassend obstakel na een mooie Omlandia-reeks en uitslagen (3-1 verlies, nadat Omlandia thuis met 5-1 had gewonnen afgelopen herfst).

Verliezen deed Omlandia ook in Noordwolde op 6 november 2021. Daar werd het 4-2 en het was een overwinning waar niets op af te dingen viel. Zou het vandaag ook Omlandia lukken zich te revancheren? En, nog belangrijker, zich mentaal te herpakken van de dreun van vorige week?

Onder leiding van de Asser scheidsrechter Jagt ging beide partijen even na half drie op jacht.

Brian Drevel aan de bal

We beginnen direct maar met de keiharde waarheid, de minpunten. Het spel van Omlandia was in de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. Het was slordig in alle opzichten. Noordwolde wandelde soms achteloos door de verdediging, de passing van Omlandia was slordig en ogenschijnlijk speelde de tegenstander een stuk beter. "Kleurenblind leken ze wel", aldus de Ten Boerster leiding.

Na zeven minuten mag Noordwolde ongestoord door het centrum opstomen richting het doel van Devon Harmsma. Gelukkig stond bij de afwerking het vizier nog niet op scherp, het schot gaat naast.

Zo gaat het niet bij Omlandia. De eerste aanval is direct raak. Robbert Veldman onderschept een bal en kan vrij richting keeper gaan. Jeremy van Coevorden gaat gelijk mee op. Een simpel tikje opzij van Robbert naar Jeremy betekent de 1-0. Het team is wel eens slechter gestart. Het feest was echter van korte duur.

In de 11e minuut volgt weer een gevaarlijke aanval van Noordwolde over de linkerflank. Omlandia dekt de aanvallers echter niet kort en midden in het strafschopgebied ploft de bal in alle vrijheid neer voor een aanvaller. Ongehinderd kan hij vanaf zo'n 5 meter de bal achter Devon poeieren, 1-1.

Uw blogger, de toeschouwers, de trainersstaf en de spelers zien hierna een worstelend en moeizaam Ten Boerster team. Toch bleek na afloop en de statistieken raadplegend, dat de schijn ons allen weer bedrogen had.

Ja, Noordwolde kreeg een superkans in de 20e minuut, maar Devon en Robert Dijkhuizen behoeden het team voor een achterstand. In de 37e minuut volgt een derde grote kans. De grote teen van Devon was dit keer de reddende 'tengel'. Maar tussendoor zorgde Omlandia best voor gevaar.

Jeremy mag nog twee keer iets proberen. Een schot op doel gaat naast, even later smoort een bal van hem in de Noordwolder verdediging. In de 33e minuten zijn laatste mogelijkheid, maar de keeper redt. Ook Jeroen Dijkhuizen ziet een mooie voorzet van rechts net niet aankomen, want de keeper plukt de bal nog net op tijd uit de lucht voordat deze ingekopt kon worden.

Ruststand 1-1.

Even zo plotseling als het vorige week met Omlandia de verkeerde kant op ging, zo ging het in de tweede helft met Noordwolde. Na de thee was Omlandia lange tijd heer en meester en dat vertaalde zich in een aantal mooie momenten. Noordwolde was de overkant compleet uit het oog verloren.

Een aanval over links leverde een mooie voorzet op van Kees van der Wolde richting Robbert. Hij legde hem nog wel even voor de goede voet neer, maar schoot daarna onhoudbaar de 2-1 in. 'Dat smaakt naar meer', dacht Kees en hij herhaalde drie minuten later de mooie voorzet richting Robbert Veldman. Dit keer werd de bal mooi ingekopt, 3-1.

In de 64e minuut kreeg Jeremy het weer eens op zijn heupen en zette weer een aantal verdedigers op het verkeerde been. Links vanaf de 16-m-lijn krulde hij vervolgens de bal heel mooi rechts om de keeper.

Het staat 4-1 en bij Noordwolde was het mentaal over en uit. Rijp voor de slacht en dubbele cijfers met nog een half uur spelen, maar niemand bij Omlandia had er kennelijk zin in om het doelsaldo eens flink op te vijzelen. Sterker nog,  in de slotfase speelde het spel zich totaal onnodig weer af op de Omlandia-helft. Dat moet je niet doen tegen ploegen, die mogelijk meer in hun mars hebben. Free wheelen kan pas bij een marge van vijf aldus de persoonlijke norm van uw blogger.