zaterdag 9 mei 2015

Omlandia B1 onderuit in Rolde

Rolder Boys B1-Omlandia B1 
Liefst elf wedstrijden op rij in de reguliere competitie was Omlandia B1 ongeslagen. Tien overwinningen en een gelijkspel betekenden een opmars van plaats zeven naar plaats twee op de ranglijst en daarnaast als extra beloning werd de tweede periodetitel in de wacht gesleept. Een enorme prestatie.

Dat betekende vandaag 9 mei dat de strijd in de nacompetitie om promotie en degradatie kon gaan losbranden. De tegenstander was hoofdklasser Rolder Boys B1, die juist vanwege de slechte gang van zaken aan het competitie-toetje mocht meedoen.

Cijfermatig was de analyse van Rolder Boys vooraf: een niet al te beste voorhoede, ze scoorden slechts 19 maal, maar leken toch over een stugge verdediging te beschikken. Omlandia zou een stuk minder kansen krijgen dan de gemiddeld tien tot vijftien die ze gewend waren, aldus mijn persoonlijke verwachting voorafgaand de wedstrijd. Ik bleek nog veel te optimistisch te zijn, kunnen we achteraf zeggen.

Het stadion van Rolder Boys
Topscorer Robbert Veldman was geblesseerd aan de enkel, maar ging wel als supporter mee. Zouden we hem op het veld wel kunnen missen vandaag? 
Misschien was het verder het weer, dat me daarnaast vooraf nog een slecht voorgevoel bezorgde. De regen gutste vlak voor aanvang nog naar beneden, het was kil en met een veel te dunne jas was van genieten langs het veld niet echt sprake. Het beloofde zonnetje bleef zich ook nog eens lange tijd te verstoppen achter dikke wolkenpartijen. Het was in één woord: geweldig! Depressieweer! Toppie! Wat kon er misgaan? En dan nu de wedstrijd.
Nietsvermoedend op weg naar de wedstrijd
De eerste klap

De analyse vooraf klopte wel aardig. Rolder Boys was maar nauwelijks in staat om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen en moest het vooral van keihard werken hebben om het onze verdediging nog lastig te maken. Het moet gezegd worden. Dat deden ze zeker.

Het eerste gold ook voor Omlandia vandaag in aanvallend opzicht. Het lukte van geen kant vandaag, want de inderdaad heel stugge verdediging werd het niet echt lastig gemaakt. Geen fatsoenlijke, flitsende aanval heb ik mogen noteren. Het notitiepapier kon na afloop bijna opnieuw gebruikt worden. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt.



Het eerste wapenfeit had Omlandia kunnen noteren met een vrije trap na acht minuten bij het strafschopgebied. De bal verdween echter spoorloos in de ruimte.
Een minuutje later. We zien een Rolder Boy de bal oppikken op het middenveld. Ongehinderd mag hij zich schuin naar links en naar voren bewegen, niemand van Omlandia komt in actie, ongehinderd dringt hij verder op en vanaf zo'n 20 meter lost hij een hard schot op het doel van keeper Alwin Potgieter. Alwin heeft vrijwel geen kans. Het staat 1-0 voor Rolder Boys. Hun allereerste kans en het is direct raak. De eerste klap is ook nu weer eens een daalder waard.

Omlandia zou nu wel begrijpen, dat er een tandje bijgezet moest worden. Dat deden ze ook wel, maar het betekende niet, dat ze ook maar enig zicht kregen op de keeper, laat staan het strafschopgebied bereikten. Machteloos waren we dit keer en dat bleven we. Hetzelfde beeld bij Rolder Boys, maar zij kregen de bal nog wel een tweetal keren vlak voorlangs het Omlandia-doel. Rust.

Bordjes verhangen

Het bekende motto. Na de rust zouden de bordjes wel worden verhangen. Het was echter allemaal niets van dat alles. Zelfs een hunebed zou vandaag nog eerder in het Rolde-doel rollen dan dat er Omlandia-goal zou vallen. 'Rien ne va plus' (niets gaat meer) leek het Ten Boerster thema.

Om de druk te verhogen werd er af en toe achterin en voorin wel wat meer risico genomen. Het gevaar ontstond echter eerder in de verdediging bij Omlandia waar af en toe met kunst- en vliegwerk de zaak nog net op tijd werd dichtgemetseld.

Heel hard gewerkt werd er wel, er was absoluut geen sprake van falen of iets dergelijks, maar het mocht vandaan gewoon niet lukken. Rolder Boys verdedigde met grote inzet en met dezelfde ziel en zaligheid de kostbare voorsprong.
Ze zorgden er voor en dat is een compliment waard, dat Omlandia geen enkel gericht schot op het doel heeft kunnen lossen, dat Omlandia geen enkele geslaagde, enigszins gevaarlijke, aanval heeft mogen noteren en ze maakten nauwelijks foutjes. Het was van beide kanten ploeterend en zwoegend naar het einde en een wedstrijd, die zich eigenlijk alleen maar op het middenveld heeft afgespeeld.

Gefaald werd er wel door uw blogger. Misschien al op weg richting clublokaal, ik weet het niet. Ik schijn een redelijke gevaarlijke kopbal van Kevin Potgieter gemist te hebben, maar ook deze bal paste zich aan het thema van de dag aan.

Het mocht dus allemaal niet baten. De stand bleef 1-0 en dat betekent volgende week een zware taak in Ten Boer om dit recht te zetten. Dit moet toch absoluut beter kunnen. Nog sterker, ik weet dat we beter kunnen. En volgende week .... dan is het vast beter weer. Alhoewel, Buienradar bekijkend.

Statistieken Rolder Boys B1 - Omlandia B1: (1e resp. 2e helft en totaal):

Kansen: 3+0=3 resp. 2+1=3
Corners: 1+1=2 resp. 2+2=4
Doelpunten: 1+0=1 resp. 0
Efficiency: 33% resp.0%









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...